Türk entelijansiyası nasıl kafayı yedi?

İkinci Dünya Savaşı’na denizci olarak katılmış ABD’li gazeteci Robert Stinnett, üzerinde tam 17 yıl çalışarak baskından 42 yıl sonra Pearl Harbor’ı aslında Japonların değil, ABD’nin İkinci Dünya Savaşı’na girmek için kendi kendini vurduğunu iddia eden bir kitap yazdı.

  • GİRİŞ05.08.2015 11:27
  • GÜNCELLEME06.08.2015 09:41

Başkan Franklin D. Roosevelt’in dünya savaşına girmek için 2400 ABD’li askeri öldürttüğü, 80 gemisini yok ettirdiği hem de bunu yapması için kamikaze Japon pilotlar ayarladığı tezine inanan tek kişi tabii ki o değil.

Amerikan sağı, antimilitarist, izolasyanist gruplar içinde bunu hâlâ savunanlar var. 11 Eylül’de içi Amerikalı dolu uçakları Arap mühendislere kaçırtıp, kendi Pentagon’unu, İkiz Kuleler’ini vurdurup 3 bin vatandaşını öldürtenin Bush olduğuna inanan da çoktur. Bunu anlatmak için belgeseller yapıldı, kitaplar yazıldı.

Ama yine de bütün bu komplo teorilerine inananlara uzaktan “Kafayı yemiş” muamelesi çekilir, pek itibarları, itibarlı gazetelerde köşeleri, tv tartışmalarında koltukları olmaz. Adlarının başında, aydın, entelektüel ise hiç yazmaz.

Ama yine de bu komploların hepsinde bir emek olduğu muhakkaktır. Kafalarını bu teoriye takarak yemiş adamların komplolarıdır bunlar. Bir şeyin sonucuna bakıp “kime yaradıysa o yapmıştır”dan ibaret olmayan,  yıllarca delilleri aranmış, üzerine kitaplar yazılıp, filmler, belgeseller çekilmiş tembel işi olmayan komplo teorileri bunlar. 

“Başkan olmak için savaş çıkaran Erdoğan” komplo teorisi kadar pespaye olmadıkları açık.
Suruç’ta insanları kana bulayan IŞİD’liyle, yatağında uyuyan polisleri infaz edip 2 yıllık ateşkesi bitiren PKK’nın Apocu fedailerini bir düğmeye basarak aynı anda harekete geçiren ve böylece başkan olmaya çalışan Saray’daki kötü adam konulu Bollywood polisiyesinin altında ise Türkiye’nin kelli felli gazetecilerinin, entelektüellerinin imzaları var.

“Kafayı Erdoğan’la yemenin” zirvesi şüphesiz Suruç katliamının arkasında “Saray’a bağlı çalışan özel bir gladionun” olduğunu alenen söylemiş Demirtaş.

Herhalde Die Welt’e “IŞİD’in gerçek halifesi Bağdadi değil, Erdoğan” demiş Cemil Bayık isminin yanına birkaç artı daha koymuştur. Ya da en az üç “Elini silahından lütfen çekebilir misin PKK” çağrısı hakkı eder bu performans.

Tabii kafayı Erdoğan’la yemeyle, PKK’nın gözlerimizin önünde 2 yıllık ateşkesi gururla üstlendiği saldırılarla bitirdiğini söyleme mahçubiyetinden kurtulmanın müşterek bir tepkimesinden bahsetmekteyiz.

İnşallah DNS ayarlarıyla oynayıp, HPG sitesine girip PKK’nın gururla cinayetlerini nasıl üstlendiğini görmezler. Sahiden bunu kaldıramayacaklar var aralarında. Mesela şu satırların yazarına mutlaka diazem iğneleriyle anlatılmalı bu:

Yazının tamamı için tıklayınız...

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat