Hiç komik değil

  • GİRİŞ22.05.2015 09:34
  • GÜNCELLEME22.05.2015 09:34

Bu kararlara uymayanlar çeşitli yaptırımlara tabi tutulacaklardır. O nedenle şimdiden bu kararlara uymayan ve bazı yaptırımları hak edenleri halkımızla paylaşmaz istedik.

1)Ovacık’ta Ada ve Koyun Gölü (Gedek) köylüleri usulsüz yöntemlerle bol miktar balık avlamakta ve balık kalıntılarını satarak ticaretini yapmaktadırlar. Şu anda Munzur suyundaki balık popülasyonuna en fazla zarar veren faaliyet bu olmaktadır. Vazgeçilmelidir.
2) HG, GD, SK bir ekip olarak hareket edip orman kesimi ve avlanma yapmaktadır.
3) SÖ avlanma yapmaktadır.

Bu kişiler ve gruplar faaliyetlerinden vazgeçmelidir. Birçoğu defalarca uyarılmıştır. Bu söylediklerimiz bazılarına uyarıdır, artık yapmamaları durumunda affedilebilirler. Ama bazıları için artık geç olmuştur, kesin cezalandırılacaklardır. Şimdiden şehri terk etmeleri salık verilir. Kamuoyunun bilgisine. Devrimci Selam ve Saygılarımızla HPG Dersim Saha Komutanlığı...”
Kasım 2014 tarihli bildiriyi haber yapan Anadolu Ajansı değil Dicle Haber Ajansı. Yine de AA’nın yaptığı HPG’nin tehdit mektubu haberinden espriler çıkaran Selahattin Demirtaş haklı. Balık avlayıp satan köylüleri ekolojik  dengeyi bozdukları için şehri terk etmeleri aksi halde cezalandırılacakları konusunda uyaran bir silahlı örgüt komik, hatta trajikomik.
Ama her zaman bu kadar komik değiller.
Bu da Kasım 2014’ten:
“Tarihimizde yiğitliğin ve kahramanlığın yoğun yaşandığı ve kutsal değerlere öncülük yapan gençliğimize aynı zamanda laneti dayatan yaklaşımlar hep yaşanmıştır… Düşmanın toplum içerisindeki en güçlü sacayağı olan ajanlara karşı mücadelemizi Kürdistan ajanlardan temizlenene dek sürdüreceğiz. Değerli halkımız 7 Kasım 2014 tarihinde Abdullah Budak isimli ajan unsuru ajanlık yürüttüğü tespit edilerek tarafımızdan infaz edilerek cezalandırılmıştır...”

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat