Koronavirüs dile gelse, o iki meluna ne derdi?

  • GİRİŞ17.03.2020 10:44
  • GÜNCELLEME17.03.2020 10:58

Trump ile Netanyahu’ya uygulanan koronavirüs testi negatif çıkmış; yani, şimdilik yırtmışlar! Koronavirüs mü, yoksa terör tandemi iki devletin başındaki bu iki melun mu daha tehlikeli acaba?

 

 

124 ülkeye yayılan koronavirüs; farzımuhal, dile gelse “O ikisi, benden çok daha fazla cana kıydı” diye cevap verirdi, herhalde!

*

 

 

Basın toplantısı esnasında aksırıp tıksırınca ve de burnunu silince “Acaba” dedirten Netanyahu iblisinin İsrail’inde vaka sayısı 255’e çıktı…

Sarı Şeytan Trump’ın ülkesinde ise koronavirüslü sayısı 3800’ü aştı; hayatını kaybedenlerin sayısı 70’i buldu!

1400’e yakın vakanın yaşandığı ve şu ana kadar 35 kişinin öldüğü İngiltere’de ise korku Buckingham’ı sardı: 93’lük Taçlı Şeytan Kraliçe Elizabeth ile 98’lik Nemrut Kocası Philip Sandringham’da karantinaya alındı!

ÖYLE DEĞİL, BÖYLE

Koronavirüs salgını Çin’de patladıktan sonra, evvela İran’da ardından İtalya’da hızla yayıldı. İran ve İtalya tedbir almakta gecikti ve süreci yönetemedi.

Çin’den sonra en fazla ölüm İtalya’da yaşandı.

Avrupa koronavirüsün merkez üssü haline geldi!

Türkiye ise alınan hızlı tedbirler nedeniyle en az vaka saptanan ve de “en güvenli” ülkeler arasında…

İçeride toplam vaka sayısı önceki gün itibarıyla 18’e çıktığında; Sağlık Bakanı Koca Avrupa’dan gelen 7, ABD’den gelen 3 yeni vaka olduğunu açıkladı.

Vaziyet, böyleyken…

The New York Times, CNN International ile BBC Türkiye’mize yönelik bildik düzenbazlıklarını bir kere daha sergilediler.

Avrupa ülkelerindeki bazı koronavirüs haberlerini “yanıltıcı şekilde” Türkiye’den fotoğraflarla verdiler.

Mesela, Papa Muhibbi Ertuğrul’un her bir fırsatta “örnek” diye gösterdiği Kahpe The New York Times; Trump’ın, Türkiye ile hiç alakası olmayan “Avrupa’ya yönelik seyahat yasağı” haberini verirken İstanbul’dan bir görsel kullandı!

-Fotoğraflardan biri, İstanbul’daki Kılıç Ali Paşa Camiindeki sterilizasyon çalışmalarındandı; diğeri ise Taksim Meydanı’ndan!

*

Düzenbaz BBC’si ise “Kanada Başbakanı Trudeau ile eşinin karantinaya alınması; ABD’nin Avrupa’ya koyduğu seyahat yasağı; bir de İtalya’da dükkânların kapatılmasıyla ilgili haberlerin hepsinde” Türkiye’den fotoğraflara yer verdi!

Lafa gelince; bunlar Batının “fevkalade itibarlı ve süper titizlik gösteren yayın kuruluşları” falan ya; bir kere daha bu lafların hikâyeden, tıraştan ibaret olduğu tescillendi.

Taammüden/kasten yaptılar; yüzsüzlüklerine ayna tutulduğunda yasak savma kabilinden “özür diliyoruz” ayaklarına yattılar…

-Düzenbazlık ve kahpelik bunların karakteridir.

KORONAVİRÜS SİYASETİ

Koronavirüs salgını, dünyanın dört bir tarafında olduğu gibi Türkiye’de de hayatın her alanını ziyadesi ile etkilemeye devam ediyor.

Futbol maçları seyircisiz oynanıyor; siyasetimiz de koronavirüsten nasibini alıyor…

Örneğin, 28-29 Mart’ta yapılması planlanan CHP Kurultayı, dün alınan kararla ileri bir tarihe ertelendi.

Bir ara “seyircisiz” yapılması da konuşuldu ama sonunda beklendiği gibi “erteleme” kararı çıktı!

*

Yeri gelmişken…

Siyasilerimizin koronovirüs salgınıyla bağlantılı isabetli göndermelerinde ilk sıranın halen daha MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’da olduğunu söylemeliyiz…

Salgın Çin’de patladığı günlerde, Büyükataman…

Doğu Perinçek’in, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye yönelik fevkalade haksız bir beyanına karşılık olarak Vatan Partisi Genel Başkanı için şu muzip benzetmeyi yapmıştı:

“Çin’den Türkiye’ye yayılan ve aşısı bir türlü bulunamayan @Dogu_Perincek mikrobu, bir Rusya gazetesine Sayın Genel Başkanımız hakkında saçma sapan bir beyanat vererek tarafını bir kez daha belli etmiştir.”

SİNYOR, NEDEN ZIRLIYOR?

“Uzaktan Kumandalı” Süper Kurgusal Ligimizde “seyircisiz oynayıp da puan kaybedince feveran eden” Efsanevi Optik Çarpıtma İmparatoru Sinyor Terim’i itina ile “Koronavirüs Günlerinde Zırlama” dosyamıza yerleştirelim!

MHK ile (ve son dönemde Skandal-VAR destekli) Haram-piyonluklara alıştığı için; şimdilerde, mağdur ayaklarıyla üste çıkmaya çalışıyor; “Bizim canımız yok mu? Oyuncularımızın aklı burada değildi.” falan diyor!

Buna mukabil…

Sergen Yalçın’ın “Oyuncularımıza, doktorlar aracılığıyla ‘korona konusunda dünyanın en güvenli ülkesindesiniz, kendi ülkenizden çok daha sağlıklı bir yerdesiniz’ dedik. Sağlık Bakanlığı, devletimiz çok iyi çalışıyor” şeklindeki sözleri ise pek manidardır! 

Yeni Şafak

Yorumlar3

  • Mehmet Yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • Cdizdar 4 yıl önce Şikayet Et
    Korona virüsten kurtulacağız inşallah ama içimizdeki müzmin virüslülerden bir türlü kurtulamadık hain tespiti yapan bir kit ve haini ortadan kaldıran bir aşı yada ilaç geliştirmeliyiz çukur gibi bir tuhaf dizinin içindeki aile kavramına baksalar adam olacaklar
    Cevapla Toplam 2 beğeni
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok kıymetli Tamer Korkmaz beyefendi yine çok enfes bir yazı döktürmüşsün. Seni tebrik ediyor bu güzel yazıların devamını sabırsızlıkla bekliyoruz. Allah'a emanet ol.
    Cevapla Toplam 4 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat