Hamas lideri şehit oldu

İsrail iğrenç bir propaganda peşinde. Hem çocukları katlediyorlar hem de faturayı Hamas’a kesmeye kalkıyorlar.

  • GİRİŞ24.07.2014 08:29
  • GÜNCELLEME25.07.2014 08:53

Yine Hamas liderlerinin sıradan hayatlarını “lüks” yalanıyla medyalarında gündeme getirmeye başladılar.

Ahronot Gazetesi diyor ki, Filistin halkı ölüyor ama Hamas liderleri lüks hayat içinde. Haberin altına Hamas lideri Halid Meşal’in yemek yerken çekilen fotoğrafını yayınlıyorlar.

Filistin halkı ölüyor ama liderlerinin pek umurunda değil. Neymiş Gazze’deki Hamas yönetiminin Başbakanı İsmail Heniye, futbol oynuyormuş. Haberin altında Heniye’nin futbol oynarken çekilen fotoğrafı var.

Evet İsmail Heniye geçen yıl Gazze’de bir etkinlikte futbol oynadı. Ne var bunda? Oynayamaz mı? Evet Halid Meşal yemek yedi, televizyon izledi, ne var bunda?

Bir başka gazetede Gazze’deki “lüks” olduğunu iddia ettikleri Filistinlilerin yaşamıyla ilgili haberler yer alıyor. Neymiş Gazze’de alışveriş merkezi varmış. Evet vardı, elektrikleri kesik olan, evet vardı ama düne kadar, İsrail savaş uçakları dün o alışveriş merkezini bombaladı.

Filistin halkı ölüyor da Hamas liderleri lüks içinde mi yaşıyor. İsrail onları öldürmüyor mu?

Bu kanlı saldırılarda Hamas liderlerinin çocukları, yeğenleri de şehit oldu.

2009’da Hamas liderlerinden Mahmut Zahar’ın oğlu şehit edildi, bu saldırıda Zahar’ın yeğenleri şehit edildi, Zahar’ın evi bombalandı.

15 Ocak 2009’da Hamas liderlerinden Gazze’deki hükümetin İçişleri Bakanı Sayid Siyam ailesiyle birlikte şehit edildi.

2012 Kasım’daki saldırılar, Hamas liderlerinden Ahmet Cebari’ye yönelik suikastla başladı.

Dahası var. İsrail Hamas’ın lideri Halid Meşal’i “rahat içinde yaşıyor” diye suçluyor ya, Meşal’e 1997 Eylül’ünde suikast düzenleyen kim? Mossad. O saldırılardan kurtuldu, hala direniyor. Ama İsrail Dışişleri Bakanı Liberman onu da şehit etmeye niyetli, “mutlaka Meşal’i suikastla ortadan kaldırmalıyız” diyor.

Bitmedi dahası var. Hamas lideri diyoruz ya. Kurucusu, şeyhi, ruhani lideri Şeyh Ahmet Yasin, tekerlekli sandalyeye mahkum, yıllarını felç haliyle İsrail zindanlarında işkence altında geçirmiş bir lider. İsrail onu 22 Mart 2004 günü sabah namazı çıkışında caminin önünde katletti.

Şeyh Yasin’den sonra Hamas’ın lideri Dr. Abdülaziz Rantisi oldu. Rantisi de Yasin’den yaklaşık bir ay sonra 17 Nisan 2004’de İsrail saldırısında şehit edildi.

Şimdi Hamas’ın siyasi büro şefi yani lideri Halid Meşal, Gazze’deki lider ismi ise İsmail Heniye. İkisiyle de daha önce röportajlarım var, aynı soruları ikisine de yönelttim aynı yanıtı aldım, “hayaliniz nedir” diye sormuştum, ikisi de “Filistin topraklarında şehit olmak” diye yanıtlamışlardı.

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat