İşte The Times'daki ilanın finansörü

The Times gazetesindeki ilanı imzalayan Fuad Kavur, ilanın İngiltere'deki Atatürkçü Düşünce Derneği'nin topladığı parayla finanse edildiğini söyledi.

İşte The Times'daki ilanın finansörü
İşte The Times'daki ilanın finansörü
GİRİŞ 30.07.2013 15:11 GÜNCELLEME 30.07.2013 17:43
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İngiliz The Times gazetesinde geçen hafta yayımlanan ticari ilanla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben yazılan mektubu imzalayan Türk yapımcı ve yönetmen Fuad Kavur, mektubu kendisinin kaleme almadığını ancak imzalayanları bir araya getirdiğini, ilanın İngiltere'deki Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından toplanan parayla finanse edildiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nın sorularını ecvaplayan Kavur, yayımladıkları ilanla amaçlarının, "seçimle gelmiş bir hükümete ve Başbakan'a yönelik bir hücum olmadığını" öne sürdü. Kavur, "Seçimle gelmiş bir insan, demokrasi olan bir ülkede yine seçimle gider ve bunun başka türlü olması tamamen yanlıştır. Bizim ve benim şahsen istediğim bir eleştiridir ve farkındalık yaratmaktır. Bunun ötesinde hiçbir amacımız yoktur" iddiasında bulundu.

Metni kendisinin kaleme almadığını belirten Kavur, Gezi Parkı olayları sırasında ABD'de bulunduğunu ve Amerikan televizyonlarının olaylara gösterdiği ilgiye şaşırdığını ifade etti. Kavur, New York Times gazetesinde yayımlanan ilanın ardından benzer bir ilanın İngiltere'de de yayımlanabileceğinin aklına geldiğini ve ilk olarak konuyu "Atatürk" kitabının yazarı, tarihçi Andrew Mango ile konuştuğunu söyledi.

Mango'nun da olaylara çok üzüldüğünü kendisiyle paylaştığını ifade eden Kavur, şunları kaydetti:

"Andrew'a, böyle bir şey düşündüğümü söyledim ve 'Böyle bir ilana imza atar mısın' dedim. O da olanlara çok üzüldüğünü ifade etti ve 'Bunu yapalım' dedi. Kaba taslak bir şeylere başladık. Sonra 30 kişi aynı yerde oturup, aynı anda yazamadık ama bu, 30 kişinin istişare ederek, konuşarak, ortak olarak çıkardığı bir metindir."

Metne imza koyan 30 kişiyle iletişim kuranın ve organize edenin kendisi olduğunu söyleyen Fuad Kavur, "Yüzde 90'ı benim şahsi tanıdığım insanlar. Herkesi bir araya getiren ben oldum ama hiç kimseye baskı yapmadım" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • Nihat Özbudun 10 yıl önce Şikayet Et
    Postal, şaşırırsın.... Sonra sinirinden o postalı yersin..Arkadaşın yazdığı malumun ilanıdır. Kemalizm tarihi misyonunu çoktaaan tamamlamış tarihin sayfalarındaki yerini çoktaan almıştır da siz farkında değilsiniz. İrtica mı arıyorsun aynaya bak.
    Cevapla
  • POSTAL 10 yıl önce Şikayet Et
    Ester Malik, Senin o istedigin KLAVYE PEHLIVANLIGI ile ASLA OLMAZ!. O is ancak ER MEYDANINA gelip ERKEKCE GURES ATMAKLA olabilir ancak.Yuregin varsa CAPULCULAR hazir ER MEYDANINDA,bekleriz efendim!Haa gelirken bu Ulkede %10-12lik AZINLIK oldugunu hatirinda tutarak gel,yani cok seyircin olmayacak tribunlerde.
    Cevapla
  • ester malik 10 yıl önce Şikayet Et
    türkiye için en büyük tehdit kemalizmdir. anayasadan,kitaplardan,meydanlardan,isimlerden ,paralardan kaldırılmadığı sürece bu ülke adam olamaz,ama daha bu konularda konuşmalar bile başlamadı,bu gerçeği Zafer Üskül dile getirmişti yıllar önce,ama şimdi muhalif olanlar bile kemalizmi yüceltme yarışında korkudan
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    sahtekerlar. Bunlar değilmi ATATÜRK'ün Resmini Paradan çıkarıp İnenü'nün resmini koyanlar hani atatürkçü idi bunlar Birde dernek kurmuşlar ADD BUNLARIN HEPSİ SAHTEKAR Benim gibi günülden atatürkçüler olmasa o paradan atatürkün resmine tekrar yerine koymazlardı.
    Cevapla
  • fahrettin 10 yıl önce Şikayet Et
    Her tasin altinda bunlar cikiyor. CHP=PKK=THKPC=ADD=Ulusalci=koskocaman bir 00000 yapar bunlar Türkiyenin ve Türklerin en büyük düsmanlari.Osmanli imparatorlugunu cökertende bunlar icerden yardim edip isbirlikciler.Ayni kafa.Dünyanin hangi ülkesinde böyle bir sey yapmaya kalkarlar basbakanina ve ülkesine hakaret yaparlar. Yabanci-Avrupali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma