CIA'dan darbe itirafı

Darbe girişimini Gülen’in subayları yapmıştır, CIA’in bir kanadı ile ABD’deki neo-con ise darbenin planlayıcısıdır.

  • GİRİŞ16.07.2016 14:40
  • GÜNCELLEME18.07.2016 08:44

Girişim başarısız olunca Amerikan istihbaratı Gülen’i işaret etti bu arada neo-con geçtiğimiz Mart ayından itibaren de Türkiye’de bir darbe yapılacağını açık açık söylüyordu.

Darbeciler, FETÖ’nun askerleri. Cumhurbaşkanı açıkladı, Başbakan söyledi, zaten tüm Türk halkı da bundan yüzde yüz emin.

Ancak bir de işin Amerika boyutu var.
Darbe gecesi başarısız olunca “gölge CIA” olarak bilinen Teksas merkezli Stratfor istihbarat kurumundan hemen bir “darbe ve Gülen” analizi geldi.

Stratfor darbe girişiminin ilk saatlerinde, “darbeci” çizgisini saklamadı. Kurumun internet sitesinden yapılan paylaşımlar, Emre Uslu gibi paralel tetikçiler tarafından anında servis edildi.

Belli ki büyük bir umut vardı.
Kısa süre sonra fotoğraf ortaya çıkmaya başladı.
Stratfor istihbarat merkezinden yani gölge CIA’den hemen bir analiz geldi.
Başlığı da şöyleydi, “Türkiye’deki darbe neden başarısız oldu?”

İşte bu soruya yanıt verdi, CIA’in gölgesi olarak tanınan Stratfor ve dedi ki, “Ordu içine yerleşmiş pek çok FETO yanlısı darbeye öncülük etti”.

Analizin devamında TSK içindeki FETÖ’cu subayların gücü anlatıldı, bunların Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan kininden bahsedildi”.

Stratfor, Erdoğan’ın paralel yapıya karşı verdiği mücadeleye rağmen ordu içindeki FETÖ askerlerinin tamamını temizleyemediğini vurguladı.
FEÖT’nün Orduda nasıl kendisini kamufle ettiğini de şu ifadelerle açıkladı, “Ordu içindeki Gülenci nüfus tamamen temizlenmiş değildi. Bunun nedeni Gülencilerin kendi tasfiyelerini önlemek için önemli askeri makamlar üzerinde büyük şantajlar yapmış olması olabilir”.

CIA’e yakınlığıyla bilinen ve gecenin ilk saatlerinde darbe çanları çalan Stratfor, darbe başarısız olunca, darbecilerin kimliğini açıkladı ve Gülen’i işaret etti.

NEO-CON TETİKÇİSİ 4 AY ÖNCE YAZDI, “TÜRKİYE’DE DARBE OLACAK”

Bununla birlikte yine 17 Aralık süreci sonrası Gülen safına geçen ABD’deki neo-con kanadın en önemli tetikçisi Michael Rubin’in de darbe kehanetini hatırlamakta fayda var.

Michael Rubin, azılı bir Erdoğan düşmanıdır. Cemaat’in hükümet içerisinde etkin olduğu dönemlerde Gülen’e de savaş açıyordu. 17 Aralık sonrası ise Michael Rubin, Gülen’den özür diledi.

Darbe gecesi onu da çok heyecanlandırdı.
Hemen bir tvit attı ve 21 Mart’ta yazdığı “Türkiye’de darbe olabilir” başlıklı makalesini paylaştı.

Yani Michael Rubin, 15 Temmuz’daki darbe girişiminden 4 ay önce neo-con tetikçisi, Türkiye’de darbe olacak demiş.

Yazısında da aynen şu ifadeyi kullanmış, “İddia etmiyorum ama Türkiye’de ordu, Mısır’da Sisi’nin yaptığının benzerini yapabilir, Erdoğan’ın kaya gibi politikası, sert bir kayaya çarparsa kimse şaşırmasın”.

Tüm bunlar aslında 15 Temmuz’un ne anlama geldiğini net şekilde gösteriyor.
Darbe girişimini Gülen’in subayları yapmıştır, CIA’in bir kanadı ile ABD’deki neo-con ise darbenin planlayıcısıdır.
CIA’e yakın kaynakların başarısız girişim sonrası Gülen’i işaret etmesi de ABD’nin FETÖ’nün biletini keseceğinin işaretidir.

Yorumlar1

  • yussuf çebi 7 yıl önce Şikayet Et
    bu rubini denen biri cıa ile birlikte dünyanın heryerinde darbe yaptıran biridir bunu cocuklar bile biliyor paraya bile o yönveriyor
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat