Avrupa'nın sansür karnesi!

  • GİRİŞ03.07.2017 07:20
  • GÜNCELLEME04.07.2017 07:19

G20 zirvesi 7-8 Temmuz tarihlerinde Almanya’nın Hamburg kentinde yapılacak. Zirve öncesi Almanya’yı Erdoğan korkusu sardı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya’da Türk vatandaşlarına konuşma yaparsa diye sansür çağrıları başladı.
Aslında Almanya ve Avrupa’nın genelindeki sansür ve baskı uygulamalarına ilk kez tanık olmuyoruz. Yıllardır demokrasi, hukuk, insan hakları, özgürlük gibi kavramlarla dünyayı kandıran Avrupalılar çok değil daha birkaç ay önce Türk bakan ve milletvekillerine bakın neler yapmışlardı.

18 ŞUBAT’TA BAŞBAKAN YILDIRIM’LA BAŞLADILAR

Başbakan Binali Yıldırım 18 Şubat’taki Almanya ziyaretine Oberhausen kentinde gurbetçilerle bir araya geldi. O buluşma sonrası Kuzey Ren Westfalya eyaleti Başbakanı, “Türk Başbakan geldiyse Cumhurbaşkanı Erdoğan da Almanya’ya gelecektir, bu engellenmeli, federal hükümet harekete geçmeli, Erdoğan’ın Almanya’da miting yapması bizim için derin bir karın ağrısıdır” ifadelerini kullanarak sansür çağrısı yaptı. Sonrasında da Türk bakanlara sansür kararları geldi.

2 MART HEDEF ADALET BAKANI BOZDAĞ

16 Nisan referandumu öncesi Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Almanya’nın Gaggenau kentindeki gurbetçilerle buluşması salonun yetersiz olduğu gerekçesiyle şehrin belediye başkanı tarafından iptal edildi.

3 MART HEDEF EKONOMİ BAKANI ZEYBEKÇİ

Bozdağ’a uygulanan konuşma yasağı ile başlayan sansür süreci bir gün sonra 3 Mart’ta Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’ye getirilen yasakla devam etti. Zeybekçi’nin Köln’deki mitingi engellendi.

11 MART HEDEF DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU

11 Mart günü Avrupa için demokratik tüm değerlerin ayaklar altına alındığı bir tarih olarak kayıtlara geçti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının Hollanda’ya iniş izni iptal edildi.

11 MART AYNI GÜN YİNE BİR TÜRK BAKAN HEDEFTE

11 Mart’ta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağına iniş izni vermeyen Hollanda aynı günün akşamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan’ın Rotterdam’daki Türkiye başkonsolosluğuna girişine yasak getirdi. Bakan Kaya o gece aracının içinde mahsur bırakıldıktan sonra tehditler altında gözaltına alınıp sınır dışı edildi.

TÜRK VATANDAŞLARINA AT VE KÖPEKLERLE SALDIRDILAR

Bakan Kaya’ya yönelik saldırıya tepki için Türkiye başkonsolosluğu önüne gelen gurbetçiler Hollanda polislerinin atlı ve köpekli saldırılarına hedef oldu.

13 MART İSVİÇRE’DE HEDEF CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

13 Mart’ta İsviçre’de PKK’lı teröristlerin terör propagandası yürüyüşü yapıldı o yürüyüşte Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret içeren kostümler, karikatürler sergilendi.

16 MART HEDEF MEHDİ EKER

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker’in Hannover’de camiye girmesi bile engellendi, cami görevlileri “camiyi kapatırız” şeklinde polis tehdidine hedef oldu. Eker’in yemek yediği restorana gelen Alman polisleri de “Almanya’da program tertip edemeyeceği” yönünde bir tebligat verdiler.

BAKANLARA YASAK TERÖRİSTLERE DESTEK

16 Nisan süreci boyunca başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin neredeyse tamamı Türk bakanlara konuşma yasağı getirdi. PKK ve FETÖ teröristlerinin terör propagandalarına ise sınırsız destek verildi. Ayrıca Almanya ve İsviçre medya yoluyla referandum için hayır propagandası yaptı hatta evet verecek Türk seçmenleri direk etkileyebilmek için Türkçe yayınlar bile yapıldı. Almanya ve Avusturya gibi ülkeler referandum sonrasında ise evet oyu veren gurbetçileri sınır dışı etmeyi bile gündeme getirdi.

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat