Trump’ın “favori diktatörü” Sisi’ye isyan!

....

  • GİRİŞ24.09.2019 10:41
  • GÜNCELLEME24.09.2019 10:41

Haydut Devlet’in Sarı Kovboyu Donald’ın, geçtiğimiz ay Fransa’da düzenlenen G-7 Zirvesi sırasında Mısır’ın şu darbeci lideri Abdülfettah El Sisi ile görüşmeyi beklerken; ondan “Benim favori diktatörüm” diye bahsettiği ortaya çıkmıştı! Eh, şahane bir itiraftır…

Haber, on gün kadar önce The Wall Street Journal’da çıkmıştı: “Çocuktan al haberi” diyoruz, böyle durumlarda!

*

Trump, diktatörlükle suçladığı Maduro’yu darbe ile devirmek istiyor: Venezuela’ya demokrasiyi getirecek, ya!

Mısır için, demokrasinin lafı mı olur: Darbeci Sisi’nin diktatörlüğünü çoktan favorisi yapmış!

ÇAĞDAŞ FİRAVUN

Amerikan Faşizmi, kontrolü altındaki diktatörleri pek seviyor.

Mısır’ın Seçilmiş Cumhurbaşkanı rahmetli Mursi’yi altı yıl önce darbe ile deviren “Çağdaş Firavun” El Sisi’yi pamuklara sardılar. Korumaya aldılar. Baş tacı yaptılar.

Mısır’daki Sisi darbesinin arka planında ABD & İsrail tandeminin yer aldığı malum: Mısır’ı “Bizim Çocuklar yaptı” misali Eleman Abdülfettah’ın eliyle zapt etmişlerdi.

Ertuğrul’gillerin putlaştırdığı AB, Mısır’daki darbeye DARBE diyememişti! Kopenhag Kriterleri’ne “Mevzubahis olan Uncle Sam’in Sisi’si ise onun yaptığı zinhar darbe sayılmaz” diye bir “ekleme” peydahlamış olabilirler mi, acaba?

Unutmayalım…

Pensilvanya’daki Fetullah da, Sisi’ye “tebrik telefonu” açmıştı!

YALTAKÇI SİSİ

Kukla Sisi, Terör Devletleri ABD ile İsrail’in Mısır’daki zırhıdır: Haçlı & Siyonist İttifakı’nın çıkarlarını korumak için vardır. Bu gaye ile istihdam ediliyor.

Müthiş bir yaltakçıdır: Donald Trump’ın damadı ve başdanışmanı Siyonist Kushner’ın lokomotifliğindeki şu sözde “Yüzyılın Anlaşması”na tam destek veriyor…

Yani, nedir? “Yüzyılın Satışında, benim de muhakkak bir payım olsun” istiyor!

MISIRLI BAKAN, NE DEMİŞTİ?

Mısır Göçmenlik Bakanı Nabila Makram, geçenlerde Kanada’da katıldığı bir toplantıda aynen şöyle konuştu:

“Mısır hakkında olumsuz bir söze dayanamayız. Mısır’a karşı konuşan herkes doğranacaktır!”

Bu sözleri sarf ederken, Mısırlı bakanın elini boynuna götürerek “kesme” işareti yaptığı görülüyordu!

“Mısırlı Kanadalılar Demokrasi Koalisyonu” Başkanı ise bu skandal sözlerle alakalı olarak aynen şöyle demişti:

“Kanada’daki Mısırlıları bile bu şekilde tehdit eden bir rejimin, ülke içindeki Mısırlılara neler yaptığını gözlerimizin önüne getirmeliyiz!”

*

İşte Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bir an önce barışalım” dediği Abdülfettah El Sisi’nin Mısır’ı budur!

16 Temmuz’da (2019) “Biz, Mısır’la hangi gerekçeyle kavga ediyoruz? Mısır’la barışmalıyız. Erdoğan’ın İhvan kardeşliğinden vaz geçmesi lazım!” diye konuşan “Voice of America” Kemal’den bahsediyoruz!

ALTI YIL SONRA İSYAN

Geçtiğimiz hafta, Mısır’da Sisi’ye isyan başladı: Başta Kahire olmak üzere birçok şehirde Mısır halkı meydanlara inerek darbeci Sisi’nin istifasını istedi…

Trump’ın favori diktatörü, bir başka deyişle Kemal ile Ünal’ın, Fetullah ile Ertuğrul’un Abdülfettah’ı ZORDA!

Altı sene sonra ilk kez ciddi bir protesto ile karşılaşan Zalim Sisi, şu günlerde BM Genel Kurulu görüşmeleri için New York’ta…

Onun, Sarı Kovboy’dan dahası CIA’den “isyanı nasıl bastırabileceği” hususunda “zalimane taktikler” alacağını öngörmek hiç de zor değildir!

İSRAİL PANİKTE

Bu arada İsrail Ordu Radyosu, Mısır’daki protestolar sebebiyle “Kriz” yayınına geçti: Radyodaki yorumlarda, “Mısır’daki gösteriler tehlikeli bir biçimde gelişiyor. Şayet Sisi düşerse, bu durum İsrail’in çıkarlarına feci bir şekilde zarar verebilir” ifadeleri dikkat çekti.

Terör Devleti İsrail’in paçalarını tutuşmuş vaziyette…

Mavi Marmara Katliamından (2010) dolayı Tel Aviv’i değil “Ankara’yı suçlayan” Terörist Başı Fetullah da, El Sisi Biraderine yönelik isyandan mütevellit “büyük bir endişe yaşıyor” olmalıdır!

ABD’NİN “FAVORİ” ZALİMİ

Sisi’nin kâbusu olan İSYAN’ı ateşleyen temel faktör; Mısır’ın faşist lideri hakkında, ileri seviyedeki yolsuzluk iddiaları…

İspanya’da yaşayan Mısırlı işadamı Muhammed Ali, iki hafta evvel sosyal medya üzerinden yayınlamaya başladığı video görüntüleriyle darbeci Mısır yönetimini hedef tahtasına oturttu!

Sisi ve Ailesi’nin “kamu paralarını nasıl iç ettiğinin” anlatıldığı bu videolar, milyonlarca kişi tarafından izlendi ve kısa bir süre zarfında Mısır rejimine karşı isyan patladı.

“Otuz milyon katılımcı” hedefiyle yola çıkan işadamı Muhammed Ali “Sisi’nin bu hafta istifa etmemesi halinde, Cuma günü bir milyon katılımlı gösteri çağırısı” yaptı!

*

Bakalım, Ankara’daki “Kemal ile Ünal” pek sevdikleri Diktatör Sisi için destek çağrısı yapacaklar mı?

YENİ ŞAFAK GAZETESİ

Yorumlar1

  • MUSTAFA 4 yıl önce Şikayet Et
    Zalimin sahip çıkanı çok. Olan yine zavallı MÜSLÜMANlara olur. Gerçi ŞEHİT olurlar. ZALİMLER İÇİN CEHENNEM varılacak NE KÖTÜ bir yer olur.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat