Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti baklava

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan baklavaların Kurban Bayramı'nda sofralardaki yerini alması için tatlıcılarda yoğun mesai başladı.

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti baklava
Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti baklava
GİRİŞ 30.09.2014 12:18 GÜNCELLEME 30.09.2014 12:18

Kayseri'de oğluyla kurduğu işletmesinde 10 kadını istihdam eden ve baklava çeşitlerinin yanı sıra tatlı-tuzlu pasta üreten Birsen Hattatoğlu, bayram mesaisine bir hafta önce başladıklarını söyledi.

Siparişleri yetiştirmek için gece gündüz çalıştıklarını anlatan Hattatoğlu, sipariş yoğunluğu dolayısıyla saat 24.00'e kadar baklava ve börek yaptıklarını belirtti.

Türk mutfağında baklavanın ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Hattatoğlu, "Kayseri'ye özgü güllü baklavanın yanı sıra gazete baklavası, ince, kalın oklava baklavası, muska ve açma baklava gibi pek çok çeşidimiz var. Müşterilerimiz için hepsinin yeri ayrı. Her tür baklava siparişi alıyoruz. Baklava konusunda burada çalışan hanımlarımız çok maharetli. Müşterilerimiz ortamın temiz olduğunu da gördükleri için gönül rahatlığıyla sipariş veriyor" diye konuştu.

Bayram dolayısıyla tatlıların fiyatında bir artış olmadığını belirten Hattatoğlu, baklavanın tepsisinin 55 Türk lirası olduğunu kaydetti.

Hattatoğlu, baklavanın sırrının, hamurunun açılışında ve kullanılan cevizin kalitesinde saklı olduğuna dikkati çekerek, bayram öncesi artan merdiven altı işletmelere karşı vatandaşları uyardı.

Baklava ustası Hikmet Kayar ise yaklaşık 20 yıldır baklava hamuru açarak aile bütçesine katkıda bulunduğunu söyledi.

Bayrama sayılı günler kala yoğun ancak tatlı bir mesai geçirdiklerini belirten Kayar, "Hanımlarımız, temiz, giyim kuşamları hamur açılan ortama uygun. Evinde ailesine gösterdiği özeni müşterisine de gösteriyor. O yüzden artık öyle isim yapmış, büyük işletmeler değil, hanımların çalıştığı küçük yerler tercih ediliyor. Üretimin çok olduğu yerde kalite de zamanla azabiliyor. Buralarda ise böyle bir durum söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Çalıştığı için baklava yapmaya vakit bulamadığını dile getiren Hatice Sözen de kadınlar tarafından çalıştırılan işletmelere gönül rahatlığıyla baklava siparişi verdiğini söyledi.

Baklavanın her yaştan misafirin sevdiği bir tatlı olduğunu belirten Sözen, "Siparişimi şimdiden verdim, yetiştirirler biliyorum ancak çok fazla telaşları oluyor" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL