Kanal İstanbul’un stratejik önemi

  • GİRİŞ18.01.2018 08:08
  • GÜNCELLEME19.01.2018 07:12

Türk siyasi tarihinin en anlamsız görüşlerini sergileyen Kılıçdaroğlu yine çıkıp arz-ı endam eyledi. İzlerken insan her anlamda dehşete düşüyor. Hem bu akıldan hem de bilinçaltının içine düştüğü ruhsal durumdan.

Birkaç gün önce şöyle konuşuyor: "Bir gencecik vatandaşımız üzerine akaryakıtı döküyor, kibriti vuruyor. Gazetelerin birinci sayfasında bile yer almadı. O işçi kardeşime söyleyeyim Meclis'e niye geldin? Git sarayın önünde yak. O zaman diyecek ki 'Beni çok seviyor kendisini ateşe verdi'."

Bir parti düşünün ki, ürettiği hiçbir siyasi fikir yok. Ortada Türkiye lehine koyduğu tek bir tuğla yok. Sürekli Türkiye aleyhine çalışan, memleketin ahvalinin devamlı kötüye gitmesi için uğraşan bu partinin aslında ne istediği çok açık:

 ‘Erdoğan gitsin de isterse Türkiye batsın, beşe bölünsün.’ 

Misal şimdilerde Kanal İstanbul projesi var. Malum bize dayatılan Montrö Boğazlar sözleşmesi gereği Boğazlarımız yol geçen hanı. Misal sadece İstanbul Boğazı’ndan günde 2 milyon ton ham petrol ve türevleri geçiyor. Son yıllarda yaşanan kazaları hatırlayalım. Bunlar hep küçük çaplı kazalardı geçiştirildi.

Biraz gerilere gidelim ve  15 Kasım 1979 tarihine dönelim:

 Rumen bandıralı Independenta isimli petrol tankeri Haydarpaşa açıklarında sabah saat 05.30'da kuru yük gemisiyle çarpıştı! Yunan gemisiyle çarpışan tanker alev aldı! 43 kişi öldü. Sonunda ne mi oldu? Boğazlardan geçiş serbest olduğu için kılavuz veremiyoruz ve ne taşıyorsunuz? diye soramıyoruz. Böyle olunca da isteyen istediği gibi kötü emellerini boğazı tıkayarak yapabilir.

Şimdi Kanal İstanbul ile bir yol açılacak. Bizim kılavuzumuzla gelen gemilere yol göstereceğiz. Dünyada örnek var mı? Diyeceksiniz? Tabii. Süveyş ve Panama kanalı bunlara en güzel örneklerdir.

Süveyş’ten günde 54 gemi geçmektedir. Bir gemi ortalama 50 bin dolar bırakmaktadır. Bu da yılda ekonomiye 4.5 milyar dolar gelir demektir.

Panama da 40 gemi geçişiyle 1.5 milyar dolarlık bir katkı sağlamaktadır.

Kanal İstanbul’da da ortalama 150 gemi geçişiyle Türk ekonomisine yılda 6 milyar dolarlık bir ek gelir ekleyecek. Böylelikle gemi geçişlerini hem kontrol altına alacağız hem de para kazanacağız.

Kanal İstanbul Türk devletinin uluslararası arenaya döndüğünün nişanelerinden biridir. Unutmayalım bu proje sadece İstanbul Boğaz’ını kurtarma işi değil, denizlerdeki enerji hatlarını da rahatlatma projesidir.

O yüzden ekolojik denge severlerin, CHP’nin, Türkiye düşmanı odaların, İngiltere’den fonlanan çiçek böcek vakıfların çıldırmaları normal.

 

Yorumlar15

  • az düşünce 5 yıl önce Şikayet Et
    Süveys ve diğer kanallar tek geçiş noktası olduğu için ücret ödenebiliyor,Üçretsiz boğazlardan geçiş varken neden para ödeyip kanal istanbuldan geçsin ki,yap işlet eğer yeterli gecen geçen olmazssa bizim vergilerimiz garanti verilecek...
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • Cengizhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen hocam çok haklısınız ülkede bir çakılı çivisi dahi olmayan CHP nasıl oluyorda atatürkçü geçiniyor oysa Mustafa Kemal olmuş olsa idi bu projeyi çoktan yapmıştı belkide bunların amacı olmaza gidelim de nasıl gidersek gidelim
    Cevapla
  • Gören 6 yıl önce Şikayet Et
    Evet Doğru Bir Soru Beleş Geçiş varken Neden Paralı Zamanında Zannedersem Hıncal Uluç Yazmıştı Montreye Göre Karadeniz’e Kıyısı Olmayan Ülkelerin Gemileri Boğaz’dan Geçtikten Sonra 2(İKİ) Hafta içerisinde Karadeniz’i Terk Etmek Zorundalar Fakat Kanaldan Geçiş Yapanlar Bu Zorunluluğa Tabi Değiller
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Samimi olarak öğrenmek için soruyorum: 1.Bu kanalın maliyeti ne kadar olacak? 2. Montrö Boğazlar sözleşmesine imza koyan ülkeler, doğal su yolu dururken, niçin daha fazla para verip yeni kanaldan geçsin? Nasıl ikna edeceğiz? 3. İstanbul dolmuş taşmışken, kanal çevresi dev bir nüfus hareketine sebep olmayacak mı?
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Zeki Çelik 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar boğazlardaki sıkışıklık yüzünden gemiler günlerce geçiş için sıra beklemektedir,bir geminin günlük maliyetini düşünün ve hafta ile çarpın 50 bin dolar verip geçmek cazip ise kimse beklemez boğazda
  • Flinta 4 yıl önce Şikayet Et
    Haftalarca boğazda beklemektense Kanal istanbuldan geçmek hızlı ve daha ekonomik olacaktır
  • Öner 4 yıl önce Şikayet Et
    Seni ne ilgilendirirki maliyeti belliki karşısın
  • turan 6 yıl önce Şikayet Et
    Gemiler ya ille de boğazdan geçmek istiyoruz kapı gibi Montrö var derlerse ne olacak ?
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Mesut 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman bitti montrö hala devam ediyor
  • ercen 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir araştırın montrö anlş. tarihi bitti
    Toplam 1 beğeni
  • Sakarya 6 yıl önce Şikayet Et
    Otoyol varken e5 ten kim gitmek ister sizce
    Toplam 2 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat