Sen hakkını helal et Osman kaptan

.

  • GİRİŞ07.11.2018 08:31
  • GÜNCELLEME08.11.2018 09:23

Osman Çakmak, 1997 yılında Şırnak’ın Besta vadisinde yoğun sisin herkesi görünmez kıldığı bir vakitte sağanak yağmurun altında mayına bastı ve sol bacağı diz kapağından koptu. Helikopter bulundukları alana tam 10 saat sonra gelebildi. Aslında bu bile büyük başarıydı.

 

 

Çünkü sis ve aşırı yağmur tüm vadiyi adeta saklamıştı. Direndi Osman Çakmak, belki de Türk milletinin en sevdiği adamlardan biri olmak için, bugünler için direndi. Helikopter Osman Çakmak’ı önce Diyarbakır’a ardından GATA’ya götürdü. Yapılan ameliyatların sayısını kendisi bile hatırlamıyor. Tedavisi 10 sene sürdü. Dile kolay tam 10 sene. Normal bir insanın dayanacağı fizyolojik ve psikolojik bir olay değil.

İyileştiğinde yani artık tek ayağıyla koltuk değnekleriyle yürümeye başladığında ilk işi bölgeye geri gitmek istemesi oldu. Bu isteği normal olarak kabul edilmedi ama bu kez çok sevdiği futbola sarıldı Osman kaptan.

 

 

Gazi komando Osman Çakmak, geçen yıl Avrupa Şampiyonu oldukları maç sonrası hepimizin göğsünü kabartmıştı. Bu senede Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı Dünya Kupası’nda finalde Angola’ya penaltılarla yenilerek dünya ikincisi oldu.

Göğsümüz bu kez hem nasıl kabardı ama gözyaşlarımız da sel oldu. Osman Kaptan kaçırdığı penaltı sonrası gözyaşlarına boğulurken “ Ben 5 Kasım’da mayına basıp ayağımı kaybetmiştim. Demek ki 5 Kasım bana yaramıyor. Türk halkı bana hakkını helal etsin. Arkadaşlarımdan da helallik istiyorum.” Bu nasıl ulvi bir ruh, nasıl bir hayata bakıştır. Omuzlarındaki yükü öyle bir milletle bağdaştırmış ki, ikincilik bile bu milleti üzer diye kendine dert edinmiş. Evet, Gazi komando Osman Çakmak’ın bir derdi var. Dertli yani Osman Kaptan. Yaptığı işin en iyisini yaparak milletine hediye etmek istiyor. Bunu yapamadığı için de gözyaşlarında bizim ciğerimizi dağlıyor ve aslında herkese bir ders veriyor hem de ömürlük.

Evet, vazifesinin başındaki herkesin Osman Kaptan gibi olduğunu düşünelim. Bu ruhun tüm satha yayıldığını varsayalım. Bu devlete, bu millete dünyada karşı koyacak hiçbir güç kalmaz. Çünkü asıl olan ortaya konan ruhtur.

Son bir cümleyle yazıyı kapatalım: Osman kaptan biz sana ne yapsak hakkımızı ödeyemeyiz. Tıpkı diğer gazi ve ahrete göç eylemiş şehitlerimiz gibi. Asıl sen yani siz bize hakkınızı helal edin.

serkan.ustuner@haber7.com

https://twitter.com/sustuner

 

Yorumlar2

  • Yavuz Selim 5 yıl önce Şikayet Et
    Üstadım... kalemine,yüreğine sağlık nasılda güzel bir yazı olmuş,başarıların daim olsun...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • Gazi 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu asil ruh yayıldıkça Allahın izniyle kimse bizi tutamaz. Bu bir dava meselesi
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat