İstanbul Valiliği acil müdahale etmeli

  • GİRİŞ30.03.2020 12:29
  • GÜNCELLEME30.03.2020 12:29

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 27 Mart akşamı öldürücü Çin virüsü salgınına karşı alınan yeni tedbirleri açıkladı. Başkan Erdoğan, özellikle 30 büyükşehirde tedbirlerin uygulanması ve ilave önlemlerin alınması hususunda valilere yeni yetkiler verildiğini söyledi.

Salgınla mücadelede valilere yetki verilmesi mühim bir mevzu. Belediye başkanlığını şovmenlik sananlara, salgından dolayı endişeye kapılan halkın korkularını siyasi çıkarları için kullananlara halkın sağlığı emanet edilemezdi. Nitekim edilmedi de!

“Tasarruf yapacağım” diye binbir vâveylâ belediye başkanlığına oturan Ekrem İmamoğlu, İstanbullu’nun parasını, seçim dönemi kendisine destek veren şarkıcıların konser organizasyonlarına akıtırken, salgın döneminde yolcu sayısı azaldı diye toplu ulaşım seferlerini azalttı.

İmamoğlu başkanlığa gelir gelmez de ‘tasarruf’ adı altında toplu ulaşım sefer sayısını azaltmış, İstanbullu’nun isyanı üzerine de seferleri eski haline getirmek zorunda kalmıştı.

Ne hikmetse tasarruf denince İmamoğlu’nun aklına halka verilen hizmetlerde kısıtlama geliyor. Konser ve benzeri organizasyonlara ayırdığı milyonlardan kesinti yapmak ise hiç aklına gelmiyor!

Salgını fırsat bilen Ekrem İmamoğlu yememiş içmemiş hemen toplu ulaşım sefer sayılarını azaltmış. Mecburen sokağa çıkmak zorunda kalanlar toplu ulaşım araçlarında üst üste yolculuk yapmak zorunda kalıyor.

Üst üste yolculuk yapan vatandaşlar toplu ulaşım araçlarındaki vahametin fotoğrafını çekip internette paylaşıyorlar ama duyacak kulak nerede!

Kendileri, üzerine vazifeymiş gibi maske ve eldiven nasıl dezenfekte edilir videosu çekiyor. Beyefendi, işin ehli olanlar kullanılan maske ve eldivenlerin nasıl çıkarılacağını, ne şekilde imha veya dezenfekte edileceğini anlatıyorlar. Sen bırak şovu da, toplu ulaşımda üst üste giderken nasıl virüs kapılmayacağını anlatan bir video çek. Mâdem halkın feryadına kulak vermiyorsun, umursamıyorsun…

Tatil yapmaktan fırsat bulursa bir şeyler yapmaya çalışan, genelde de yapmaya çalıştıkları vazifesi olmayan işler olan Ekrem İmamoğlu yine vazifesi olmayan bir işe kalkıştı. Devlet tarafından salgınla mücadele kapsamında kurulan “Bilim Kuruluna” paralel bir bilim kurulu kuracağını ilan etti. Gayesi belli, toplumda nasıl kargaşa çıkarılır iyi biliyor, tam bir profesyonel!

Devlet valilere salgınla mücadelede yeni yetkiler verdiğine göre İstanbul Valisi Sayın Ali Yerlikaya’dan İstanbullular adına istirhamımdır, paralel yapılanmaya izin vermeyiniz. Bu halk paralel yapılanmalardan çok çekti, yenisine tahammülümüz yok! 

Star.com.tr

Yorumlar1

  • Milli Kürt 4 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip Erdoğan gibi dik cesur bir adam olmasaydı ülkemizin vay haline hele bide üstüne koalisyon hükümeti olsaydı tıpkı şuanki gibi İtalya dan irandan beter olurduk.
    Cevapla
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat