Fatsa'da olan tüm dünyaya örnek olmalı

AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, Fatsa'da 15 yıl önce kurulan Hazreti Ali Camii ve Cemevi'ni ziyaret etti.

Fatsa'da olan tüm dünyaya örnek olmalı
Fatsa'da olan tüm dünyaya örnek olmalı
GİRİŞ 13.02.2014 16:00 GÜNCELLEME 13.02.2014 15:59

Bir katında Camii, bir katında Cemevi, diğer katında ise Aşevi olarak hizmet veren Hazreti Ali Camii ve Cemevi'nden çok etkilendiğini belirten Yılmaz, "Gördüğüm tablo karşısında etkilenmemek mümkün değil. Olması gereken kardeşlik Fatsa'da çok güzel sergileniyor" dedi.

HOŞGÖRÜ VE BİRLİK MESAJI VERİLİYOR

Fatsa'nın Fatih Mahallesinde, Cemevi ve Cami Yaptırma Derneği tarafından 1996 yılında bir hayırseverin bağışladığı arazi üzerine, altı Cemevi, üstü Cami olarak yaptırılan ibadethanede Sünniler ve Aleviler bir arada ibadetlerini sürdürerek, yıllardır herkese hoşgörü, birlik ve beraberlik mesajı veriyor.

YILMAZ'DAN HZ. ALİ CAMİ VE CEMEVİ'NE ZİYARET

Toplumsal hoşgörü açısından bir ilk olan Fatsa'daki Hazreti Ali Cami ve Cemevi vatandaşların da ilgisini çekiyor. İslam dininin hoşgörü dini olduğunu kanıtlayan binada, yıllardır sorunsuz bir şekilde ibadet ediliyor. Seçim çalışmaları nedeniyle Fatsa'da bulunan AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz'da beraberinde Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ile birlikte Hazreti Ali Camii ve Cemevi'ni ziyaret etti.

YILMAZ: ALLAH BİRLİĞİMİZİ, DİRLİĞİMİZİ BOZMASIN

Fatsa Cemevi Derneği Başkanı İhsan Kartal ve vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan Yılmaz, "Barış ve hoşgörünün hakim olduğu bu mekanda, bulunmaktan büyük mutluluk duydum. Alevisi, Sünnisi ile bir arada yaşanan kardeşlik ortamında hemşerilerimizin aynı safta namaz kılıp, aynı semah ortamına katılıp, aşevinde hazırlanan yemeğe aynı masanın etrafında kaşık sallaması tüm dünyaya örnek olacak bir davranıştır. Paylaşamayacak hiçbir şeyimiz yok. Aynı anneden ve babadan geliyoruz. Aynı kültürün ve aynı İslam'ın mensuplarıyız. Yıllardır süren bu hoşgörü, birlik ve beraberliğimiz sonsuza dek sürsün. Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Sizin tesis ettiğiniz kardeşlik havasının bütün Dünya tarafından örnek alınması gerekir" diye konuştu. Yılmaz daha sonra vatandaşlarla birlikte çay içerek bir süre sohbet etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı
Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu! Tarih verdi