Dahlan'ın karanlık geçmişi

.

  • GİRİŞ30.04.2019 09:04
  • GÜNCELLEME01.05.2019 09:48

BAE adına casusluk yapan Filistin asıllı 2 kişiden biri cezaevinde intihar etti. Casuslar Filistin asıllı ama ikisi de BAE vatandaşı aynı zamanda ikisi de “İsrail işbirlikçisi” olarak tanınan Dahlan’ın ekibindeydi. Peki Muhammed Dahlan kimdir? Bugün İsrail için hayati önem taşıyan ve Filistin’in imhasını içeren Yüzyılın projesi adlı kaos planının BAE ayağında ön plana çıkan Dahlan’ın karanlık bir geçmişi var. İşte Dahlan’ın Arafat’ın zehirlenmesinden itibaren İsrail adına imza attığı kirli işler.

 

 

YASER ARAFAT’I ZEHİRLEDİĞİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Filistin’in efsanevi lideri Yaser Arafat 11 Kasım 2004’te vefat etti. Arafat’ın ölümü İsrail için çok önemliydi. Çünkü Arafat sağken yapılamayan Filistin topraklarını işgale dair bir çok proje bu tarihten itibaren adım adım hayata geçirildi. Gazze’nin ablukaya alınması, Kudüs’ün Yahudileştirilmesi, Batı Şeria topraklarının gasp edilmesi başta olmak üzere İsrail’in elini rahatlatan bir çok önemli gelişme Arafat’ın ölümünün ardından yaşandı. Arafat’ın ölümünün ise doğal bir ölüm olmadığı yıllar sonra eşinin yaptırdığı araştırmalar sonucu ortaya çıkarılmış hatta Arafat’ı zehirlemek suretiyle ölümüne sebep veren kişinin Muhammed Dahlan olduğu öne sürülmüştü. Süha Arafat’ın yıllarca devam eden Arafat’ın ölümündeki sır perdesini aralama girişimi dosyanın kapatılmasıyla noktalanmıştı.

 

 

DAHLAN’IN İSRAİL’LE İLİŞKİLERİ

Muhammed Dahlan, Arafat döneminde Gazze’den sorumlu istihbarat biriminin başındaydı. Arafat’a yakın isimlerden biriydi. Bir dönem cezaevine de girmişti. Dahlan’ın İsrail’le irtibatının İsrail cezaevlerinde kaldığı dönemde başladığı biliniyor. Cezaevi sonrası Dahlan’la İsrailli yetkililer arasında sık sık görüşmeler yapıldığı da bilinen bir gerçek. Hatta Filistinlilerin çoğu Dahlan’ın İsrail cezaevinde kalmasının da şovun bir parçası olduğunu düşünüyor çünkü İsrail cezaevlerinde esir tutulmanın Filistin toplumu üzerinde önemli bir prestij olduğuna dikkat çekiliyor.

BİR ÇOK KEZ İSRAİLLİLERLE GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRDİ

2005 öncesi Gazze’deki abluka bugünkü gibi değildi kısmen bir abluka vardı, Gazze’de Yahudi yerleşimcilerle İsrail askerleri de bulunuyordu. Dahlan ikinci intifada sırasında Gazze’ye gelen İsrailli askeri ve istihbarat yetkilileriyle bir çok kez görüşmeler gerçekleştirmiş, bu görüşmeler kameralara da yansımıştı. Dahlan’ın İsrail heyetini karşılarken, İsrailli istihbarat yetkilileriyle görüşürken rahat hareketler takınması da dikkat çekmişti.

https://www.youtube.com/watch?v=h4kKgJ_wbvk

FİLİSTİNLİLERİN HEPSİ DAHLAN’IN İŞBİRLİKÇİ OLDUĞUNU BİLİR

Dahlan ismi Kudüs, Batı Şeria veya Gazze olsun Filistin topraklarının tamamında neredeyse tüm Filistinliler tarafından İsrail işbirlikçisi olarak bilinir. Yaser Arafat’ın ölümünde parmağı olduğu öne sürülen Dahlan’ın 2005 sonrası Gazze’den ayrılıp, BAE’ye geçmesi de projenin bir parçasıdır.

DAHLAN’IN BAE’YE GİDİŞİ, FİLİSTİN’İ YOK ETME PROJESİNİN BAŞLANGICIYDI

Arafat’ın vefatına en çok İsrail sevinmişti. İsrailliler Arafat’ın ölümünün ardından kutlama bile yapmışlardı. Arafat’ın ortadan kaldırılmasıyla birlikte Dahlan BAE’ye gitti sonra ise Filistin’de Abbas dönemiyle birlikte İsrail işgali bugünkü noktaya geldi. Bugünkü nokta derken bugün artık Filistin topraklarında tek bir Filistinli bırakılmayacak şekilde bir içeriği olan BAE-İsrail-ABD üçgenindeki Yüzyılın Anlaşması projesini konuşuyoruz. Trump’ın Siyonist damadı Kushner’in söylediğine göre Ramazan ayı sonrası bu korkunç projenin akıbeti daha net ortaya çıkacak. Şu bir gerçek ki İsrail, BAE ve ABD ile birlikte Kudüs başta olmak üzere Batı Şeria’yı da ilhak ediyor. Projeye direnç gücü olan tek yer var o da Gazze. Gazze’nin de boşaltılmasıyla birlikte İsrail, Filistin topraklarının tamamına konacak ardından ise Filistinlilere Sina çölünde sözde devlet vaadinde bulunulacak.

YÜZYILIN PROJESİNDEKİ EN ÖNEMLİ ÇETENİN BAŞI DAHLAN

Yüzyılın projesi BAE öncülüğünde İsrail-ABD projesi. BAE adına bu işi yürüten çetenin başında ise Dahlan var.

İSRAİL ABBAS’A TÜM KİRLİ İŞLERİNİ YAPTIRIRKEN DAHLAN’LA TEHDİT EDİYORDU

İsrail’in son yıllarda Filistin’deki işgaline sessiz kalan Abbas yönetiminin Dahlan’la tehdit edildiği de ortaya çıkmıştı. İsrail bazı durumlarda işgal ve saldırılara tepki gösteren Abbas’ı “senin yerine Dahlan’ı geçiririz” tehdidiyle susturmuştu. Bu tür durumlarda İsrail gazetelerinde “Abbas’ın yerine Dahlan hazır” tarzında manşetler atılmış, İsrail yönetimi Dahlan üzerinden Filistin’i dizayn etmeyi sürdürmüştü.

DAHLAN ÜRDÜN’ÜN BAŞINA GEÇERSE ŞAŞIRMAYIN

Dahlan’ın Filistin’de devlet başkanı olmasından ziyade Ürdün’de başbakan olması İsrail’in daha çok elini güçlendirecek bir gelişme olarak görülüyor. Bu konuda da Arap dünyasında Dahlan’ın yakında Ürdün’e başbakan yapılacağı konuşuluyor. Dahlan’ın Ürdün’deki yönetimin başına geçmesinin de Yüzyılın projesinin bir parçası olduğu söyleniyor.

DAHLAN’IN TÜRKİYE DOSYASI DA KABARIK

2013’teki gezi olaylarının finansörlerinden birinin Dahlan olduğu ortaya çıkmıştı. 15 Temmuz 2016’daki kanlı darbe girişiminin de arkasındaki aktörlerden birinin Dahlan olduğu anlaşılmıştı. 2012 sonrası İsrail ile ilişkilerini ilerleten BAE, Mısır’daki darbeyle birlikte bölgede Türkiye karşıtı tüm gelişmelerde Dahlan ve çetesini kullandı. Dahlan’ın bugün hala Libya, Tunus, Cezayir, Sudan ve Yemen gibi ülkelerdeki iç karışıklık, çatışmalar ve savaşlarda, kurduğu silahlı çetelerle ön planda olduğu biliniyor. Dahlan ismi ayrıca Suriye’nin kuzeyindeki PKK-PYD terör örgütü yapılanmasında da anılıyor.

 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat