Engelliler hayata Üsküdar'dan bağlanacak

Üsküdar'da yerel hizmetlerde öncelik yaşlı ve engellilere tanınacak.

Engelliler hayata Üsküdar'dan bağlanacak
Engelliler hayata Üsküdar'dan bağlanacak
GİRİŞ 04.02.2014 12:26 GÜNCELLEME 04.02.2014 12:26

AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen, 30 Mart'ta vatandaşın kendisine yetki vermesi durumunda ilk icraat olarak Libadiye Caddesi'nde yaşlı ve engelli bakım ve rehabilitasyon merkezinin temelini atacağını açıkladı.

Hilmi Türkmen,  Bulgurlu Sosyal Tesisleri'nde Umut Damlası Engelliler Derneği ile AK Parti Cumhuriyet  ve Bulgurlu Mahalle temsilciliklerinin ortaklaşa olarak düzenlediği Engellilerle Motivasyon gecesine katıldı. 500'ün üzerinde engelli ve yakının katıldığı gecede yaşlı ve engellilerle tek tek ilgilenen Başkan adayı Türkmen duygulu anlar yaşadı.

BİZ YÜREKLERE DOKUNMAK İSTİYORUZ

İstanbul ve Üsküdar'da AK Parti belediyeciliğinin bir marka haline geldiğini anlatan Türkmen, “Bizim belediyecilik anlayışımızda, şehirlerimizin, meydanlarımızın, yollarımızın, binalarımızın imarından çok yüreklere ulaşmak yatıyor. Bu yüzden de belediyecilikte önceliği yaşlılarımıza, engellilerimize toplumda dezavantajlı olan vatandaşlarımıza veriyoruz. Belediye Başkanı seçildiğim takdirde ilk icraat olarak Libadiye Caddesi'nde bulunan 5 bin metrekare arsaya yaşlı ve engelli bakım ve rehabilitasyon merkezi projemizin temelini atacağım.” şeklinde konuştu.

Herkesin birer engelli adayı olabileceğini vurgulayan Hilmi Türkmen, “Bu salonda çok ilginç hikayeler dinledim. Felç olan ve tekerlekli sandalyeye bağlı yaşamak zorunda kalanlar, bir trafik kazası sonucu organlarını kaybedenler, bunlar hepsi bizim insanımız bizim yakınlarımız, ve en önemlisi bir gün biz de onlar gibi olabiliriz. Bu insanlarımızın kaderlerine terk edilmelerini istemiyoruz, Belediye olarak onları hayata bağlayacak sosyal projelere imza atacağız. Bütün engelli kardeşlerimizin gıbta ile bakacakları onları hayata bağlayacak projelere öncelik vereceğiz” dedi.

ÜSKÜDAR DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK
Türkiye genelinde 213 bin engelli çocuğumuza özel eğitim verildiğini vurgulayan Türkmen, “Bugün 32 bin engelli kardeşimiz devlet dairelerinde memur olarak, 35 bin 359 engelli kardeşimiz de işçi olarak çalışıyor. Üsküdar'da yaptıracağımız bu örnek tesisle engelli kardeşlerimizin hayatla iç içe eğitimlerine katkı sağlayacak onların iş bulmalarına yardımcı olacağız” şeklinde konuştu.

Programda, engellilerin hayatını kolaylaştıran uygulamalar bir bir anlatıldı.

Resimaltı, 1- AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen, Engelliler Motivasyon gecesine katıldı. Türkmen, 6 ay önce felç olan ve tekerlekli sandalyeye bağlı yaşamak zorunda kalan Seyfettin Danış'la sohbet etti.

3- Üç yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını tekerlekle sandalye ile idame ettirmek zorunda kalan Muhammed Yavaş (36) Üsküdar Belediyesi'nin engellilere gösterdiği yakın ilgiden dolayı Başkan adayı Hilmi Türkmen'e teşekkür etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi