Ha İsrail medyası ha Hürriyet!

  • GİRİŞ09.10.2015 08:38
  • GÜNCELLEME10.10.2015 09:45

Türkiye’de Yasin Börü diye bir çocuk şehit ediliyor, ne katledildiği gün ne de şehadetinin yıl dönümünde malum medyadan gık çıkmıyor. Onlar için varsa yoksa Ahmet Hakan.

Filistinli isyan bayrağını çekti. Nasıl çekmesin? Evi, yurdu işgal altında. İlk kıblesine giremiyor, Hazreti Peygamber’in mirasına Yahudiler kilit vurmuş.

Silahlı güçleri, orduları, askerleri yok. Çoluk çocuk sokaklarda, ellerinde sadece taşlar var.

48 saatte 4 Filistinli katledildi. Biri 13 yaşındaki çocuktu, adı Abdurrahman Ubeydi’ydi. Kimsenin umurunda olmadı.

İsrail gazeteleri ve televizyonları günlerdir manşet atıyor, canlı bağlantılar yapıyor. “Tedirginiz, tehlikedeyiz, asker, polis, istihbarat yetersiz, hepimiz silahlanmalıyız” diyor.

Mahmut Abbas, İsrail’le güvenlik anlaşması imzalamış, direnişe “hayır” diyor. Filistinli çocuklar her şeye rağmen sokaklarda. Birkaç ses getiren eyleme imza attılar. Ama İsrail bu durumu öyle bir hale getirdi ki artık ortada bıçaklanan Yahudi olmamasına rağmen, bıçaklı olduğu iddia edilen Filistinliler, sokak ortasında silahla vuruluyor.

Emniyet, ordu, iç istihbarat teyakkuzda. Asker ayrı saldırıyor, polis ayrı. Bir de bunlara Filistinlilerin arasına sızan sivil ajanlar eklendi.

Önceki gün Ramallah’ta yere yatırılan bir Filistinli öldüresiye dövüldü. Asker tekmeledi, sivil ajanlar yumruk attı. Linç edilmek üzere olan Filistinlinin bacağına tabancayla ateş edildi.

Bakıyorum İsrail medyasına, Batı medyasına, hadi onları bırakın bizim ülkemizin malum medyasına, doğru düzgün tek haber yok.

İsrail, bıçaklandığı iddia edilen Yahudilerin haberleriyle Batı’yı inletiyor. Ona uyan Batı medyası aynı dilden devam ediyor.

Doğan Medyası ya da paralel yayın organları da günlerdir Ahmet Hakan’a yönelik saldırıyla yatıp kalkıyorlar.

Onlar da İsrail medyasının yaptığı gibi Batı’ya sesleniyorlar. Bu sayede ABD’ye özel açıklama bile yaptırabiliyorlar.

Ahmet Hakan’a saldırı küçümsenecek, hafife alınacak bir şey elbette değil. Ama Yasin Börü şehit edildi, gıkınız çıkmadı, çocuğun şehadetinin yıl dönümüydü umurunuzda olmadı.

Tabi ki Ahmet Hakan’a yapılan saldırı büyük bir şekilde görülmesi gereken bir haber. Zaten Türkiye’de sizin yandaş dediğiniz medya da bu saldırıyı asla yok saymadı, küçümsemedi, hafife almadı.

Tıpkı PKK’nın cesedinde olduğu gibi, yapılanın yanlış olduğu üstüne basıla basıla vurgulandı.

Ama siz Yasin Börü’yü de, Filistin’i de, Suriye’de Rusların katlettiği sivilleri de hafife aldınız, hatta görmezden geldiniz.

Filistinli çocukların öldürülmesi, dövülmesi, işkence edilmesi haber değeri taşımıyor mu? “Ahmet Hakan’a saldırı” diyorsunuz ama o da bir zamanlar, Filistinlilere yönelik saldırı haberlerinin üzerine titreyen bir gazeteciydi.

Sonra basın özgürlüğünden, yandaş medyacılıktan bahsedersiniz. Dilediğiniz haberi dilediğiniz kadar veriyorsunuz, görmek istemediğinizi de hiçbir şekilde yayınlamıyorsunuz.

Batı sizin gözünüzün içine bakıyor,  siz onların gözüne bakıyorsunuz. Aynı alışverişi İsrail, İngilizlerle Amerikalılarla yapıyor. Bambaşka bir Filistin ortaya çıkarıyorlar.

Siz de bu yoldan gidip, Amerika ve Avrupalının gözünde yalan bir Türkiye imajı oluşturuyorsunuz.

Yorumlar3

  • Lay lay Lom 8 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş dost Filistin vatandaşı, Türkiyeyi ziyaret etmek istese, VİZE için israil makamlarından iyi hal kağıdı, sağlık raporu vs...istiyor ama O sizin lanetlediğiniz israil vatandaşı ise sadece pasaport ile elini kolunu salla salaya geliyor. Ve bu ülkeyi AK Parti yönetiyor!!! Adıcık utanın yahu acıcık sıkılın.... Bari SUSUN ar edinin
    Cevapla
  • gul 8 yıl önce Şikayet Et
    bence bi numaradir kendilerin kurdugu yillardir aliskinlar yalan ve numaralarla kendilerini halka masum gosterecek uyan millet hurriyet okuma israilin yaninda olanlarla bir olma
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • lan bi git 8 yıl önce Şikayet Et
    yasasin zalimler icin cehennem...
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat