Ya Erdoğan olmasaydı?

  • GİRİŞ17.05.2018 07:35
  • GÜNCELLEME18.05.2018 07:24

Evet, şöyle bir düşünelim: 2002’den beri Türkiye’nin lideri olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şu İslam âlemi için yaptıklarına vicdanımızla cevap verelim.

Türkiye Cumhuriyeti’nin hali ortadaydı. Uluslar arası arenada hiçbir ağırlığı olmayan, manevra kabiliyetinden yoksun, tek cepheli siyaset üretmeye çalışan süklüm püklüm bir idareyi 16 yılda nerelere getirdi?

 

 

 

 

 

Dünyanın kafa tutulamaz ülkelerine gerektiğinde okkalı bir Osmanlı tokadı atmasını bildi. Türk’ün dünya mefkuresini yeniden hayata geçirdi. Eski yönetimlerin ‘Aman yanlış bir şey yapmayalım. Sonra halimiz nice olur?’ dediği ülkelere direk cephe almasını bildi. Mazlum Müslüman coğrafyaların kaderlerinin değişebileceğini tüm dünyaya göstermedi mi? Yani sadece millete değil, ümmete de umut olmadı mı?

Somali’deki açlığa çare olmak için tüm imkanları seferber edip, bizzat kendi oraya vardığında Somaliler onu gözyaşlarıyla karşılamadı mı?

Myanmmar’daki vahşet için tüm ailesiyle beraber ‘Biz buradayız’ diyerek yola revan olmadı mı?

Şimdi Filistin’deki katliam için kolları sıvayıp dünyanın en büyük gücü ABD’yi bile karşısına neden aldı? Bir zulmü ortadan kaldırmak için. Kardeşlerine bombalar atılırken gece rahat uyuyamadığı için. Suriye’deki mazlumlara neden sahip çıktıysa, çıktıysak Filistin’e de bu yüzden sahip çıkıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, dünyadaki tüm Müslümanların tek bir hamisi var o da Erdoğan liderliğindeki Türkiye.

Bakın şu İslam aleminin başındaki pespayelere, yolda bile yürüyemenlere? Arap Birliği denen nargile fokurducularının alamadığı kararlara bakın. Toplanıp hiçbir şey diyemeden dağılan birliğin zelilliğine bakın ve sonra Türkiye’nin şanlı duruşuna.

Filistin’deki katliamın ardından İsrail’in hem büyükelçisini hem de konsolosunu kovan bir tek Müslüman ülke yok. Ya ABD elçisini geri çağıranı gördünüz mü? Vahşetin ardından gecesini gündüzüne katan Erdoğan, bir yandan diplomasi yoluyla katilleri durdurmak için çalışırken bir yandan da milletiyle bu alçaklığı dünyaya duyurmak için büyük miting düzenliyor. Peki ne için? Erdoğan bunu yaptığında yapılacak karşı hamleleri bilmiyor mu? Hepimizden daha iyi bildiği kesin ama ‘Onur, haysiyet, dik bir duruş, İlay-ı kelimetullah’ karşı cepheden gelecek maddi yaptırımlardan daha önemli. Erdoğan milletiyle beraber Türk’ün Müslüman kimliğini de ortaya koyuyor. Çünkü biliyor ki, dünyada başka hiçbir İslam ülkesi bu duruşu göstermeyecek. Evet, Erdoğan olmasa, Türkiye asla böyle bir tavır almayacak, yalandan kınamalarla bu olayın üstü kapanacak ve alçaklar yapacaklarını yapacaklardı.

İşte bu yüzden şu anda refleksimiz tam olarak İttihatçı Şiarıdır:

Tüm denglerin canı cehenneme…

Tüm hesapların canı cehenneme…

Tüm korkakların ve korkaklığı belleyenlerin canı cehenneme…

serkan.ustuner@haber7.com

twitter: sustuner

 

 

 

 

 

 

Yorumlar4

  • ABÇ 5 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim ona yardım etsin. Bizlere de arkasında durmayı nasip ettiği için şükürler olsun.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • İsimsiz 5 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Toplam 1 beğeni
  • osmanlı torunu 5 yıl önce Şikayet Et
    Tüm denglerin canı cehenneme… Tüm hesapların canı cehenneme… Tüm korkakların ve korkaklığı belleyenlerin canı cehennme ...ALLAHINA KURBAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN...yazı harika duygularıma tercüman oldu.
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Ahmet emir 5 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel ifade etmissiniz..Allah razıolsun..
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat