Yumurta yerine kullanabilirsiniz...

Yumurta alerjisi, vegan diyeti gibi sebeplerle yumurta tüketemeyen veya tadından ve kokusundan hoşlanmayanlar için yumurta yerine kullanılabilecek malzemeleri sıraladık.

Yumurta yerine kullanabilirsiniz...
Yumurta yerine kullanabilirsiniz...
GİRİŞ 10.06.2017 09:34 GÜNCELLEME 10.06.2017 10:04

Elma püresi

Elmayı püre haline getirip pişirin. Muskat ve tarçınla tatlandırın. Bu pürenin 1/4 bardağı tariflerde bir yumurtanın yerine geçer.

Çekilmiş keten tohumu veya chia tohumu

İkisi de omega-3 yağ asitleri ve lif bakımından zengin olan bu iki tohum yumurta yerine tariflerde kullanılabilir. Bir yemek kaşığı çekilmiş tohumu üç yemek kaşığı suyla karıştırıp koyu kıvamlı bir karışım elde edin. Bu karışımı bir yumurta yerine kullanabilirsiniz.

Yumurta yerine kullanılan keten veya chia tohumu yoğun bir kıvam vereceği için pankek, muffin, ekmek ve kurabiye gibi tariflerde daha iyi olacaktır

Ezilmiş muz veya avokado

1/4 bardak muz veya avokado püresi de bir yumurta yerine tariflerde kullanılabilir. Muzun tadı tarife geçebileceği için avokado daha iyi bir tercih olabilir.

Sirke ve karbonat

Bir çay kaşığı karbonat ile bir yemek kaşığı sirkeyi karıştırıp kek ve hamurişi birçok tarifte bir yumurta yerine kullanabilirsiniz.

Soda

Pek çok kişi hamurişlerinin daha iyi kabarması için soda kullanır. Peki sodayı yumurta yerine de kullanabileceğini biliyor musunuz? 1/4 bardak soda bir yumurta yerine kullanılabilir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL