Vali Coş: Trafikte bazıları kendini ayrıcalıklı sanıyor

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, trafik kurallarının herkes tarafından benimsenmesi ve tam olarak uygulanması gerektiğini söyledi. Vali Coş, "Bilgili, aydın olduğu görüntüsü uyandıran bir çok sürücünün, kurallara uymadıklarını gördükçe üzülüyoruz." dedi.

Vali Coş: Trafikte bazıları kendini ayrıcalıklı sanıyor
Vali Coş: Trafikte bazıları kendini ayrıcalıklı sanıyor
GİRİŞ 03.09.2013 16:20 GÜNCELLEME 03.09.2013 16:20

Vali Hüseyin Avni Coş başkanlığında gerçekleştirilen Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu toplantısında, trafik konusunda yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı. Valilikte düzenlenen toplantıya, Vali Hüseyin Avni Coş'un yanı sıra kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Coş, trafik konusunun sosyal yaşamın en önemli olgularından biri olduğuna dikkat çekti. Vali Coş yapılması gerekenleri; mevcut bulvar, cadde ve yolların bakım onarımını yapmak, yeni cadde ve bulvarlar açmak, kapalı veya açık otoparklar yaptırmak suretiyle mevcut yolların park olmaktan çıkarılması, tam kapasiteyle bütün şeritlerin açık hale getirilmesi, düzenli trafik akışının sağlanması, toplu taşıma araçlarının duraklara giriş ve çıkışlarının uygun hale getirilmesi sağlanarak, trafik akışını engellememesi, şeklinde sıraladı.

Trafik kurallarının herkes tarafından benimsenmesi ve tam olarak uygulanması gerektiğini ifade eden Vali Coş, "Trafikte hangi önceliklere uyulacağı ve kurallar konusunda çoğu zaman handikaplar yaşanıyor. Bilgili, aydın olduğu görüntüsü uyandıran bir çok sürücünün, kurallara uymadıklarını gördükçe üzülüyoruz. Oysa kazaların önlenmesinde en asli unsur, trafik kurallarına mutlak surette uyulmasıdır." şeklinde konuştu.

Bazı kişilerin kendisini özel ve ayrıcalıklı zennettiğini vurgulayan Hüseyin Avni Coş, "Kanun ve kurallar, toplumsal nizamın sağlanması için yapılır. Adana'yı sevdiğini söyleyen herkesin, yapılan işleri dikkatle takip etmesi ve bu konuda görüş ve önerilerini dile getirmesi gerekiyor. Toplumun her ferdi, idareler tarafından yapılan çalışmaları takip etmeli ve gördüğü yanlışlığı ifade edebilmeli. Adana'nın daha yaşanabilir bir kent olabilmesi için de sorunların ve sıkıntıların derinlemesine analiz edilip, kalıcı çözümler üretilmeli. Bizler, mevcut kanunlar doğrultusunda gerekli denetimleri ve çalışmaları yapmayı kararlılıkla sürdüreceğiz." diye konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü