Gökçek'ten Ankaralılar'a büyük müjde

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçim çalışmalarından bazılarını esnafla paylaştı.

Gökçek'ten Ankaralılar'a büyük müjde
Gökçek'ten Ankaralılar'a büyük müjde
GİRİŞ 07.01.2014 15:27 GÜNCELLEME 07.01.2014 15:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, mobilyacı esnafına Sitelere yönelik projeleri ile Ankapark'ı anlattı ve ülke gündemindeki gelişmeleri değerlendirdi.

Başkan Gökçek, ANFA Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası'nın Genel Kurulu'na katıldı. Mobilyacıların büyük sevgi gösterisi ve alkışları ile kürsüye çıkan Başkan Gökçek, Siteler'i ilgilendiren 4 proje desteğini anlattı.
Birinci projenin, "en az 130 esnafa ürünlerini teşhir imkanı verecek bir showroom" olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, projeye ilişkin şu bilgileri verdi:

"Samsun yolu üzerinde size bir yer tahsis ediyoruz. 13 bin metrekare net, temiz kullanılacak yer var. Küçük esnaf rahatlıkla teşhirini yapabilecek. Dev bir mağaza intibası vereceksiniz. Mağazalar arası açık olacak. Projeyi bitirdik. Şubat 15 veya 20'sinde birlikte temelini atacağız. Seçim sonrası 6 ay içinde bitecek. Kiraları sembolik yapacağız. Siteler esnafının ayağa kalkması için büyük bir yatırım, büyük bir atılım olacak."

SİTELERDE CEPHELER YENİLENİYOR

Sitelere yönelik ikinci projenin fuar alanı olduğunu dile getiren Başkan Gökçek, "Fuar alanı yerini aldık. Mevcut yolların inşaatına başladık. Yalnız 8 ortağı olduğu için biraz zaman aldı, itiraf ediyorum. Çünkü hepsinin tek tek genel kurullarında karar alması gerekiyor. Defaatle karar almak gerekiyor. Temel atma da geciktik. Ama onu da bu yıl içinde bitirmiş olacağız inşallah" diye konuştu.
Başkan Gökçek, üçüncü projeyi ise "Siteler Cephe Yenileme" olarak açıkladı. Siteler'in Samsun yoluna bakan cephelerinde yenileme yapacaklarını ifade eden Başkan Gökçek, "Seçimden önce bitirmek arzumuz ama belki bitmez, yarılanır" dedi. Cephe yenileme projesine Kızılay'daki kamu binalarında yaşanan değişimden örnek veren Başkan Gökçek, "Samsun yolu üzerinde güzel bir görüntü vermek istiyoruz. 'İçeride yok, sadece dışarıda var, ne işimize yarar' demeyin. Bittikten sonra genel havası ile Sitelerin imajını değiştirecek. Hepinize çok ciddi faydalı olacak" diye konuştu.

Başkan Gökçek, dördüncü olarak da Ar-Ge çalışmalarına vereceklerini desteği vurguladı. Sitelerin kendi ürünlerini üretmesi, kendi kimliğini ortaya koyması için AR-GE çalışmaları yürütmesi gerekliliğine dikkat çeken Başkan Gökçek, "Bizden hangi desteği istiyorsanız, biz hazırız. Ama bunun için en çok siz gayret sarf etmek zorundasınız." dedi.

"METRO SİTELERDEN GEÇSİN İSTİYORUZ"

Başkan Gökçek, metro taleplerine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kızılay'dan Havaalanına gidecek bir metro hattı için çalışmaları başlattığını anımsatan Başkan Gökçek, şöyle konuştu: "Bu hat için 3 çalışma yapıldı. Benim üzerinde durduğum Hacı Bayram'dan ve Siteler'den geçen hat... İnşallah ona ağırlık vereceğiz. Bakanlığa bunu kabul ettirecek olursak Siteler'e hayat verecek. Onun üzerinde durmamız lazım. Başbakanımızı gördüğümüzde üçüncü projeyi istiyoruz dememiz lazım. Sitelerden de geçer, biz de rahat ederiz. İnşallah 3-4 senede de biter."

"ANKAPARKI AĞUSTOSTA AÇMAYI PLANLIYORUZ"

Ankara için gelecek dönem yapmayı düşündüğü projeleri önümüzdeki günlerde televizyonlarda sık sık anlatacağını dile getiren Başkan Gökçek, en büyük proje olarak Ankapark'ın hayata geçirildiğini ifade ederek, kısaca şöyle bilgi verdi:
"Ankara'nın en büyük sıkıntılarından biri turizm... Bu makus talihi yenebilmek için AOÇ içinde büyük bir temapark ve hayvanat bahçesi inşaatına başladık. 10 bin, 5 bin metrekarelik dev çadırları gelip geçerken görüyorsunuzdur. 100 bin metrekareye yakın yaz-kış işleyecek kapalı alanlar yapıyoruz. Dünyanın en fazla oyuncağı burada olacak. 10 milyon insanın gelmesini hedefliyoruz, bunun 5 milyonunun da Ankara dışından gelmesini bekliyoruz."

Parkın dört bir tarafından yol geçtiğini, hızlı tren ve teleferik olanakları ile ulaşımın çok rahat olacağını ifade eden Başkan Gökçek, "Alllah nasip ederse de ağustos ayı içinde açılmış olacak. Önümüzdeki aydan itibaren Cumartesi ve Pazar günleri, vatandaşların inşaat alanını gezmesi için fırsat tanıyacağız." diye konuştu.

"BEYNELMİLEL OYUNLARLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Konuşmasının sonunda ülke gündeminde yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Başkan Gökçek, "Beynelmilel oyunlarla, uluslararası oyunlarla karşı karşıyız. Cenab-ı Allah bu sıkıntılı günlerden bizi geçirsin" temennilerinde bulundu. Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin herkes tarafından bilindiğini vurgulayan Başkan Gökçek, Türkiye'nin istikrarlı gelişimine darbe vurulmaya çalışıldığına dikkat çekerek, hayır duası istedi.

SÜSBİR'DEN PLAKET

Genel Kurul'daki konuşmasının ardından ANFA Genel Müdürlüğü'ne geçen Başkan Gökçek, Süs Bitkileri Yöneticileri Alt Birliği (SÜSBİR) ile bir araya geldi. Başkan Gökçek, kısa sohbetin ardından süs bitkileri üreticilerine bol üretim ve bol kazanç diledi. SÜSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Okur ise Başkan Gökçek'e başarılı çalışmalarından dolayı plaket verdi.

YORUMLAR 1
  • ahmet akın 10 yıl önce Şikayet Et
    SİTELERDEN GEÇMESİ SAÇMA OLUR. metro ulus dışkapı altınpark hattını takip etmeli ve o bulvar üzerindeki trafiği azaltmalı. sitelerden geçmesi olayı saçma olur. mobilya almaya giden adam sitelere metroylamı gidecek. arabasıyla gider. metro gibi dev bir organizasyon için en önce gelen trafiği en çok hangi hattın rahatlatacağı olmalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'