PYD'nin arkasından Neo-Can'lar çıktı

  • GİRİŞ30.06.2015 09:06
  • GÜNCELLEME01.07.2015 13:40

PKK’nın Suriye’deki kolu PYD, onun da silahlı kanadı var YPG. Kobani’de, Tel Abyad’da, Haseki’de bunlar var, DAİŞ’le çatışıyorlar sonra birileri tarafından Türkiye’nin başına bela ediliyorlar.

2011 Mart’ta Suriye’de şiddet süreci başladığında, Esed o güne kadar adam yerine koymadığı, nüfus cüzdanı bile vermediği Kürtlere, kuzeydeki bölgelerin kontrolünü bıraktı. Kürtler derken, PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD’ye bırakıldı o noktalar.

Zaten Kanton meselesinin çıkışı da oradan başlıyor. Sonra PYD, kendi safında olmayan Kürt gruplara karşı kıyıma başladı, Esed rejimi muhalifi olan Kürt liderler, Suriye Ulusal Kürt Konseyi üyeleri gibi isimler, PYD tarafından kaçırıldı, YPG tarafından öldürüldü.

Gelinen noktada DAİŞ’in ortaya çıkması, PYD’nin lokal faaliyetlerini uluslararası boyuta taşıdı. DAİŞ nasıl Esed rejimini meşrulaştırdıysa PYD’yi de Batı nezdinde itibarlı hale getirdi.

Geçen yılki Kobani sürecinde özellikle Almanların, PYD’ye yönelik hassasiyetlerini görmüştük. Şimdi o ilgi ve alaka Amerikalılarda var.

Cumhuriyetçi kanat ve Neo-Con’larda çok ciddi bir PYD hayranlığı mevcut. Bu ekolün tetikçilerinden Henri Barkey ile Michael Rubin, gün aşırı “Suriye’de PYD’ye destek verelim, oraları Erdoğan’a bırakmayalım” tarzı yazılar yazıyor.

Televizyonlara çıkıp yorum yapan, gazetelere demeç veren, kendi köşelerinde de durmadan propaganda halindeki bu tiplerin öncelikli bir hedefi var, o da Amerikan yönetimini PYD safında harekete geçirmek.

PYD lideri Salih Müslim’e vize verilmemesi bile neo con tarafından Obama’ya PYD için bir baskı unsuru olarak kullanılıyor.

PYD’nin silahlı kanadı YPG’yi bölgedeki en dürüst, en hesapsız ordu ilan eden Michael Rubin, Obama’ya direk çağrıda bulunarak, “PYD’yi destekleme zamanı geldi” diyor.

Rubin ayrıca “eğer Obama Suriye’de gerçekten DAİŞ’le mücadele istiyorsa bunun yolunu YPG’ye destektir” diye kılavuzluk da yapıyor.

Bu adamların 2013 Gezi, 17 Aralık ve sonraki süreçlerde Erdoğan’a karşı attıkları manşetler, ettikleri hakaretleri anlatmaya kalksam sayfalar yetmez.

O nedenle sadece şunu belirletelim, Gezi olaylarından beri devam eden anti-Erdoğan saldırı zincirinde; bir Gezici, bir Fethullahçı, bir HDP’li olan Batı zihniyeti şimdi PYD’li olmuş durumda.

Buna mutlaka dikkat edelim, göz ardı etmeyelim yoksa PKK’ya, PYD’ye ya da YPG’ye destek planlarıyla Türkiye’ye karşı fena işler yapma hesabındalar.

Amerika’dan Suriye-Türkiye sınırına ayar verip, burada olup bitenlerden PYD güzellemesi yapanlar unutmasınlar ki, biz kendi coğrafyamızda yani burnumuzda dönen dolabın farkındayız.

Sizin kahraman ilan ettiğiniz teröristlerin, terör örgütlerinin, geçmişini de bugününü de çok iyi biliyoruz, sizin çarşaf çarşaf yazdığınız yalanlara o nedenle gülüp geçiyoruz.

Yorumlar1

  • Veli Can 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın yazara aynen katılıyorum. Bize dayatılan bu oldu bitti durum bağıra bağıra geliyor. Bizi ölümle korkutup sıtma ile razı etme peşindeler ama o sıtma bilinen sıtma değil bir habis kanser.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat