Muhalefetin adayı yok

.

  • GİRİŞ19.04.2018 07:23
  • GÜNCELLEME20.04.2018 07:22

Süreç malum, Salı günü Bahçeli’nin grup toplantısında başlattığı ‘Erken seçim’ startı dün itibariyle, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 24 Haziran tarihini söylemesiyle son buldu. MHP lideri 26 Ağustos’u işaret ederken herkes ‘Çok erken’ değil mi? diye birbirine aynı soruyu sorarken Cumhurbaşkanı 66 gün sonrası için sandığı gösterdi. Cumhur ittifakının adayı çok zaman önce belirlenmişti. Peki ya muhalefetin?

Başta CHP olmak üzere diğer partiler rüya aleminde yaşadıkları için hepsi kendini iktidar ve Cumhurbaşkanı zannediyor. Misal Kılıçdaroğlu aday olacak mı? Hayır. Neden? Çünkü kaybedeceğini biliyor. Binde 68’lik parti kendini iktidar sanıyor. Daha seçime bile girip giremeyeceği belli olmayan bir diğer parti genel başkanlarını seçimi kazandığı için tebrik ediyor. Terör örgütünün siyasi uzantısı da kendine yer bulmak için bir takım açıklamalar yapma mecburiyeti hissediyor.

 

 

 

 

Aslına bakıldığında evet, erken seçim olmalıydı. Belki de referandum sonrası uyum yasaları ivedilikle çıkartılıp devlet kendi istikametini çizmeliydi.

Seçime iki ay var. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimi ilk turda kazanacak. Kılıçdaroğlu kaybettiği 9. Seçiminin ardından istifa etmeyeceğini CHP’nin yükselişte olduğunu söylerken, aynı dakikalarda Muharrem İnce yine partiyi olağanüstü kongreye götürmek gerektiğini açıklayan bir basın toplantısı düzenleyecek.

2019 beklenirken 2018’de Cumhurbaşkanlık sistemiyle beraber devletin içindeki dar oligarşik bürokrasi tamamen tasfiye olacak. Kendi koltuğundan ziyade milletin menfaatini hayatının en birincil sırasına koyan Devlet Bahçeli ve Binali Yıldırım Türk devlet tarihine altın harflerle geçecek.

Başlayan yeni dönemle beraber Türkiye Cumhuriyet’i her alanda kendi yolunu çizen bir devlet olma hüviyetini kazanacak.

Ne diyordu Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu

Hak dilinden anlamayan

Halka hizmet sunabilmez

***

Devlet soylu küheylandır

Muhannesler binebilmez

***

Binebilir olsa eğer

Mazlum ahı dinebilmez..

serkan.ustuner@haber7.com

twitter: sustuner

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat