İslamcılar Kürt meselesinde sarfınazar etti mi?

  • GİRİŞ12.10.2011 08:37
  • GÜNCELLEME12.10.2011 08:37

Cemal Uşşak’ın Radikal’de verdiği röportajın başlığı; “biz dindarlar Kürtlerin ıstırabını hissetmedik”di... Cemal Ağabey, benim Umre velimdir, yanık yüreği, sıcak kalbiyle sevdiğim bir büyüğümdür. Onun nazarında kainat, hazretlerle kaimdir; insan hazreti insan, ağaç hazreti ağaç, taş bile hazreti taştır. Ben bu cümlesini nefsime ciddi nasihat olarak aldım.

Lakin onun konuşmasından çıkartılan sual bizim önümüze geldiğinde çelik gibi bir şeye dönüşüyor; “İslamcılar, Kürt meselesinde sarfınazar ettiler mi?” Bu da bizi gönül gözünün yanı sıra, birikime dair hafıza yoklamasına istihdam ediyor. “İslamcılık” dediğimiz çatının fevkalade geniş ve farklı ahenkleri içinde barındıran bir yapı olduğunu söylerim ilkin. Uşşak’ın içinde yetiştiği, hepimizin suyunu içtiği Risale-i Nur hareketi yanı sıra pek çok farklı deneyimleri de içinde barındıran bir hareketliliği, tek kalemde “Kürt meselesinden sarfı nazar ettiler” sonucuna çıkarmak, haksızlık olur.

(Köşe yazısının tamamını okumak için bu linki kullanabilirsiniz)


Sibel Eraslan / Star

Yorumlar4

  • tuncay tezel 12 yıl önce Şikayet Et
    İSLAMCILAR TABİRİNDEN KURTULDUĞUMUZDA, İNANIN DAHA SAMİMİ BAKACAĞIZ ÖNÜMÜZE. Çünkü İslamcı tabiri haşa bir meslek erbabı gibi anlaşılıyor. Sanki bir yaşantı var o kişi bir de İslamcılığı seçmiş gibi. Oysa din kişiyle Allah arasında 7 / 24 yaşanan bir hayat tarzı, Allahla birlikte ömür boyu birlikte olma. Müslümanlar tabiri samimiyeti gösteren en büyük güzellik.
    Cevapla
  • Hüseyin CANAN 12 yıl önce Şikayet Et
    KENDİNİZE ŞU SORUYU SORAR MISINIZ.?. Üniversite mezunu biriyim.Kendi anadilim olmayan bir dilde ilkokul orta okul lise ve üniversiteyi okudum.Bir çok türkten hatta yüzde sekseninden daha iyi türkçe biliyorum... Size şunu sorabilirmiyim ey kürt sorununa duyarlı olduğunu iddia eden islamcı kardeşlerim ablalarım abilerim. Bana kürtçe fazla değil üç cümle söyleyin başka bir şey istemiyorum.Hani kardeşiz ya ben dilinizi bülbül gibi konuşurken bazen aksanımla dalga geçseniz de... siz üç cümle söyleyin yada öğrenin ve televizyon programlarında,gazete köşelerinizde bunu dile getirin ne olur,korkmayın ülke bölünmez... Ülke kardeşlerinize olan tahammülsüzlüğünüz sonucu ilk önce yüreklerde olur,ve yüreklerimiz türk kardeşlerimiz tarafından çok incitildi böyle biline Rabbim dosdoğru yolunda tavizsiz bir imanla yürümeyi nasip eylesin.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Hüseyin CANAN 12 yıl önce Şikayet Et
    ÇEVRENİZDE Kİ MÜ'MİN KÜRTLERE BU KONUYU SORUN. Editörün Notu: Lütfen yorumunuzun tamamını büyük harflerle yazmayınız. Teşekkürler...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Hüseyin CANAN 12 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın verdiği özgürlüğü kısıtlamayın!!!!. Bakınız bir mü'min olarak şunu söylemek isterim İslamın en ufak hakkatine bütün kürtler feda olsun...Ancak müslüman türk kardeşlerimiz ciddi bir EMPATİ yoksunluğuna sahip...Derinliklerde taşımış oldukları ırkçı damarlar biraz aykırı vede garipsedikleri bir görüş öne sürüldüğünde hemen kabaran ırkçı damar kendini gösteriveriyor.Kardeşler 1)kürtleri kim yarattı? 2) Kürtçeyi kim yarattı? 3)Allah'ın bir ayetini inkar edenin hali nedir.? Bir başka ırk ve dil de olabilir Allah ın yarattığı bir hayvan neslini bile yok etmeye çalışmak Allah ın kanunlarına muhalefet değil midir?Solcular din kardeşi bildiklerimizden çok daha fazla özgürlükçü ve analayış gösterebiliyor malesef... Artık kardeşlikse "eşit haklara sahip kardeşlik olacak" yoksa herkes hayatını şekillendirme özgürlüğünü kullanır o kadar...
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat