Ümraniye, Stari Grad ile kardeş oldu

Ümraniye Belediyesi, Bosna-Hersek'in başşehri Saraybosna'nın Stari Grad Belediyesi ile kardeş oldu.

Ümraniye, Stari Grad ile kardeş oldu
Ümraniye, Stari Grad ile kardeş oldu
GİRİŞ 31.05.2013 12:54 GÜNCELLEME 31.05.2013 12:54

İki kurumun pek çok alanda ortak icraatını esas alan protokol, Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Hacibayriç ile Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can tarafından paraflandı.

Fatih'in Bosna'yı fethinin ardından Hıristiyan rahiplere verdiği Ahidname'nin 550. senesi dolayısıyla Saraybosna Başçarşı'da program tertip eden Ümraniye Belediyesi, Stari Grad Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzaladı.

İmza töreninde Ümraniye ile el ele vermekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Hacibayriç, Türkiye'nin Bosna-Hersek'in kardeşi olduğunu belirtti. İbrahim Hacıbayriç, Türkiye halkına hem Bosna Hersek'in hem de Stari Grad Belediyesi'nin kapısının her zaman açık olduğunu ifade etti. Hacibayriç, iki belediyenin yakın gelecekte tüm alanlarda ortak başarılar elde edeceğini vurguladı.

Bosna Hersek ve Türkiye arasında destansı bir muhabbet olduğunua işaret eden Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da "Biz hiç bir kardeşlik anlaşması yapmasak dahi, anlaşmayı yaptıktan sonra ne yapılması gerekiyorsa, böyle bir anlaşmayı yapmadan da yaparız. Sevdiklerinize ne kadar 'seni seviyorum' derseniz, o kadar muhabbet artar. Bu anlaşma da 'sizi çok seviyoruz' anlamına geliyor. Saraybosna ve Bosna Hersek kalbimizin bir parçasıdır" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Tuzluca'nın da yer aldığı tören, İbrahim Hacibayriç ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın karşılıklı hediye takdimi ile sona erdi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!