En çok bu mesajlar dikkat çekti

.

  • GİRİŞ27.09.2018 08:21
  • GÜNCELLEME28.09.2018 08:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın New York’taki temaslarında öne çıkan çok çarpıcı mesajlar vardı. Erdoğan özellikle Amerika’nın saldırgan politikalarıyla teröre verdiği desteğe karşı tek tek yanıt verdi. İşte madde madde o detaylar.

-Başkan Erdoğan New York’a ilk vardığında Fırat’ın doğusunu işaret ederek, PKK işgaline karşı zeytin dalı harekatının devam edeceğini vurguladı. Bu mesajı BM Genel Kurulunda da verdi. PKK terör örgütüne arka çıkan ABD’ye karşı yüz yüze açık konuştu.

 

 

-Başkan Erdoğan Genel Kurul hitabında FETÖ’den bahsetti. Terör örgütünün ABD derin devleti ile ilişkisini anlattı. Amerikan halkının nasıl dolandırıldığına dair sayısal örnekler verdi. O sözlerle CIA’e “biz her şeyin farkındayız” mesajı yolladı, FETÖ okullarından mağdur olan Amerikan halkının hislerine de tercümanlık yaptı.

-Erdoğan Genel Kurul hitabına Filistin ve Kudüs çağrısıyla başladı. Amerikan yönetiminin son bir yıldır Filistin’e yönelik saldırgan politikasına karşı durulacağını bizzat Amerikalıların yüzüne söyledi.

-Başkan Erdoğan New York’ta Yahudi temsilcilerini de kabul etti. Bu görüşme Türkiye’nin Filistin konusunda Siyonist rejimle Musevi toplumu arasındaki farkı gözettiğinin göstergesiydi.

-Trump İran’a ambargo çağrısı yaptı. Başkan Erdoğan ise bu çağrıya uyulmayacağını bizzat muhataplarına iletti, İran’la ilişkilerin devam edeceğini vurguladı. Kaldı ki bu meselede sadece Türkiye değil Avrupa Birliği de ABD’nin karşısında duruyor.

-ABD’nin dünya genelindeki ekonomik saldırıları da ayrı bir başlıktı. Erdoğan, Trump’ın başlattığı ticaret savaşına karşı mücadele edileceğini vurguladı.

-Başkan Erdoğan, “dünya 5’ten büyüktür” diyerek, BM Güvenlik Konseyinin işlevsiz yapısını da bir kez daha yine konunun muhatapları önünde eleştirdi, reform çağrısını yineledi.

-New York’ta dikkat çeken gelişmelerden biri de Türkiye’nin haklı davasında yalnız olmadığıydı.
Mesela Başkan Erdoğan’ın Belçika Başbakanı, İran Cumhurbaşkanı, BM Genel Sekreteriyle yaptığı görüşmelerin hepsinde karşı taraflar, “Türkiye ile daha fazla ilişki” çağrısında bulundular.

-Erdoğan New York’tan sonra Berlin’e geçiyor. Türkiye açısından asıl verimli görüşmeler de Almanya’da yapılacak. New York’ta Amerika’nın Türkiye’yi de hedef alan saldırgan politikalarına bir bir verilen yanıtların ardından Türkiye-Almanya ilişkilerinde yeni bir sayfa açılmış olacak.

Yorumlar1

  • İsmail 5 yıl önce Şikayet Et
    “dünya 5’ten büyüktür,Başaramayacaklar.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat