İsrail, Erdoğan sevgisine hapis cezası verdi

  • GİRİŞ25.07.2017 08:48
  • GÜNCELLEME25.07.2017 08:58

Kudüs’te Şeyh Cerrah semtinde bir market var, adı Erdoğan Market’ti.

Kapısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın posterleri ile Türk bayrakları asılıydı.

İsrail polisi, marketi bastı, sahibi Azzam Maraka’ya ceza üstüne ceza kesti.

Mahkemeye çıkarılan Erdoğan sevdalısı Filistinli, 27 bin dolar para cezası, 3 ay hapis cezası ve 3 yıl boyunca da Kudüs’ten çıkmama cezasına çarptırıldı.

Azzam Maraka, 2010 yılında Şeyh Cerrah semtindeki marketinin adını değiştirdi.

İsrail polisleri, “Erdoğan Market” tabelasından ve kapıdaki Türk bayraklarından rahatsız olunca, Filistin bölgesinde yer alan markete baskın yaptı.

Azzam Maraka, 2014 yılında marketin dış cephesini değiştirmek zorunda kaldı. Posterlerle Türk bayraklarını marketin içerisine astı.

Bunun karşılığında ilk önce 27 bin Dolar tutarında para cezasına çarptırıldı.

Parayı ödedi ancak cezalar bitmedi. 4 ayrı süreçte toplam 3 ay hapis yattı.

2014’ten sonra da Kudüs’ten dışarı çıkmama cezasına çarptırıldı.

Geçen hafta Mescid-i Aksa’daki saldırıları takip etmek için Kudüs’teydim.

Şeyh Cerrah semtine gidince markete uğradım, Azzam Maraka ile yıllar sonra bir kez daha görüştüm.

Marketin içerisinde yeni dekorasyonlar vardı.

Türk bayraklarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski ABD Başkanı Obama’yla çekilen o meşhur fotoğraf karesini de Arapça anlatımla poster haline getirip, marketin duvarına asmış.

Erdoğan o fotoğrafta başını öne eğen Obama’nın karşısında gülümsüyordu. Azzam Maraka o fotoğrafın üzerine “15 Temmuz darbesi başarısız olduktan sonra” ifadesini yazdırmış, altına da bir baloncuk açıp, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Obama’ya “iyi denemeydi ama istersen bir daha yap” dediğini ima edip, esprili bir yaklaşımda bulunmuş.

O fotoğrafın altına yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmine yer vermiş ve üzerine de Bakara suresinin 137. Ayetini ekleyip, “onlara karşı koymak için sana, Allah yeter ve o her şeyi duyandır, bilendir” yazdırmış.

İşte bu yeni dekorasyon da İsrail’in takibinde.

Geçtiğimiz hafta markete gelen İsrailli sivil bir polis, Azzam Maraka’ya Erdoğan’ın posterlerini sormuş, “bunu buraya neden astın, kaldır” demiş.

Maraka, “İsrail polisi dükkana girer girmez Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili benim hazırladığım posterini görünce, irkildi, İsraillilerin Erdoğan’dan korktuklarına bir kez daha tanık oldum” diyor.

Sivil polisin müdahalesine rağmen posterleri kaldırmayacağını söylüyor çünkü bugüne kadar açılan davalar, marketin dış cephesindeki bayrak ve posterler nedeniyleydi, içerisi için ise “burası benim dükkanım, içerde ne yapacağıma kimse karışamaz, eğer ucunda yine hapis de olsa, onların müdahalesine boyun eğmem” diyor.

Azzam Maraka hakkında açılan yargı süreçleri tamamlanmış. Filistinli iş adamının Kudüs’ten çıkış yasağı da önümüzdeki ay kalkıyormuş.

Filistinli market sahibi, eğer son yaptırdığı posterler yüzünden başına yeni bir bela açılıp, bir kez daha mahkemelik olmazsa, Kudüs yasağının bitmesiyle ilk iş olarak Türkiye’ye geleceğini söyledi ve tek hayalinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı görmek olduğundan belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan sevgisinin hiçbir cezaya karşı yenik düşmeyeceğinden bahsetti.
“İsrail’den korkmuyorum, Türkiye Cumhurbaşkanı bizim de Cumhurbaşkanımızdır, hangi cezayı verirlerse versinler, ben Erdoğan sevgimden vaz geçmeyeceğim” dedi.

 

 

 

Yorumlar2

  • Gökhan Tuğrul 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun mümin kardeşim benim.
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    bizim satılmış kalemşörler tasma sahiplerinin hukuksuzluğunu-despotluğunu-saldırganlığını-yüzsüzlüğünü kendi suratlarında eritirken-yumuşatırken-yazılarında salya sümük yok saymaya çalışırken,bizlerin onlara nasıl hitap etmemizi bekliyorlar.Şu alemde görüp-duyduklarımdan sonra hiçbir zihinsel aktivitemin olmasını istemezdim,elim kolum bağlı değil ancak yapacağım hareket onlara yarayacak şekilde duyurulacak,bu da beni yaralar,bu durumlarda toplumsal -örgütlü olmak,onlar dünyanın merkezi iseler biz de güneş olmalıyız.
    Cevapla Toplam 5 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat