Başbakanı da gazetesi de yalancı çıktı

.

  • GİRİŞ03.02.2017 08:03
  • GÜNCELLEME04.02.2017 09:36

BAŞBAKANI DA GAZETESİ DE YALANCI ÇIKTI
KİM KİMİ UYARDI?

Alman Bild gazetesi, Erdoğan-Merkel görüşmesini “Merkel Erdoğan’ı uyardı” manşetiyle verdi.
Oysa görüşme ve sonrasındaki basın toplantısında herkes her şeyi duydu. Merkel sorulara cevap vermekte zorlandı, üstelik Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da sert uyarılar aldı.

DAEŞ DENİNCE İSLAMCI TERÖR DEDİ

Alman Bild gazetesine göre Merkel, Erdoğan’ı uyarmış.
Oysa görüşmede uyarı alan Merkel’di.
Basın toplantısında DAEŞ’ten bahsederken “İslamcı terör” ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan bu ifadeyi reddettiğini Merkel’in yüzüne söyledi, İslam’ın kelime anlamının barış olduğunu, terörle yan yana getirilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

FETÖ DİYE SORUNCA DİYANETİN İMAMLARINI ANLATTI

Zekeriya Öz başta olmak üzere bir çok FETÖ firarisi Almanya’da. Merkel’e kaçak teröristler soruldu. FETÖ’den tek kelime bahsetmedi, “yargı var hukuk var” dedi.
Firari FETÖ faslını hemen kapatıp, lafı FETÖ’cüleri takip ettikleri iddiasıyla haklarında soruşturma başlatılan Diyanet’e bağlı imamlara getirdi.
Merkel aslında bu sözleriyle kendi kendini ele verdi.
Madem Almanya’da hukuk FETÖ’cüleri fişledikleri iddia edilen Diyanet’e bağlı imamlar için anında işliyor o zaman aynı hukuk neden FETÖ firarilerini bağlamıyor?

CAN DÜNDAR YERİNE ALMAN GAZETECİLERİ ANLATTI

Almanya casusluk suçlamasıyla aranan firari Can Dündar’ı saraylarında ağırladı, Alman pasaportu verdi. Merkel bundan tek kelime bahsetmedi, Türkiye’nin Alman gazetecilere akredite uygulamadığını söyledi. Merkel önce gazeteci sıfatıyla terör ve casusluk faaliyeti yürüten kaçakların hesabını vermeli. Üstelik sözünü ettiği akredite edilmeyen sözde Alman gazetecilerin gazetecilik faaliyeti değil Suriye’de PYD-PKK terör örgütünün propagandasını yaptığını hatırlamalı.

PKK DEYİNCE DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNDEN DEM VURDU

PKK terör örgütü listesinde olmasına rağmen PKK’lılar Almanya’da her gün farklı bir şehirde sokaklarda terör propagandası yapabiliyor. Belediyeler teröristlere salon tahsis ediyor, polis ise eskortluk yapıyor. Merkel bu gerçeği de ört bas edip lafı düşünce özgürlüğüne getirdi. Ama bu numarası da yutulmadı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNE DE KARŞI ÇIKTI

Almanya Başbakanı Merkel, Cumhurbaşkanlığı seçimine karşı tavrını da açık etti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan lafı ağzına tıktı. Yasama, yürütme ve yargının tek elde toplandığına dair yalanları direk Merkel’in yüzüne vurdu.

MERKEL TERÖRÜ SAVUNACAĞINA KENDİ ÜLKESİNDEKİ TERÖR YASASINA BAKSIN

Almanya ve genel olarak AB’nin Türkiye ile en büyük derdi Türkiye’nin iradeli bir şekilde yürüttüğü terörle mücadelesi. FETÖ ve PKK bu mücadelede zarar görüyor diye Türkiye’ye “terörle mücadele yasasını değiştirin” baskısı yapıyorlar. Oysa AB tüm Müslümanları terörist ilan eden ve her caminin kapısına kilit vurmanın önünü açan bir terörle mücadele yasasını uyguluyor. Merkel’in Türkiye’de olduğu gün Berlin’de Alman polisi bir DAEŞ zanlısını yakalayabilmek için aralarında 2 caminin de olduğu Müslümanlara ait tam 54 binaya baskın yaptı. Sadece Almanya’da değil bu durumun daha beteri Fransa’da sürekli uygulanıyor, Uluslararası Af Örgütü bile Almanların terörle mücadele yasasını çağ dışı ilan etti.

 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat