Bu kadar da açıktan üstlenilmez ki

  • GİRİŞ13.10.2015 09:51
  • GÜNCELLEME13.10.2015 09:51

Satır aralarından, mesajı alması gerekenlerin anlayacakları şekilde mesajı verirler diye düşünüyordum ama bu sefer kör göze parmağa denilecek şekilde “Patlamayı biz yaptık” dediler. Üstlenme İngiliz Financial Times Gazetesi üzerinden yapıldı. Türkçeye çevirme görevi de BBC’ye verilirken, yayma görevini de Batıcı medya yüklenmiş.

Haber-yorum şeklindeki üstlenme bildirisinde şunlar yazıyor: “Ankara’daki saldırının yarattığı öfke, ülkedeki bölünmeleri derinleştirebilir. Ekonomik ve siyasi istikrarsızlıkla boğuşan ülkede saldırının sonuçlarını kontrol etmek güç olacaktır. Saldırının amacı kaos yaymak idiyse, bunu başarmış gibi görünüyor. Kürtlerle ateşkes başarısızlığa uğradı ve iç savaş söylentileri artık kulağa erken gelmiyor. Türkiye yönetilemez bir ülkeye dönüşme tehlikesiyle karşı karşıya. Suriye’de saldırı düzenleyen Rus uçakları Türkiye’nin hava sahasına girdi. IŞİD sınırında. Kürtlerle savaş yeniden alevlendi. Ekonomisi zayıflıyor. Tüm bunlara ek olarak erken seçimde seçmen kararını değiştirecekmiş gibi görünmüyor. Ülkenin şu an ihtiyacı olan tek şey siyasi olarak hesap verilebilirliğe geri dönüp, kutuplaştırmaya son verilmesi. Eğer yapılmazsa, bu önemli NATO müttefiki ve Avrupa Birliği üyeliği adayı ülke, yönetilemez hale gelecek.”

Mezkûr gazetede haber-yorum şeklinde yer alan üstlenmede denilmek istenen şu: “PKK üzerinden yapılan saldırılarla ve en son Ankara’da patlattığımız bombalarla Türkiye’yi istikrarsız, yönetilemez bir ülke hâline getirdik. NATO’nun önemli müttefikini bu şekilde bırakamayız, NATO müdahale etsin!”

Tek dertleri bu; “İstikrarsız ve yönetilemez ülke” dedikleri Türkiye’yi, evet onlar için yönetilemez bir ülke olunca işgale zemin hazırlıyorlar! “Batı’nın son hamlesi Türkiye’yi işgal olabilir mi?” ve “İşgalden önce” başlıklı yazılarımda Türkiye’ye yönelik işgal planından bahsetmiştim. Türkiye’yi Kürt meselesi üzerinden işgal edileceğini, Fethullahçı Terör Örgütü’nün yayın organlarından Zaman Gazetesi’nde Ali Bulaç da yazmıştı.

Emareler gösteriyor ki, Türkiye’yi işgal planı adım adım uygulanıyor. Ankara’daki saldırının neticesini 1 Kasım’daki genel seçimden sonra daha net görebileceğiz. Seçim sonrası Ak Parti tek başına hükümet kurabilirse, Batı Ankara’daki patlamada ölenleri anma bahanesiyle sokak gösterileri başlatabilir. Gezi ayaklanmasında olduğu gibi Batı medyası bunu “Diktatöre karşı halk ayaklanması” olarak duyuracak. Gösteriler sırasında Ankara’da olduğu gibi birkaç bomba patlatıp insanlar katledip ve “Diktatör halkını katlediyor, müdahale edilmeli” yaygarasıyla işgalin bahanesi yapacaklar!

Ankara’daki patlamaların ardından hâdisenin olduğu yere giden HDP Eşbaşkanlarının ve yöneticilerinin neşeli halleri dikkat çekiciydi. Kimseden saklama ihtiyacı duymayacak şekilde acaba niye gülüyorlardı!.. Yazımın başında da yazdığım gibi, bu kadar da açıktan üstlenilmez ki!

yazının devamı için tıklayınız

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat