Filistinli şehit Muhammed ve Türk Bayrağı

.

  • GİRİŞ24.07.2018 07:32
  • GÜNCELLEME25.07.2018 07:22

Muhammed Şerif Bedvan, 27 yaşında Gazze sınırındaki "Büyük Dönüş Yürüyüşü" etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen barışçıl gösterilere katılmak üzere evden çıktı ama bu kez geri gelemedi.

Katil İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu şehit oldu. Ölmeden önceki vasiyeti Türkiye’nin sadece çizilmiş suni sınırlardan ibaret olmadığını bir kez daha bize gösteriyordu. Evet, Muhammed’in vasiyeti tarihin artık kendi yatağına doğru aktığının en belirgin işaret fişeklerinden biriydi. Şöyle diyordu ‘Eğer şehit olursam, naşıma Türk Bayrağını örtün.’

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la tanışmak ve Türkiye’ye gelmek ise en büyük hayallerinden biriymiş. Bu yaşanan hadise omuzlarımızdaki yükün ne kadar ağır olduğunu bize hatırlatmakla beraber Türk’ün tarihi misyonunu bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Şüphesiz Türkiye’nin İslam coğrafyasında lider ülke olarak görülmesinin baş kahramanı Başkan Erdoğan’dır. One Minute’le başlayan o sarsıcı yumruktan sonra hiçbir ülkenin yapamadığını tek bir ülke yaptı o da Erdoğan liderliğindeki Türkiye. Çünkü hiçbir devlet İsrail’i doğrudan hedef alacak bir söylemde bulunmaz. Bunun elbette birçok sebebi mevcut ama Erdoğan’ın yaptığı aynı zamanda dünya siyasi tarihi açısından da tarihe geçen bir hamleydi.

Şimdi yine bu yapay devlet saldırıyor, tüm dünyanın gözü önünde sivilleri, çocukları öldürüyor ama ne BM’den ne de adı Müslüman olan devletlerden tek bir ses yok. Sadece tek gür ses Türk Devleti’nden çıkıyor.

İşte Muhammed’in vasiyetindeki Türk Bayrağı aynı zamanda dünyadaki tüm Müslümanların sancağıdır. Bugün hangi İslam beldesine giderseniz gidin Türkiye’den geldiğinizi anladıkları zaman size umut dolu ve parlayan gözlerle bakıyorlar. Sizden gelecek iyi haberlerle seviniyorlar, siz üzüldüğünüz zaman üzülüyorlar.

Evet, eğer başkan Erdoğan olmasa ve TİKA, AFAD ve Kızılay gibi kurumları işler hale getirmese, Türkiye ekonomisi her anlamda ivme göstermese hiç şüphesiz mazide kalan bir hatıra gözüyle bakacaklardı bu topraklara.

Şimdi Türkiye geçmişten aldığı vazifeyle atîye doğru emin adımlarla yürürken bu misyonu her Türk vatandaşı da omzunda hissetmeli. Şehit Muhammed’in mirasına el birliğiyle sahip çıkıp, yeniden özgür Filistin diyebilmek için tüm Müslümanların kaderi olan devletimize dört elle sahip çıkarken şüheda toprağının kıymetini bir kez daha damarlarımıza kadar anlamalıyız.

Evet, Türkiye şemsiyesi altında yeniden tüm Müslümanları bir araya getirecek ve liderlik yapacak tek ülke. Diğer ülkelerin durumunu tartışmaya, konuşmaya gerek yok. Bu çağda yapay sınırların kalkacağı ve yeniden bir nizam kurulacağı artık ayan beyan ortadadır. Bu hangi yönde olursa olsun yeni dünya düzeninde Türkler yeniden tarih sahnesine çıkacak ve cihan bir kez daha Türk’ün nizamıyla tanışacaktır.

serkan.ustuner@haber7.com

twitter: sustuner

Yorumlar1

  • Gökben 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu millet 100 seneden fazla tarih sahnesinden çekilmemiştir vakti zaten geldi, Filistin yardımlarına gelince hizmet tamamen islama Bostanaya ne nasıl yardım ettikse onun gibi , zaten bizi büyüten de bu olsa gerek İzzetbegoviç savaş zamanın bir gece yürüyüşe çıkar bir kadın kormuyormusunuz der, elbet bende bir insanım tabiki korkuyorum, işte öyle korkunun esiri olmadan yürümek liderlik vasfıdır bizimde bu vasfın çok daha iyisine sahip bir liderimiz var Elhamdülillah
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat