Hepiniz tek adamsınız

  • GİRİŞ27.03.2017 07:41
  • GÜNCELLEME28.03.2017 07:24

CHP, HDP, PKK, FETÖ, Almanya, Hollanda ve Avrupa Birliği hepsinin söylediği tek şey var o da “hayır”.

Hayır derken “tek adam” diye bir yalan tutturdular. Peki Türkiye’nin anayasa değişikliğini “tek adam” palavrasıyla sabote etmeye çalışanlar kendi ülkelerinde farklı adamlarla tek zihniyet uygulamasını bakın nasıl yapıyorlar?

İNGİLTERE’DE İNSAN HAKLARINI ASKIYA ALAN YASA

Tarih: Kasım 2001

Tony Blair’in Başbakanlığındaki hükümet, çıkardığı yasayla, terörle mücadele çerçevesinde olağanüstü hal yetkileriyle donatıldı.

11 Eylül saldırılarının daha ilk aylarıydı, Afganistan’da Taliban’a karşı savaş yeni başlamış, Irak ise henüz işgal edilmemişti. Avrupa’da El Kaide tehlikesi bilinmiyor, DAEŞ’in ise ortaya çıkmasına yıllar vardı.

2001 yılının İngiliz hükümeti, terör şüphelilerini yargı önüne çıkarmadan göz altında tutmaya yarayan yasayı çıkardı.

YİNE İNGİLİZLER YİNE OHAL

Tarih: Ağustos 2011

Londra’da polis şiddetiyle bir kişinin öldürülmesi sonrası haftalar süren ayaklanma başladı.

Dönemin Başbakanı David Cameron, bir çok şehirde olağanüstü hal ilan etti.

HAVAALANI İNŞAATINDA TEK ADAM İMZASI

Tarih: Ekim 2016

Londra Heathrow havalimanında üçüncü pist inşaatı kararı çıktı.

Proje İngiltere Başbakanı David Cameron’ındı. Cameron Brexit oylaması sonucu istifa etti yerine gelen Theresa May, havalimanı pisti inşaatı kararını kabul ettirdi. Aylar süren gösterilere hatta piste kendini zincirleyen eylemcilere rağmen geri adım atılmadı. Üstüne üstlük eylemcilerden 13’üne hapis cezası verildi.

FRANSA’DA KHK İLE ÇALIŞMA YASASI

Tarih: Mart 2016

Fransa’da Cumhurbaşkanı Hollande mecliste kabul görmesi imkansız olan çalışma yasasını milletvekillerine oylattırmadan kanun hükmünde kararnameyle çıkardı. Yasa işçilerin işten çıkarılmasını kolaylaştırıyor, mesai ücreti ödenmemesinin önünü açıyordu. Bu nedenle haftalarca işçiler tarafından protestolar düzenlendi.

FRANSA’NIN OLAĞANÜSTÜ HALLERİ

Tarih: Ekim 2005

Paris’te göçmen bir çocuk polisten kaçarken hayatını kaybetti. Göçmen ayaklanması başladı. Cumhurbaşkanı Sarkozy, olağanüstü hal ilan etti.

10 YIL SONRA İKİNCİ OHAL

Tarih: Kasım 2015

Paris’teki DAEŞ saldırıları sonrası Fransa’da olağanüstü hal ilan edildi. Aradan 1,5 yıl geçti olağanüstü hal halen devam ediyor. OHAL sayesinde çalışma yasasını protesto edenlere her türlü polis şiddeti uygulandı, Müslümanlar sınır dışı edildi. Nisan’daki Cumhurbaşkanlığı seçimine de OHAL ile gidiliyor.

ALMANYA’DA OHAL’LER ZİNCİRİ

Tarih: 17 Mayıs 2012

Kapitalizm karşıtlarının eylemleri nedeniyle Frankfurt’ta olağanüstü hal ilan edildi.

Tarih: 6 Ocak 2014

Sol görüşlü gruplar Hamburg’da bir kültür merkezinin yıkımına direnince bölgede olağanüstü hal ilan edildi. OHAL yetkilerini kullanan polis, çadırları yıkarak, eylemcileri göz altına alarak, direnişi bastırdı.

Tarih: 9 Aralık 2016

Yine Frankfurt’ta anti kapitalistlerin gösterileri nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi.

AB’NİN CAMİ KAPATTIRAN TERÖR YASASINI, HANGİ TEK ADAM ÇIKARABİLİRDİ?

Tarih: 2016

Fransa ve Belçika’daki DAEŞ saldırıları gerekçesiyle Avrupa Parlamentosunda AB üyesi ülkeler için camilerin kapatılmasını, Müslümanların sınır dışı edilmesini sağlayan yeni bir terörle mücadele yasası çıkarıldı.

AB’NİN BAŞÖRTÜ KARARINI HANGİ TEK ADAM ALABİLİRDİ?

Tarih: 14 Mart 2017

Avrupa Birliği’nin en büyük yargı organı olan Avrupa Adalet Divanı, müslüman başörtülü kadınların işten çıkarılmasını öngören ırkçı bir karar aldı.

HİTLER Mİ MERKEL Mİ?

Geçtiğimiz hafta Halle kentinde Almanya Başbakanı Merkel, Nazi selamıyla protesto edildi. Merkel bu duruma yabancı değil 2015 ve 2016’da da yine Hitler’e benzetilerek, Nazi sloganlarıyla protestoya uğramıştı.

Avrupa bugün 16 Nisan referandumunda anayasa değişikliğine şiddetle karşı çıkıp, Türk bakanlara yasak getirip, Müslümanlara ve Türklere her türlü anti demokratik yaptırımı dayatarak, Ortaçağ ırkçılığına geri dönmüş durumda.

Adı ister Tony Blair, ister Angela Merkel, Theresa May, Sarkozy, Hollande ya da David Cameron olsun fark etmiyor. İsimler, adamlar, kadınlar farklı olsa da “tek adamlık zihniyeti” bunların genlerinde var.

 

 


 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat