Teröristten ordu olsa ne olur?

.

  • GİRİŞ20.11.2017 09:03
  • GÜNCELLEME20.11.2017 09:03

ABD destekli YPG/PKK ile DAEŞ’in Rakka’daki kirli ittifakı sürpriz mi? Değil. Benzerlerini 2014-2015’te Tel Abyad ile Ayn el Arab (Kobani)de de gördük. Orada da göstermelik bir kaç çatışmanın ardından DAEŞ çekildi, YPG/PKK alan kazandı. O nedenle bunlara iki terör örgütü arasındaki savaştan ziyade Amerikan tiyatrosu demek daha doğru. Çünkü ABD açısından DAEŞ bir araç ve gerçek niyet Suriye’nin kuzeyinde düzenli bir YPG/PKK, yani terör ordusu kurmak. Sonrasında da bu silahlı güçleri kullanarak Birleşik Kürdistan’ın yolunu açmak. Nihai hedef de puzzle’nin İran ve Türkiye topraklarını da içine alan hayal üzerine...Dolayısıyla Rakka savaşı için diye verilen silahların detaylarını Türkiye ile paylaşma ve amacı dışında kullanılmaması için takip etme sözleri tam anlamıyla bir oyalama ya da yutturmaca taktiğiydi. Aynen ‘YPG Menbiç’ten çıkacak, kesinlikle Fırat’ın doğusuna çekilecek’ masalında olduğu gibi. Çünkü o silahlar Rakka’da kullanılmadı bile, dahası bazıları da Şırnak’taki Kato Dağı’nda ele geçirildi. Bu arada da ABD’lilerce eğitilen teröristler o silahlar ve zırhlı araçlarla düzenli bir orduymuş gibi görüntüler vermeye başladı. Hem de hamileriyle birlikte..Yani ABD Türkiye’nin bu konudaki rahatsızlığına rağmen sahada sürekli yeni oyunlar, kirli tezgahlar kurguluyor.Dün bu durumu bazı üst düzey askerlerle konuştum ve “teröristten ordu olsa ne olur ‘diye sordum. Söylediklerinin özeti şuydu:

“Üstünde hava kuvvetleri, bombardıman uçakları olmadan hiçbir şey yapamaz.Hele de Türk ordusu gibi düzenli ve her unsuruyla tam olan bir güce karşı. Onun dışında 60-70 bin kişilik ordu kurmakta öyle kolay değil. Belki 10 bin kişi iyi eğitimli olabilir ama geriye kalan 50-60 bin kişiyi eğitmek birlik yapmak nizami güç gibi kullanmak öyle kolay birşey değil, çok zor.100 bin kişilik Peşmerge ordusunu gördük, Irak ordusu karşısına çıktı kovaladı, tutunamadılar bile. Evet PKK gerilla savaşı yapıyor.YPG’de DAEŞ’le mücaedele ediyor ama hem ABD hava kuvvetinin desteğini aldı hemde DAEŞ’in o bölgeyi savunmaması ya da terketmesi konusunda anlaştılar bir çok yerde.. Yoksa etkili bir mukavemet olsa almaları mümkün değil. Türkiye mevcut Silahlı Kuvvetleri’nin bir kısmıyla Suriye’nin kuzeyine girse hava kuvvetlerini kullansa darmadağın olur hepsi. İyi bir gücümüz var sorun Rusya’yla İranla anlaşabilmek, ABD’yi devre dışı bırakabilmek.”

Yani?

“Mesela Rusya ile anlaştınız ABD o zaman size karışamaz. Rusya derki sen vurursan ben de vururum. Vietnam’da ABD ile Rusya karşılıklı çatışmaları engelemek için kendi aralarında anlaşma yaptılar, angajmana girmemek için...”

Özetle; Türkiye sahada ve masada Suriye’deki savaşın bitmesi için çalışıyor. Öyle görünen ABD ise teröristleri ordulaştırarak Türkiye’yi Ortadoğu coğrafyasından koparmayı amaçlayan “terör koridoru” projesinde ısrar ediyor. Bunun da kabul edilebilir bir durum olmadığını ve Türkiye’nin buna asla izin vermeyeceğini bile bile...Üstelik de bu konuda ne kadar kararlı olduğu ve neler yapabileceği de yaptıklarıyla ortadayken...

MİLLİYET

Yorumlar2

  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    BOP( Büyük Ortadoğu Projesi) neyi amaçlıyordu?: "İran, Türkiye, Mısır gibi devletleri, etnik ve dini temellerde parçalayarak, İsrail dışında güçlü devlet bırakmamak." Türkiye'nin ve bütün Müslümanları hedef alan bu stratejiye karşı, Türkiye, Irak ve Suriye'de bütünlüğü, bölge ülkeleri arasındaki çatışma ve anlaşmazlıkları çözüme kavuşturma strajesini hayata geçirmeli, ismi-kurucusu kim olursa olsun, sınırlarına bitişik kanton-özerk-devletçik gibi oluşumları,tehlike büyümeden, derhal ortadan kaldırmalıdır. Konu devletin bekası ise, gerisi teferruat...
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • enver 6 yıl önce Şikayet Et
    sonuç değişmez ama, insanımıza toplu iğne başı kadar bir zarar verecek de olsa bu beni incitecek
    Cevapla Toplam 5 beğeni
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat