Koşa koşa darbecinin yanına gitt

  • GİRİŞ03.03.2017 07:48
  • GÜNCELLEME06.03.2017 09:21

MERKEL’İN MISIR AJANDASINDA NELER VAR?

PKK’ya ev sahipliği yapan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı konuşturmayan Almanya Başbakanı Merkel, işadamlarını da yanına alarak darbeci Sisi’nin yanına gitti.

Merkel “demokrasi, hukuk devleti, insan hakları” gibi kavramları dilinden düşürmez.
Şimdi Merkel’in sabıka kayıtlarını madde madde sıralayım.

1-Almanya, DAEŞ terörüyle mücadele edeceğim diye camileri kapatıyor, Müslümanlara göz açtırmıyor.

2-Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen Ağustos ayında Köln kentindeki demokrasi mitingine telekonferans yoluyla katılımına izin verilmedi.

3-Dün bu kez Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a konuşma yasağı getirildi, Bozdağ’ın programı iptal edildi.

4-Alman Bakanlar ve milletvekilleri bir süredir “Erdoğan miting için gelirse yasaklayalım” diye çağrılar yapıyor.

5-Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Adalet Bakanı Bozdağ’ı konuşturmayan Almanya, PKK’lılara ise günlük olarak terör propagandası yapmaları için cadde, salon tahsis edip, polisleri de teröristlerin emrine veriyor.

6-Almanya, mülteci krizi için defalarca Türkiye’nin kapısını çaldı. AB ile anlaşma yapıldı, 3 söz verildi, hiç birine uyulmadı. Merkel, bu vaatlerin yerine getirilmesi konusunda tek kelime etmedi.

7-Her fırsatta demokrasiden dem vuran Almanya Başbakanı Merkel, 2015 Haziran’ında darbeci Sisi’yi devlet protokolüyle ağırladı.

8-Merkel-Sisi görüşmesinden 2 hafta sonra 22 Haziran 2015’te El Cezire televizyonunun Mısırlı muhabiri Ahmet Mansur, Sisi’nin talimatıyla Berlin’de havalimanında Alman polisi tarafından göz altına alındı.

9-Alman gazetesinin PKK’lı muhabiri Türkiye’de terör propagandası yaptığı için delilleri de ortada olduğu için tutuklandı. Merkel buna isyan etti ama 2 yıl önce Sisi’nin talimatına uyup, Mısırlı gazeteciyi Berlin’de tutuklattı.

10-Mısır’da darbe oldu. Darbe karşıtları hapsedildi, seçilmiş Cumhurbaşkanı hala hapiste, bir çoğu idamla yargılanıyor, binlerce darbe karşıtı da rejim tarafından katledildi. Demokrasi savunucusu Merkel ise hep darbecilerden yana oldu.

MERKEL MISIR’A DENİZALTI BİLE SATTI

Merkel 2015 Haziran ayıda Sisi ile yaptığı görüşmede de Mısır’a denizaltı satmayı teklif etmişti. Aralık 2015’te o anlaşma tamamlandı. Almanya, Mısır donanmasına tam 4 adet denizaltı sattı.

DARBECİDEN TAM 8 MİLYAR EURO’LUK İHALE ALDI

Almanya darbeye “darbe” dememek karşılığında aç fakir Mısır halkının elinde avucunda ne varsa silip süpürdü. 2015’teki o ziyarette Merkel, darbeci Sisi ile endüstriyel alanda bir çok anlaşma yaptı.
Mısır’da halka karne ile ekmek satan Sisi, Alman Siemens firması ile tek kalemde tam 8 milyar Euro tutarında ihale verdi.

BU KEZ İŞADAMLARINI DA ALIP KAHİRE’YE GİTTİ

Merkel dün bir kez daha darbeci Sisi ile beraberdi. Bu kez Kahire’ye gitti. Yanına da Alman işadamlarını aldı. Avrupalı insan hakları örgütleri bu ziyarete çok sert tepki gösterdi. Nasıl olur da hukuk devleti Almanya’nın başbakanı darbe ülkesine gider de darbeciyle görüşür diye.

Merkel bu eleştirilerin tamamına kulaklarını tıkadı. Mülteci krizini Mısır üzerinden çözme planıyla darbeci Sisi ile görüştü.

Merkel’in ajandasında başka planlar da vardı. Yanında onlarca işadamını boşuna götürmemişti. 2015’te başlattığı Mısır’ı söğüşleme operasyonuna turizmden tutun silah sektörüne kadar bir çok konuda toplantıların gerçekleştirildiği Kahire ziyaretiyle devam etti.

Sadece Almanya değil 2013’teki darbe sonrası Fransa ve İngiltere de Mısır’ın Mısır halkına koklatılmayan paralarını ihaleler, anlaşmalar yoluyla bir çok kez hortumladı.

Yorumlar3

  • YÜKSEL 7 yıl önce Şikayet Et
    Batının her zaman yaptığı iş bunlar hep ders mahiyetindeki örnek sağ olasın Taha bey
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • enver 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlardan ders çıkarmalıyız. şimdiye kadar ilk adımı atan ve bu adımlar için güvence veren bir ülke idik. karşılığını göremedik ve sadece tenkit ettik. attığımız adımlardan geri dönebildik mi? merak ediyorum. Açıklansın.
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Yaren 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizdeki batı hayranları bunu anlayabilse.Hayırlı Cumalar...
    Cevapla Toplam 6 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat