Bakan açıkladı! İşte AK Parti'nin Kayseri adayı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti'nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı.

Bakan açıkladı! İşte AK Parti'nin Kayseri adayı
Bakan açıkladı! İşte AK Parti'nin Kayseri adayı
GİRİŞ 24.11.2013 12:50 GÜNCELLEME 24.11.2013 16:58
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yerel seçimlerde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının mevcut Başkan Mehmet Özhaseki olduğunu söyledi.

Yıldız, Melikgazi Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Kayseri İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, merkez ilçe Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız'ın aday olma şansı varken, müsaade isteyerek çekildiğini ifade etti.

Bunun çok büyük bir erdem olduğunu dile getiren Yıldız, "Bu arada Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Mehmet Özhaseki'dir. Biliyoruz değil mi? Yani atlama olmasın diye söylüyorum" diye konuştu.

Yıldız, dershanelerin özel okula dönüştürülmesinin kolaylaştırılmasına da değinerek, öğretmenlerin ister kamuda, ister özel sektörde, ister hizmetin içinde, dışında olsun ülkeye çok farklı katkıları olduğunu kaydetti.

Her insanın üslubunda mizacında farklılıklar olabileceğini ifade eden Yıldız, şöyle devam etti:

"Bizim kardeşlerimizle en ufak bir düşünce farklılığımız mümkün değil olmaz. Biz beraber olduğumuz arkadaşlarımızın manevi iklimi dokumak adına yaptıkları gayretleri yakınen biliyoruz. Her gittiğimiz ülkede iftiharla gidip o okulları görürüz. Bu okullar büyükelçilerimiz tarafından Türk okulları olarak sunulurlar. Biz büyükelçiye 'beraber gidelim' dediğimde, 'şu an vaktimiz' yok denildiği zamanları da biliyoruz. Konuyu başka taraflara çekmemek lazım. Okuyan öğrencilerimizin ancak yüzde 15'i dershaneye gidebiliyor. Yüzde 85'i gidemiyor, onlar da bizim çocuklarımız. Bu paralel sistem eğitimle ilgili gelmek istediğimiz noktayı göstermiyor. Sadece nasıl testi hızla çözeceğinin öğretildiği sistem bizim tercih ettiğimiz sistem değil. Lise son sınıfa gelen bir öğrenci okuyormuş gibi yapıyor, okulda açıkmış gibi yapıyor. Öğrenci rapor alıyormuş gibi doktor da veriyormuş gibi yapıyor. Eğer sayın Başbakanımız 'Ben bütün sektörlerde olduğu gibi yapmak zorundayım' diyorsa oy kaygısıyla değil, AK Parti doğru yaparsa, o zaman biz güçleniriz."

Geçiş sürecinde manevi iklimde hizmet verenlerle ilgili düzenlemeler yapılacağını belirten Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığının bu konuyla ilgili titiz çalışmalar yürüttüğünü kaydetti.

Geçiş dönemi

 Yıldız, "Bu geçiş dönemi düzenlenecektir. Bunu kardeşler kendi aralarında istismar etmezler. Bu bizim bütünlüğümüz için çok önemlidir. Üzerinden politika yapılacak bir konu değildir. Biz bunun farkındayız. 7'inci kalkınma programından bu yana yıllardır sürekli kitapta yazar, eğitim camiası bilir, dershaneler bu haliyle sürmemeli kalkmalı ancak bunun bir süreci olmalı. Böyle giderse 2034'de olur. Bu doğru değil. Bunları duygusallaştırmak için söylemiyorum bir tane ineğini satıp çocuğuna dershane parası vereni tanıyorum" ifadelerini kullandı.

 Uluslararası Enerji Ajansı Toplantısı

 Geçmişte Türkiye'nin bir satranç tahtası olarak kullanıldığını ifade eden Yıldız, artık Türkiye'nin bu satrancı oynayanlardan birisi olduğunu belirtti.

Yıldız, Paris'te Uluslararası Enerji Ajansı toplantısı yapıldığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Dünya enerjisinin 5'te 3'ünü üreten, 4'te 3'ünü tüketen ülkelere başkanlık yapıyoruz. Şükürler olsun biz doğru yaptıkça birçok yapının buna rağbet ettiğini gördük. Rusya'da yaptığımız görüşmelerde bunu bir kere daha müşahade ettim. Filipinlerde tayfun oldu. İlk yardım gönderen ülkelerin arasında Türkiye var. Baktık mı orada kaç tane Müslüman var diye, hayır. Bunu dünya anlarken ne yazık ki Türkiye'nin içinde bir ayrılık rüzgarı estirmeye çalışıyorlar. Bugünün oyunu değil bu. Sahne değişebilir başka bir sahne de olabilir. Ama hepsinin arkasında aynı temel fikir vardır. Ne kadar ayrılık olursa o kadar azap olacağını bilirler. Bu kristal vazonun ne çatlamasına ne de oradan su sızmasına müsade etmemeliyiz. Paranoyaca söylemiyorum, yurt dışındaki bir yapının izini bu senaryolarda görürsünüz. Ama çok ustaca."

Yıldız, hükümetin yaptığı çalışmaların başarılı bulunduğuna dikkati çekerek, "CHP'li bir milletvekili arkadaşım diyor ki, 'Size geçen seçim oy vermedim tabii ki vermeyeceğim. Ama bu ülkeyi gerçekten siz yönetiyorsunuz devam edin' diyebiliyor. 'Hükümetin çalışmalarını başarılı buluyor musunuz?' diye anket yapıldığında yüzde 73'lerde olumlu sonuç çıkıyor. Biz doğru yapmaya devam edeceğiz, aynen Diyarbakır'da yaptığımız gibi" diye konuştu.

Kürtlerin bir azınlık değil, her birisinin bu ülkenin asli unsuru olduğunu vurgulayan Yıldız, "Her biri bu ülkenin sahibidir ama tek başına sahibi değildir. Diyarbakır'da bunun vurgusu yapıldı, arkasında başka şeyler arandı" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. belediye ve vekil adaylarında anlıyamadım o şehirli olmadığı halde aday olması anlıyamıyorum . sanki o şehirde liyakat sahibi yokmuş gibi istanbul izmir ankara anlarım ama diyer şehirlerde çok mantıksız doğru görmüyorum.. bakanımız sevdim takdir ettim birisi olması ile baraber eminim çok iyi bel. başkanlığını da yapaçagı inanıyorum
    Cevapla
  • karahasanlili 10 yıl önce Şikayet Et
    Hava Kirliliği. Son yıllarda Kayserideki hava kirliliği oldukça arttı. Bu sorunun çözülmesi gerekiyor. İlgililere duyurulur.
    Cevapla
  • Kayhan Kayhan 10 yıl önce Şikayet Et
    çok şaşırdım !. Kayseri'li olarak; hiç beklemediğimiz bir aday çıktı...
    Cevapla
  • cok muhabbet 10 yıl önce Şikayet Et
    örümcek ağı kayseri. Kayseriyi tranvay sayesinde örümcek ağı gibi döşüyen, trafiksiz bir şehri trafik sorunu getiren, her 100 metrede bir trafik ışığı koyan bir başkan istemiyoruz. Herkes trafik sorunu olmaması için yerin altından, su altından trafiği yok etmeye çalışırken bizim başkan şehrin tam ortasından tranvay geçirerek hem esnafları hemde trafiği mafetti. Neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek