Obama Ortadoğu'yu kan gölüne çevirdi!

4 Kasım 2008’deki seçimi kazandı, 20 Ocak 2009’da Beyaz Saray’a çıktı.

  • GİRİŞ16.01.2017 07:45
  • GÜNCELLEME16.01.2017 07:49

7 Nisan 2009’da Türkiye’ye geldi, Sultanahmet camini ziyaret etti.
4 Haziran 2009’da Mısır’da Kahire Üniversitesinde Müslümanlara seslendi, konuşmasına “esselamun aleyküm” diye başladı.

8 yıllık başkanlık döneminin özellikle ilk yıllarında hep Müslüman olduğu iddia edildi, bununla ilgili sayısız doküman, belge, açıklama ortaya atıldı.
Ama 8 yılın sonunda bakıldığında Obama’nın başkanlık yaptığı süreç, Müslümanların en çok zarar gördüğü dönem oldu.

SURİYE’DE TERÖR ÖRGÜTLERİYLE İŞBİRLİĞİ YAPTI

Arap Baharı 2010 Aralık ayında Tunus’ta başladı. Sonra Mısır ve Libya ve Suriye’ye sıçradı.
Obama’nın Suriye politikası başından bu yana hep çözüm değil şiddetin daha da çok körüklenmesine yönelikti.
Nitekim 600 bin sivil hayatını kaybetti.
Esed rejimini zamanında durdurma şansı vermek bu seçeneği kullanmadı.
Suriye’de terör örgütleriyle birlik oldu.
PKK uzantısı PYD teröristlerini bir numaralı müttefik yaptı, PYD teröristlerine silah dağıtırken DAEŞ terör örgütüne bile ‘yanlışlıkla’ silahlar verildi.

2013’TE SURİYE’DE AKAN KANI DURDURABİLİRDİ

2013 Ağustos ayında Şam rejimi Guta’da kimyasal silah kullanarak katliam yaptı. Obama “kırmızı çizgi aşıldı” dedi, operasyon emri verdi ancak o operasyonu hiçbir zaman yapmadı. Bir süre sonra kimyasal silahların teslimi adı altındaki bir tiyatroyla Esed rejiminin dünyayı kandırmasına izin verdi, şiddet sarmalını devam ettirdi.

MISIR’DA DARBECİLERLE KOL KOLA GİRDİ

Arap Baharı Suriye’den önce Mısır’a uğradı. 30 yıllık Mübarek diktatörlüğü son buldu. Mısırlılar devrimden sonra seçim yaptı Muhammed Mursi ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı oldu. Ancak iktidardaki bir yılın ardından 3 Temmuz 2013’te Mısır’da darbe oldu.
ABD darbeye ses çıkarmadı hatta destekledi.
Darbe karşıtları katledildi, neredeyse 4 bin sivil öldürüldü.
Cumhurbaşkanı Mursi dahil binlerce kişi idam cezasıyla hapse tıkıldı.
Obama ise darbecileri alkışladı, Sisi’ye arka çıktı.

LİBYA’DA 55 BİN SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ

Arap Baharı sürecinde 19 Mart 2011’de Fransa öncülüğünde Libya’ya yönelik NATO harekatı başlatıldı. Obama süreci destekledi. Kaddafi linç edildi ancak Libya’da çatışmalar hiç durmadı. Seçilen yönetime darbe yapıldı, Obama Libya’daki CIA’e çalıştığı iddia edilen darbeci General Hafter’le ittifak yaptı. Libya’da 55 bin insan katledildi, ülke şu an bir yandan DAEŞ teröristlerinin işgal ve saldırılarıyla diğer yandan bölünme tehlikesiyle boğuşuyor. Obama 2012’te Bingazi’de ABD büyükelçisinin öldürüldüğü saldırı sonrası terör örgütleri gerekçesiyle Libya’yı kan gölüne çevirmeye devam ediyor.

IRAK’TA BUSH’UN KATLİAMLARINA YENİLERİNİ EKLEDİ

Irak 2003’te ABD Başkanı Bush tarafından işgal edildi. Obama, 2008’in sonlarında Irak mirasını Bush’tan devraldı. Obama göreve geldiğinden bu yana Irak’ta 100 bin sivil hayatını kaybetti.
Obama, Bush’un politikalarının aksiymiş gibi görünen Irak’tan çekilme takvimi iddiasıyla ortaya çıktı ancak Irak’taki ABD askerlerini kısmen çekse de işgali sürdürdü ve özellikle saldırılar, çatışmalar, terör örgütleri üzerinden yürütülür hale geldi.

AFGANİSTAN’DA DA AYNISINI YAPTI

Afganistan 2001’de işgal edilmişti. Obama, Irak’ta olduğu gibi Afganistan’da da Bush sonrası politika değiştirirmiş gibi yapıp, askerlerini kısmen çekti ancak şiddetin devam etmesi için terör örgütleriyle birlik oldu. Afganistan’da Obama döneminde 43 bini sivil olmak üzere 70 binden fazla insan hayatını kaybetti. ABD savaş uçakları Taliban hedefleri yerine bir çok kez yanlışlıkla sivilleri vurdu.

PKK-PYD-DAEŞ-FETÖ

Obama yönetimi Türkiye’nin kırmızı çizgileri olan PKK-PYD-FETÖ terör örgütlerini bağrına bastı. FETÖ elebaşının iade süreciyle ilgili tek adım atmadı. 15 Temmuz kanlı darbe girişimini destekledi. PKK-PYD’yi tek müttefik ilan etti.

DAEŞ OBAMA DÖNEMİNDE ORTAYA ÇIKTI

Bugün dünyanın bir numaralı belası olan DAEŞ terör örgütü Obama döneminde ortaya çıktı. ABD’nin seçilmiş Başkanı Trump, DAEŞ’in Obama tarafından oluşturulduğunu açıkladı. Obama yönetimi DAEŞ bahanesiyle PYD terör örgütünü akladı, PKK terör örgütünü meşrulaştırmaya çalıştı. DAEŞ bahanesiyle hem Suriye’de hem de Irak işgaller gerçekleştirdi.

OBAMA’NIN SURİYE POLİTİKASI BAŞARISIZ DEĞİLDİ

Obama’nın Suriye politikası Amerikan çıkarları adına başarısız değildi. Obama’nın Suriye’de istediği bu gelinen noktaydı. Suriye’nin kuzeyinde oluşturulan koridorda ABD tam 7 askeri üs kurdu. Bu bölgeyi PYD teröristleri üzerinden kontrol etti, üstelik tüm bunları yaparken sahada sadece 1000 kadar ABD askeri kullandı. Yani askerlerini Suriye veya Irak’ta hiçbir riske atmadan bu iki ülkede de işgale devam etti.

MUSUL OPERASYONU TAM BİR ÇIKMAZ HALİNE GELDİ

Obama yönetimi 2014’te işgal edilen Musul’u DAEŞ’ten kurtarmak için 17 Ekim 2016’da operasyon başlattı. Yine terör örgütleriyle ittifak yapıldı, DAEŞ’le mücadeleyi gerçek anlamda yapan tek güç olan Türk askerini dışlayan Obama’nın Musul operasyonunda 150 binden fazla sivil mülteci konumuna düştü.

KENDİ ÜLKESİNDE DE SİYAHİLERE KATLİAM YAPILDI

Siyahi başkan Obama, ABD’de ırkçılık kurbanı olan siyahilerle Müslümanların umuduydu. Ancak Obama’nın özellikle son yıllarında ABD’de ırkçılık hortladı. Polislerin siyahilere yönelik saldırıları arttı. Ferguson olayları patlak verdi. Polis şiddetini protesto eden siyahiler yine şiddet kullanılarak bastırıldı. 2013 sonrası 1597 siyahi, polis saldırılarında hayatını kaybetti.

Yorumlar1

  • Yıldırım 7 yıl önce Şikayet Et
    her zamanki gibi tüm gerçeklik ortaya serdi
    Cevapla Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat