Bir balon: Deizm ve birtakım suni meseleler

  • GİRİŞ10.04.2018 06:59
  • GÜNCELLEME11.04.2018 07:30

 Malum bir süredir süregelen ve bazı kesimleri çok mutlu eden bir balonu tartıştık. Her şey Prof. İhsan Fazlıoğlu’nun bu açıklamasıyla başladı “İmam Hatip okulundan bir heyet gelerek benimle fikir alışverişinde bulunmak istediklerini söylediler. Deizm yayılıyor, bu çocuklara ne anlatalım ne yapalım diye sordular. Dedim ki, konuşmayı bırakın, yapın artık. Devamlı konuşuyoruz. Terbiye temsil ister. Örnek olacaksınız. Dini temsil makamındaki insanların bu durumu sürdüğü müddetçe 10 yıl sonra neslimiz bizimle kavga edecek. Bu dinin bir faydası olsa babama anneme olurdu diyecekler.”

OLMAYAN SUNİ GÜNDEM

 

 

 

 

Fazlıoğlu’nun bu açıklamalarının ardından bir kesim harekete geçerek sanki toplumda gençler arasında ‘Deizm’in yaygınlaştığı ve daha da yaygınlaşacağı propagandasını yaydı. Aslında yapılan araştırmalara göre hiç de böyle bir şeyin olmadığı gençlerin deizmle ilgili herhangi bir eğilimi geçin haberlerinin bile olmadığını kanıtladı.

Sonrasında camide yan yana saf meselesi açıldı. Kadınların bölümünün ‘Pis koktuğu, en arka safta kendilerine yer verildiği’ gibi büyük zulümlerden bahsedildi. Bunu da dinle uzaktan yakından alakası olmayan kesim hemen sahiplendi. ‘Kadınlara ikinci sınıf muamelesi yapılamaz’ falan denilerek olay saçma sapan bir yere doğru evrildi.

Tüm bu olan bitenin aslında toplumun kahır ekseriyetinde hiçbir karşılığı da yoktu. Sadece biraz sosyal medyada yer bulan bu görüntü ve tartışmaların Anadolu’da hiçbir karşılığının olmadığı gerçeğini söylemek lazım. Yani nüfusun yüzde 95’inden fazlası bu yapay gündemle ilgilenmiyor. İmam – Hatipli gençlerin ‘deist’ falan olduğu gibi bir durum yok.

Kimse camideki yerini yadırgamıyor. Ama sosyal medyada yaşayanlar için bu tür durumlar ciddi bir sosyolojik sorun haline geliyor. Aslında ortada toplumu ilgilendiren bir vaka da sorun da yok.

BU İŞİN REKLAMI OLMAZ

Bazı medya kuruluşları bu tür olmayan bir durumun reklamını bilerek yaparken bazıları da buna alet oldular. Bu tür suni tartışmalar ve gereksiz gündemlerle gençlerin kafalarını karıştırmak ve toplumu ayakta tutan iç dinamiklerin dna’sıyla oynamak istiyorlar.

Bu işin reklamı olmaz. Bunun üzerinden habercilik hiçbir işe yaramaz. Bu toplumdan da gruplar halinde deizme inanan çıkmaz.

 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat