Kral, İsrail'in yalanını ortaya çıkardı

  • GİRİŞ13.10.2015 17:20
  • GÜNCELLEME14.10.2015 11:05

Kral Selman’a yönelik iddianın sahibi Mossad’a yakınlığıyla bilinen Debka adlı internet sitesiydi. İsrail’in Mossad eliyle servis ettiği yalan haber, dalga dalga yayıldı.

Kral Selman kendisi hakkındaki asılsız iddialara kendi ağzıyla yanıt verdi. Pazartesi günkü Bakanlar Kurulu Toplantısına başkanlık etti ardından bir de açıklaması geldi.

“Ülkemin başındayım” dedi, “gizli ellerin kaos çıkarmasına izin vermeyeceğim” vurgusu yaptı.

KRAL SELMAN’DAN KİMLER RAHATSIZ

Kral Selman’ın “gizli eller” dediği, “kaos çıkarmak istiyorlar” dediği güçler birden fazla. En başında Kral’la ilgili asılsız haberi üreten İsrail var ardından Batı ve İran.
İsrail, Kral Selman’ın ortadan kaybolduğunu iddia ederek, Suudi Arabistan’ın başına ABD’ye yakınlığıyla bilinen Prens Naif’in gelmesini arzu ediyor.
SELMAN’I NEDEN İSTEMİYORLAR?
Kral Selman’dan bir çok ülke rahatsız. Bunun bir çok nedeni var.
Öncelikle Kral geçtiğimiz Şubat ayında tahta çıktı. Ondan önce Yemen’deki sivil iktidar İran destekli darbeci Husi militanlarına yem edilmişti.
Kral Selman’ın ilk işi burnunun dibindeki Yemen’de devam eden İran işgaline neşter atmak oldu. Bu sebeple Yemen’de Husilere yönelik operasyon başlatıldı.

TÜRKİYE’YE YATIRIM KARARI SELMAN’A YÖNELİK SAVAŞI BAŞLATTI

Kral Selman’dan önce Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri neredeyse dondurulmuş durumdaydı. Bunda Suudi yönetiminin Mısır darbesine verdiği desteğin payı büyüktü.

3 Temmuz darbesinden önce Ankara-Riyad hattındaki tüm askeri ve ticari işbirliği anlaşmaları, Mısır’daki darbe sonrası rafa kaldırılmıştı.
2015 Şubat ayında tahta çıkan Kral Selman, Türkiye ile ilişkileri yeniden hayata geçirdi. Körfez ülkelerinin sermayesini Türkiye’ye çevirdi. Bir çok hatırı sayılır zengin Avrupa’daki paralarıyla, yatırımlarını Türkiye’ye aktardı.

Kral Selman Mısır’daki darbecilerle, onlara destek ve yön veren ülkelere de mesafeli durdu.

Filistin meselesinde de önemli açıklamaları oldu, önceliğin Filistin olacağını vurguladı.

Tabi Kral Selman’ın tüm bu söylem ve icraatları özellikle de Türkiye’ye yönelik yatırımları İsrail ile Batı’yı iyice rahatsız etti.

SERMAYEYİ TÜRKİYE’YE YÖNLENDİRDİ HEM İRAN’IN HEM İSRAİL’İN HEDEFİ OLDU

Kral’a karşı ilk cephe, İran tarafından açıldı. Hac vazifesi sırasında Mina’daki izdihamda hayatını kaybedenlerin sayısıyla ilgili yalan haber propagandası başlatıldı.

Hemen ardından Kral Selman’ı Arap Dünyasında itibarsızlaştırmaya yönelik adım atıldı. İsrail medyası Mossad vasıtasıyla Kral Selman hakkında asılsız haberler üretti.

HEM İSRAİL’E HEM İRAN’A YANIT VERDİ

İsrail’in bu yalanına Kral Selman bizzat yanıt verdi. Hastanede denilen Kral, Bakanlar Kurulu Toplantısında ortaya çıktı. Bu durum aynı zamanda İsrail’in yalanını da ortaya çıkardı.
Kral, İran’ın yalan haberlerine de yanıt verdi. Bakanlar Kurulundan sonra yaptığı açıklamada İran’ın iddialarını kesinlikle reddettiklerini söyledi.

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat