Kaos planında FETÖ-PKK/PYD-DAEŞ’ in rolleri…

  • GİRİŞ23.08.2016 10:31
  • GÜNCELLEME23.08.2016 10:31

15 Temmuz gecesi başarılamayanların rövanşı için sahnedeler. Amaç Türkiye’yi terörle terbiye etmeye çalışarak içeriye kapatıp bölünme sürecini hızlandırmak. Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü eliyle koridor açmaya çalışarak, Doğu Akdeniz’in yeni yükselen enerji jeopolitiğinde yeni denklemlerin belirleyicisi olma çabasındalar.

Bu denklemlerden Türkiye‘yi uzak tutmaya çalışıyorlar. Türkiye’nin varlığı, bölgenin yıllardır mağdur edilmiş mazlum halkları için umut ve özgüven duygusuna dönüşüyor ve bu durum bölgedeki küresel baronların ve onların kukla rejimlerini rahatsız ediyor. Zengin ve bereketli toprakların gerçek sahiplerinin kendi kaynaklarından uzak tutulması için terör ve onun maşa örgütleri sahada cirit atıyor.

Tavşana kaç tazıya tut stratejisinin devrede olduğunu görmek gerekiyor. DAEŞ’in Türkiye’ye yönelik her terör saldırısından sonra PKK/PYD/HDP kendi terör pozisyonlarını örtmeye yarayacak şekilde ve doğrudan devleti ve özelliklede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı suçlayarak, küresel efendilerine üstlendikleri rolleri yapabilmek çabasındalar.

15 Temmuz hain kaos planının bu ikinci fazında amaçlanan FETÖ nün fitne karakteriyle toplumsal katmanlardan kutuplaşmalar ve giderek düşmanlaşmalar üretmek ve Türkiye’yi yönetilmez hale getirerek yeni bir Suriye üretmektir. Bu hain planın hayata geçmesi için FETÖ’ nün elebaşısı, kriptoları ve kaçakları 40 yıllık karanlık ve kirli birikimiyle her türlü çabanın içindeler. Ellerindeki yasadışı yollarla edindikleri lojistik ve istihbarat imkanlarını PKK ve DAEŞ terör örgütleriyle hepsinin ortak sahibi olan küresel efendilerinin yönlendirmeleriyle paylaşmanın gayretindeler.

Birbirini besleyen, birbirini meşrulaştıran bir terör denklemiyle karşı karşıyayız. Suriye’nin parçalanma sürecinde aktif rol üstlenen DAEŞ ve PKK/PYD terör örgütleri birbirine alan açan, birbirini meşrulaştıran rol üstlenmiş durumdadır. PKK/PYD’yi var eden, süreklileştiren, kıymetlendiren DAEŞ in varlığıdır. Yani birbirinin varlığından beslenen bir durum söz konusu. Bu açıdan bakıldığında görünen odur ki, tahterevallinin bir ucunda DAEŞ varsa diğer ucunda PKK/PYD var.

Bu bir terör oyunu. Kirli ve kahpe bir oyun. Oyunun senaryo yazıcıları, figüranlarıyla, aktörleriyle Suriye üzerinden Türkiye’nin parçalanmasının gayretindeler. Aslında Türkiye’nin parçalanmasını Suriye’den başlatmak istiyorlar. Suriye’nin kuzeyinden ısrarla bir koridor açma çabası, bu başlangıcın ilk hamlesi. Türkiye bunun görüyor ve direniyor. Direndikçe saldırdılar artıyor. Bu durum Türkiye’nin istiklal mücadelesidir. Türkiye’nin Türkiye’den yönetilme direncidir.

Yıllardır Türkiye’nin en önemli kurumlarına yerleşmiş olan başka devletlerin derin devlet yapılanmalarıydı. Bu yapılar eliyle Türkiye içerden sadece idare ederek, dışarıdan yönetilen bir ülke durumuna sokmuşlardı. 15 Temmuz gecesi bu yapılanma çözüldü, deşifre oldu, oyun bozuldu. Şimdi kriptolarıyla, dışarıdaki efendileriyle yeni oyunlar peşindeler ama başaramayacaklar. Türkiye’nin önü açılmıştır. İçimizdeki başka devletlerin derin yapıları çözüldükçe, çöktükçe Türkiye’nin geleceği aydınlıktır.

Bu millet ne sömürge olmuştur ne de sömürgeci. İstiklal bağımlısı, ülke sevdalısı bu millet yıllardır eksikliğini yaşadığı küresel efendilere boyun eğmeyen, ülkesini mızrak ucu yapılmasına izin vermeyen lidere ihtiyaç duyuyordu. Geniş halk kitleleriyle, tek vücut olmuş milletiyle, lideriyle Türkiye büyük bir buluşmayı hayata geçiriyor. Devlet milletiyle bütünleşiyor, lideriyle ayağa kalkıyor. Türkiye’ye yönelen bu hain saldırı planını, bölünme senaryolarını, iç karışıklıklarla parçalama arzularını 15 Temmuz gecesi gibi püskürtmeye ant içiyor.

Son günlerde tırmandırılmaya çalışılan teröre karşı Güneydoğu şehirlerinde 15 Temmuz sonrasının istiklal ve demokrasi nöbetlerinin başlayacak olmasından rahatsızlık duyanlar, DAEŞ üzerinden PKK/PYD/HDP denklemiyle fitne refleksini devreye sokmaya , Çanakkale ruhunu kurşunlamaya çalışıyorlar. Başaramayacaklar… Tek yürek olmuş bu millet ayaktadır ve liderinin dediği gibi ;” PKK'sı, DAEŞ'i FETÖ'sü... Topunuz gelin. Geleceğiniz varsa göreceğiniz de vardır" demektedir…

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat