Marmaray’ı Ecevit, Avrasya’yı da Demirel yaptı!

  • GİRİŞ31.05.2018 07:36
  • GÜNCELLEME01.06.2018 07:20

CHP Genel Başkanlığına kadar yükselen Cumhuriyet mitinglerinin mimarı Tuncay Özkan televizyonda arz-ı endam eyledi. CHP’nin iktidar olacağını anlattığı kısa metrajlı fıkrasından, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine uzanan bir dizi şeyden bahsetti. Şüphesiz içlerinde en komik olanı marmaray projesini Ecevit’in yaptığını söylemesiydi. En iyi tarafından bakıldığında Özkan’ın ne demek istediğine bakıyorum işin içinden çıkılacak gibi değil. Diyelim ki, böyle hayali bir proje var. Dönüp arşive bakıyorum, fısıltı gazetesine bile konu olmamış. Peki Özkan bu sözleri neden söyledi?

Basit bir kedi, ciğer mundar meselesinden ibaret CHP’nin söylemleri. 2002 yılında Türkiye’nin dümenine geçen Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyet’ini her alanda ileri taşımasının ardından yine bunu kime mal etmişlerdi? Ben söyleyeyim: Kemal Derviş’e. Hani şu Türk devletini bir müstemleke haline getirmek isteyen ve tamamen IMF’in kölesi haline getirmek için canla başla çalışan Derviş’e. O zaman da şunu diyorlardı “ Efendim erken seçim olmasa zaten bu ekonomik politikalar uygulanacaktı. Bu başarı Erdoğan’ın değil, Kemal Derviş’in başarısıdır.” Bu denli saçma bir paradigma bütünü ancak CHP için geçerlidir.

 

 

 

 

Evet filmi biraz daha gerilere sarıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan şimdilerde diyor ya “ CHP çöplüktür, CHP susuzluktur” diye evet o dönemin İstanbul’unda yaşayanların hafızalarında CHP  aynen bu tanımlamanın içine denk düşer. Çocukluğumuzda mahallede çöpler toplanmaz, su tankerleri 15 günde bir gelir onda da tüm mahalleli az aldın çok aldın kavgası yüzünden birbirine girerdi. Erdoğan’ın Büyükşehir Belediye başkanı olmasından sonra insanca bir yaşam hüviyetine kavuşan İstanbullu o zamandan bu zamana Cumhurbaşkanı’nı asla yalnız bırakmadı. İşte Erdoğan’ın başarısının ardından yine aynı CHP ne buyurdu biliyor musunuz? “ Bu projeler sayın Nurettin Sözen’ aitti” Gülmek için bir neden, CHP’nin nasıl bir parti olduğunu anlamak için ayrı bir açıklama.

Yakında yapılan köprülere, duble yollara, geçmişteki siyasetçileri de alet ederlerse şaşırmayacağız. Çünkü burası CHP ve burada şizofren düşünceler anakronizmle birleşmiş durumda.

Evet canım aynen dediğiniz gibi Marmaray Ecevit’in, Avrasya da Demirel’in eseriydi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bu ülkede hiç yaşamadı!

serkan.ustuner@haber7.com

sustuner

 

Yorumlar4

  • MSELİM 5 yıl önce Şikayet Et
    bunların hepsi kafayı yemiş.başka izahı ne çinde nede maçinde yok.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
  • sibel 5 yıl önce Şikayet Et
    beyaz sarayıda kılıçdaroğlumu yaptı acaba (;
    Cevapla Toplam 7 beğeni
  • Nihat 5 yıl önce Şikayet Et
    chp proje yapar akp icraat yapar gerçi chp nin proje yaptığınıda bugüne kadar gören duyan yok ama
    Cevapla Toplam 9 beğeni
  • deli..dolu 5 yıl önce Şikayet Et
    nasıl yani chp,nin yaptığı yapmış olduğu DEVASA projeleri gören yok duyan yokMUUŞŞ eskiler DEVAM DEVAMlı anlatırdı chp,nin Dünya çapında projeleri.,ÇÖP DAĞLARI akmayan sular aksa bile çamurlu su yollar berbat delik deşik hastane doktor ilaç muaneye ekmek şeker yağ tüp benzin mazot maaş kuyrukları dahası sabaha karşı saat 03 ile 04 arası hastane doktor ilaç kuyrukları ilacını alamadan geri dönmeler o kırtasiye senin o kırtasiye benim ders kitabı aramalar bu hafta yok gelecek haftaya gelmeler ekonomik krizler yoksulluk yolsuzluk stokçuluk kara borsacılık insanlarımızın "MANEVİ ve DİNİ" değerlerine saldırmak ülkemizi batıya ab,ye şikayet etmek gambazlamak teröristlere masum demek
    Toplam 8 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat