İşte ABD'nin PKK'lı askerleri

.

  • GİRİŞ09.08.2017 07:14
  • GÜNCELLEME11.08.2017 07:16

ABD, PKK-PYD terör örgütüne yüzlerce tır dolusu silah ve askeri araç gönderdi.
Son olarak 112 tır PYD işgalindeki Suriye kenti Haseke’ye girerken görüntülendi, o tırların içinde zırhlı hummerlar da vardı.
Şu ana kadar teröristlere gönderilen ağır silah ve askeri araç taşıyan tırın sayısı 1000’i geçti.

Rakka operasyonu 6 Haziran’da başladı.
Pentagon Rakka şehir merkezinde 2000 DAEŞ teröristinin bulunduğunu açıkladı.
2 ayı aşkın süredir, 1000 tır dolusu ağır silah ve askeri araçlarla donatılan PYD teröristleri, 2000 DAEŞ teröristinin icabına bakamadı.

Operasyonda sivil can kaybı ise sürekli artıyor. Bazı kaynaklara göre 25 bin, bazılarına göre ise daha fazla sayıda sivil hayatını kaybetti.
Rakka’daki nüfus tam olarak bilinmediğinden Rakka’da iki terör örgütünün sözde çatışmasında kaç sivil can verdi bilmek zor.
Ama binlercesinin durumunun çok kritik olduğu kesin olarak biliniyor.

Rakka’daki siviller DAEŞ tarafından canlı kalkan olarak kullanılıyor. DAEŞ’ten kaçanlar ise PYD teröristleri tarafından öldürülüyor.
24 Temmuz’da Rakka’nın Rumela köyünü basan PYD teröristleri bazı evleri talan etti. O evlerden birinin sahibi Asa’ad Ahmed Zieno’ydu. Zieno ile babası, PYD teröristleri tarafından katledildi.
PYD teröristleri, öldürdükleri sivillerin cansız bedenlerini kameraya kaydedip, başlarında poz bile verdi.

Amerika’nın DAEŞ’le mücadele bahanesiyle PYD’ye verdiği ağır silahlar, Rakka’yla birlikte Azez’deki sivil halka karşı da kullanılıyor. Azez’de son bir haftada hemen hemen her gün roketli saldırılar gerçekleştirildi.

PYD teröristleri, ABD’den aldıkları roketleri, Afrin yakınlarında Özgür Suriye Ordusuna yönelik olarak da kullanıyor. Amaçları Afrin’in etrafındaki Suriyeli muhalifleri ortadan kaldırıp, Fırat Kalkanı Harekatıyla Özgür Suriye Ordusuna bırakılan Azez-Cerablus hattını ele geçirmek.

DAEŞ’in elinde uçak yok, helikopter yok. ABD, PYD teröristlerine DAEŞ ile mücadele etsin bahanesiyle uçak savar, javelin füzeleri, karadan havaya ateşlenen roketler bile verdi. İşte o silahlar Suriye halkının tek güvenli bölgesi olan Azez-Cerablus’ı hedef alıyor.

Peki kim bu PYD teröristleri.
Rakka’da sivil katledip, Azez’de bebek öldüren, DAEŞ teröristlerine değil de Özgür Suriye Ordusuna saldıran, isim değiştirip SDG adını alan, PKK uzantısı PYD teröristleri kimlerden oluşuyor.

Kendilerini Suriye Demokratik Güçleri olarak tanıtıp, “hem Kürt, hem Arap hem de Türkmen savaşçılardan oluşuyoruz” yalanını söyleyen PKK uzantısı terör örgütünün militanlarının arasında Müslüman, Suriyeli, Arap, Türkmen bulabilmek neredeyse imkansız.

Hatta çoğunluk Batı’dan gelen militanlar. ABD’li eski askerler bunların arasında hemen sivriliyor.
Matay Hanna ve Kevin Howard onlardan sadece ikisi.

Kevin Howard ABD ordusunda görev yapmış eski bir asker. San Francisco’dan kalkıp, 2 ay önce Suriye’ye gelmiş ve PKK’ya katılmış. Onun gibi Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, İngiltere ve Avusturya gibi Batılı ülkelerden gelen yüzlerce yabancı militan var.

Yorumlar5

  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Deaş abd nin israilin ta kendisidir
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • EREN 6 yıl önce Şikayet Et
    desene çanakkale harbinin rövanşı suriyede devam ediyor
    Cevapla Toplam 3 beğeni
  • memet 6 yıl önce Şikayet Et
    galiba işidin kökünün kazılması kimilerini rahatsız etmiş ki bu kadar hikaye yazmış:) ben hiç görmedim ve duymadım bir sivile dokunduğunu suriye kürdünün. karala ha karala:))) dünya neyin ne olduğunu biliyor, kimse artık aptal deyil bu tür yalana inansın, ama bu kadar da yalan mı olur yaw:)) komik
    Cevapla
  • huseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    bildigin ogrendigin herseyin kurgu oldugunu ne zaman anliyacaksin kardesim.
  • Trabzonlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Irkçılık gözünü kör ettimi hiçbirşey görmez duymazsın........
    Toplam 2 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat