3. Dünya Savaşı mı çıkıyor?

Karadeniz'de sular ısındı, Soğuk Savaş başladı şimdi sorulan soru soğuk savaş, 3. Dünya Savaşına döner mi?

  • GİRİŞ18.04.2014 10:03
  • GÜNCELLEME18.04.2014 10:03

Batı'nın Kiev'de yaptığını bugün Rusya, Ukrayna'nın doğu kentlerinde yapıyor. Ekim ayında Kiev'de Rus yanlısı iktidara yönelik gösteriler Yanukoviç'in devrilmesiyle sonuçlanmıştı. Putin, Yanukoviç'in gidişiyle kaptırdığı Kiev'in yanında Karadeniz'deki en önemli üssü olan Kırım'ı kaybetmemek için yarımadayı ilhak etti.

Kırım'ı emsal gösteren Ukrayna'nın doğusundaki Ruslar, Kiev yönetimine baş kaldırdı. Bu kez hamle sırası Ukrayna'dan geldi. Batı'nın desteğiyle askeri operasyona başlandı.

Rusya diyor ki, “ayaklanan Ukrayna'nın doğusundaki kentlerde askerim yok”, “orada barışçıl gösteriler var onlara askeri müdahale yapılamaz”.

Bu gerginlik kolay kolay bitmez. Batı, Ukrayna'nın kademe kademe Rusya'nın eline geçmesine göz yummaz. Zaten bu yüzden şu an Ukrayna ordusu tarafından yapılan askeri operasyona Beyaz Saray'dan direk destek var.

Rusya da durmaz. Zaten Kiev'deki iktidar değişikliğinin ardından Kırım hamlesi bekleniyordu. Kırım sonrası Donetsk, Karkiv gibi kentlerde de benzer Rus ayrılığı yaşanacağı aşikardı.

Tüm bunlar olurken Karadeniz'de Amerikan savaş gemilerinin tatbikatları arttı. Askeri yığınağın adı Soğuk Savaş.

Bundan sonrası önemli. Soğuk Savaş, gerçek bir savaşa dönüşür mü?

Savaş çıkarsa bu bölgesel olmaz. Adı, “3. Dünya Savaşı” olur.

Bunu dillendiren Ruslar ile Amerika'daki faiz lobisi karşıtları. Son konuşulanlara göre Amerika'daki neoconlar, Obama'ya Rusya'ya karşı savaş için baskı yapıyor. Plan savaşı başlatıp bir anda bölgeselden çıkarıp, dünya harbi haline getirmek.

Amaç ise ekonomik. Bunun içerisinde Amerika ve Avrupa'nın içinde bulunduğu finans krizi de var ekonomik krize karşı enerji pazarını denetim altına alma hedefi de var.

Biraz daha açarsak küresel finans çetelerinin Karadeniz'deki krizin arkasında olduklarını söyleyebiliriz. Özellikle de Amerika ile İngiltere'nin.

Sıkı bir Amerikan yönetimi karşıtı olan gazeteci Michael Billington son yazılarında 3. Dünya Savaşına vurgu yapıyor. Billington'a göre Wall Street ile İngiliz Bankerler savaş istiyor. Savaşı başlatıp ardından enerjinin yönünü batıya çevirerek finans piyasalarını tamamen kontrol altına almayı hedefliyorlar.

Komplo teorisyenlerinin penceresinden bakınca savaş çıktı çıkacak. Tabi bu onların dillendirdiği kadar kolay olmaz. Ama şu da bir gerçek ki Rusya da bu işin peşini kolay kolay bırakmaz.

Çünkü mesele sadece Ukrayna kentlerinin Rusya'ya bağlanmasından ibaret değil. Enerji gibi hayati meseleler olduğunu zaten söyledik. Bunun yanında işin teknoloji ve iletişim boyutu da bulunuyor.

Putin, bu konuda çok hassas. Özellikle Amerikan Ulusal Güvenlik ajansının dinleme-gözetleme faaliyetlerine çok tepkili. Bunları deşifre eden eski CIA ajanı Snowden'ı yanında tutması da bunun göstergesi. Ayrıca NATO'ya da asla güvenmiyor. Rasmussen'in Danimarka Başbakanı iken kendisini dinlediğini anlatan Putin, Batı karşısındaki tavrını şimdiden kırmızı çizgilerle belirlemiş durumda.

 

 

Yorumlar2

  • Abdürrahim Çokgüngör 9 yıl önce Şikayet Et
    3. Dünya Savaşı 22 yıldır İslam Dünyası’nda sürüyor. Sayın yazarın küresel çetelerle ilgili görüşleri doğru. Meseleyi güzel izah etmiş. Ancak 3. Dünya Savaşı zaten 22 (veya 32) yıldır sürüyor. Bir savaşın dünya savaşı olabilmesi için dünya ülkelerinin çoğunun katılımıyla olması gerekiyor. Ki o da Savaş Körfez harekatıyla başlayan Afgan ve Irak işgalleriyle süren düşük yoğunluklu bir savaş. Bu 3. Dünya Savaşı değil mi? Üstelik bunun da senaristleri önceki 2 savaş gibi Emperyalist (Neocon)-Siyonist odakların marifeti. İsrail’in amaline hizmetle İslam dünyasını kaosa sürükleme senaryosudur. Bize de yansıması PKK silahlı kalkışmasıydı. Çanak tutmayan batılı devlet kalmadı. 3. Dünya Savaşı ancak bir Ortadoğu bir ülkesinin haritadan silinmesiyle bitecek. Ukrayna krizine dönersek Rusya’nın nüfusu alanını genişlemesini kimse durduramaz. Parça parça yutacak. Türkiye’nin kârı ise enerji konusunda olacak. 20-25 yıllık rüyası gerçekleşecek.
    Cevapla
  • saaman saaman 9 yıl önce Şikayet Et
    bulgaristanli turk (Osmanli turku). bu kolay olmaz ama asil simdi souk savasin finalindeyiz bu Ukrayna meselesinde kim galip gelirse dunyanin kontrolu onun elinde kalir , bati Rusya'yi yanlizlastirabilirse ozellikle Cin'den destek bulamazsa Rusya coker , bence bu Rusyanin ikinci daalmasi durumu ,rus ekonomisi de krizde , Cin in durusu coook onemli , burde Obamanin iktiradi ele aldigindan beri savastigi neokonlara boyun eyer mi ? sorusu var ? 1774 ten beri dunya kontrolunu ele alan yapiya karsi 21 yy da devletler burjuva ya karsi savasi kazanabilecek mi ? yoksa bu yapi dahada gucleneren 21 yy da da hakim olacak mi ?
    Cevapla Toplam 1 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat