Beykoz 30 Mart sonrası bir ilkle uçuşa geçecek

Beykoz'da 30 Mart'tan sonra yaşanacak dönüşümün ayak sesleri şimdiden duyulmaya başladı. Türkiye'de bir ilkin gerçekleştirileceği ilçe ardı ardına hayata geçirilecek onlarca dev proje ile adeta uçuşa geçecek.

Beykoz 30 Mart sonrası bir ilkle uçuşa geçecek
Beykoz 30 Mart sonrası bir ilkle uçuşa geçecek
GİRİŞ 14.02.2014 09:37 GÜNCELLEME 27.02.2014 18:15
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kenan Biter'in haberi

Yıllardır önüne çıkartılan yasal engellerden ötürü bir türlü kabuğunu kıramayan Beykoz, 30 Mart sonrası adeta uçuşa geçecek. Türkiye'de bir ilkin gerçekleştirileceği ilçenin tabiri caizse kaderi değişecek. İstanbul'un mini Karadeniz'inde yaşanacak değişiklikleri ve bir birinden muhteşem projeleri bölgenin ''Yücel abisi'' olarak bilinen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek Haber7'ye anlattı...

Türkiye'de sayı olarak en fazla bulunan ve bölge halkının da kanayan sorunlarından biri olan 2B arazileri konusunda Türkiye'de ilk defa Beykoz'da uygulanacak projenin detayları hakkında bilgi veren Çelikbilek, bölge halkına yeni spor tesislerinden stadyuma, eğitim alanlarından dinlenme alanlarına, film platosundan dünyanın en büyük parkına kadar bir birinden farklı birçok projenin müjdesini verdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından Beykoz için yeniden aday gösterilen Çelikbilek, Beykoz'un büyük problemlerinin yasal engellerden ötürü bu zamana kadar çözülemediğini ancak mevcut sıkıntılara yönelik çok ciddi çalımalar yaptıklarını ve yakında bu sorunların çözüleceğini vurguladı.

3 BİN 300 KİŞİNİN MÜLKİYET SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Bölgede mülkiyet anlamında yaşanan sıkıntılara yönelik vakıf arazilerinin takasıyla ilgili çalışma yaptıklarını ve söz konusu arazileri Beykoz Belediyesi'nin bünyesine alıp hak sahiplerine yönelik Aralık ayında ihaleyle satışa çıkarttıklarını dile getiren Çelikbilek, bu yöntemle tapu sorununu çözdüklerini ve 3 bin 300 kişinin Beykoz'da kalmalarını sağladıklarını söyledi.

2B'DE TÜRKİYE'DE İLK!

Öte taraftan Beykoz'da 2B noktasında da çok önemli bir sıkıntının olduğunu çünkü İstanbul'daki 2B arazilerinin 3'te 1'inin bölgelerinde olduğunu aktaran Çelikbilek, 2B arazileriyle ilgili Türkiye'de ilk niteliği taşıyan bir çalışmayı da yürüttüklerini ifade etti.

Beykoz bölgesinde 2B çatısı altında 20 bine yakın parselin bulunduğunu ve hükümete bölgelerinin mevcut 2B yasasından farklı olarak proje alanı olarak belirlenerek bu parsellerden 15 binin satışını kendilerinin yapması konusunda talepte bulunduklarını aktaran Çelikbilek, isteklerinin ilgili bakanlıklar ve Başbakan Erdoğan tarafından uygun görüldüğünü söyledi.

15 BİN KİŞİ DEVLET İLE BARIŞIYOR

Şu anda 15 bin parselle ilgili Milli Emlak'la bağlantı kurduklarını ve tüm tapuların belediyenin bünyesine geçtiğini belirten Çelikbilek, mahkemelik olan bazı yerlerin olduğunu da söyleyerek onları da davaları sonuçlanır sonuçlanmaz devralacaklarına dikkat çekti.

Beykoz'un 25 noktasında proje alanın geçerli olduğunu ve bu yöntemle Beykoz'daki 15 bin kişiyi belediye eliyle Milli Emlak'tan alınan 2B'lerin satışını yaparak mülk sahibi yapacaklarını dile getiren Çelikbilek, satışların tamamlanmasıyla birlikte devlet ile vatandaş arasında sürekli yaşanan kavganın da sona ererek barışın sağlanacağına vurgu yaptı. Çelikbilek tepki çeken 2B arazilerinin rayiç bedelleri ile ilgili de, ''Rakamlar tabii çok farklı. Yasanın bize verdiği yetkiler çerçevesinde vatandaşın alım yüzdelerini dikkate alarak tüm rayiç bedelleri yeniledik.'' dedi.

20 KÖY MAHALLE OLDU VATANDAŞA İMAR YOLU AÇILDI

Beykoz'un mülkiyet sorunun çözülmesi ile birlikte tüm planları yenilediklerini ve planları ilgili kuruluşlara gönderdiklerini söyleyen Çelikbilek, yaptıkları köy planları çerçevesinde Beykoz'daki orman köyleri de dahil olmak üzeri tüm köylerin mahalleye dönüştürüldüğünü ve 25 mahalle 20 köyü olan Beykoz'un şimdi 45 tane mahallesi olduğunu kaydetti.

Çelikbilek, planlar çerçevesinde mahalleye dönüşen köylerin imarlarının da farklılaşacağını belirterek tüm bu çalışmaların 30 Mart sonrasında bir bir hayata geçirileceğini söyledi. 2B arazileri ile ilgili imar farklılığı olacağına dikkat çeken Çelikbilek, ''Doğal sit alanında olduğu için 2B arazileri üzerine imar fonksiyonları olarak ağaçlandırılan alan ibaresi konuldu. Şimdi vatandaşa bu arazileri parayla satacaksınız ve bu bölgeyi ağaçlandırmasını isteyeceksiniz, bunun olacağı yok. En azından köylerde daha düşük yoğunlukla imar verilmelisini düşünüyoruz.'' diye konuştu.

YEŞİLE DOKUNULMAYACAK

Beykoz' da çevreyle ilgili korunması gereken alanları büyük bir hassasiyetle koruyacaklarını ve Beykoz'un her zaman yeşil kalacağına vurgu yapan Çelikbilek, ''42 km bir deniz sınırı olan, Karadeniz'le, Boğaz'la, çerçevelenmiş bir alanız. Kuzey Ormanları'nın bir yerde ev sahipliğini yapıyoruz. İstanbul'un nefes aldığı bir yerdeyiz. O yüzden bahsettiğimiz tüm planlar yapılırken de Beykoz'un bu anlamda haklarını asla taviz vermeden koruyacağız.'' dedi.

BEYKOZ 1 MİLYAR İLE UÇUŞA GEÇECEK

Gelecek 10 yılla ilgili planlama yaptıklarını ve yeni imar planları ile birlikte 2B ve diğer alanlardaki yerinde dönüşümle vatandaşın bina standartlarının çok yükseleceğini ve değerleneceğini ifade eden Çelikbilek, 2B arazilerinin satışından 1 milyar liraya yakın bir kaynak oluşacağını ve bu paranın tamamen Beykoz'a harcanmak üzere hükümet tarafından belediyeye devredildiğini söyledi. Türkiye'de başka bir örneği olmayan bu jest ile birlikte Beykoz'un makus talihinin kırılıp ilçenin adeta uçuşa geçeceğini aktaran Çelikbilek, ''30 marttan sonra yaşanacak dönüşümün ayak sesleri şimdiden duyuluyor. Yavaş Yavaş gelecek ve Beykoz yeniden dönüşecek.'' diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK FİLM PLATOLARI KURULACAK

Beykoz için 30 Mart sonrası hayata geçirecekleri bazı projelerden de bahseden Çelikbilek, sanatsal faaliyetlerin yapılabilmesi, film ve dizilerin çekilebilmesi için Beykoz Kılınçlı'da ihale yoluyla 260 dönüm yer aldıklarını ve Türkiye'nin en büyük film platolarını buraya yapacaklarını söyledi. Çelikbilek, yapılacak platolar ile birçok film ve dizinin ilçelerinde çekileceğini bu sayede de Beykoz'un tanıtımına çok büyük katkı sağlanacağını söyledi.

YUŞA'YA TELEFERİK VE CAMİ

Karlıtepe'de ormandan aldıkları 250 dönüm alan üzerine yeni bir mesire alanı çalışmaları olduğunu da söyleyen Çelikbilek,  Anadolu yakasının ilk teleferiğinin de bölgelerine kurulacağını dile getirerek teleferiklerin Beykoz çayırı ve Yuşa tepesine konulacağını aktardı. Çelikbilek, Yuşa Tepesi için güzel bir cami projesini de hazırlattıklarını ifade ederek, ''Seçimden sonra başlayacağız. Böylece Yuşa Aleyhisselam'ı ziyarete gelenler rahatça ibadet yapabilecekler.'' diye konuştu.

ERDOĞAN'IN TALİMATIYLA BEYKOZ'A YENİ STAD

Beykoz Çayırı'nı yeni baştan konseptli olarak hazırladıklarını dile getiren Çelikbilek, Beykoz stadını vakıflardan aldıklarını ve buraya Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla yeni bir stad yapacaklarını söyledi. Çelikbilek, yapılacak stadın büyük, hacimli ve görkemli bir stattan ziyade yeşille çayırla bütünü bozmayan bir stad olacağını da sözlerine ekledi.

KAPALI OTOPARKLI PAZAR

Beykoz için kapalı bir pazar alanı projelerinin de olduğunu söyleyen Çelikbilek, pazarın altında Türkiye'de ilk olacak şekilde kapalı otopark olacağını da söyledi.

ORTAÇEŞME MEYDANI SİL BAŞTAN YENİLENİYOR

Görüntüsü itibariyle Beykoz'a yakışmayan Ortaçeşme Meydanı'na da el atılıyor. Ortaçeşme'yi daha kullanışlı ve düzgün bir hale getirdiklerini ve Beykoz deresini derinleştirerek denizi Tokat köprüsüne kadar çıkarttıklarını belirten Çelikbilek, '' Deniz  şu anda derinleştiriliyor. Ortaçesme meydanını sil baştan yeniledik ve 3 mahalleden seyir alanı haline getirdik. Hemen Şahinkaya bölgemizde biz 2 tane önemli etkinliğe imza attık.'' dedi.

EĞİTİM VE SPOR KAMPÜSÜ GELİYOR

50 dönüm bir araziyi ormandan alarak İSPO gençlik müdürlüğüne devrettiklerini ve burada spor aktivitesine yönelik yerler yaptırdıklarını söyleyen Çelikbilek sözlerini şöyle sürdürdü; '' Stadyum, olimpik yüzme havuzları ve kapalı spor salonlarının ihalelerini yaparak  İl Özel İdaresi'ne devrettik. İl Özel İdaresi şu anda burada çalışmalara başladı. Aynı yerde milli eğitime katkı olması için Orman Bakanlığı ile birlikte ortaklaşa yaptığımız çalışmanın sonunda 140 dönüm bir yer aldık. Bu 140 dönüm yerin projelendirmesini yaptık ve Milli Eğitim Bakanlığına gönderdik. Onlar da bu alana 6 tane lise yapacak. Böylelikle tüm bu çalışmalar tamamlandığında Beykoz fidanlığı ve Şahinkaya'da tam bir eğitim ve spor kampüsü doğmuş olacak''

KANAL İSTANBUL'A KARDEŞ KANAL: KANALRİVA

Bölgede istihdam sağlayan fabrikaların zamanla kapanması ile birlikte ortaya çıkan iş imkânı sıkıntısına yönelikte birçok proje hayata geçirilmek üzere gün sayıyor. Bölge için çok önemli bir projeleri olduğunu belirten Çelikbilek, 8 köyün içinden geçen Riva deresine yönelik Hollandalı bir firma ile ortaklaşa proje geliştirip bu projeyi Ankara'ya da kabul ettirdiklerini söyledi. Proje kapsamında Kanalistanbul'a nazaran daha küçük bir kanal yapacaklarını söyleyen Çelikbilek, bu kanalın 8 köyü kapsayacağını ve kanalın etrafındaki mesire alanlarını turizme yönelik tesislerin yapımına açacaklarını vurgulayarak kanalın isminin Kanalriva olacağını ifade etti. Çelikbilek projeyle ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi; ''Harika bir yer çıkacak. Bu bizim için çok önemli bir şey. Burada binlerce insana iş imkânı doğacak.''

ANADOLU YAKASININ EN BÜYÜK PARKI KURULACAK

Beykoz'da Elmalı Baraj havzasının etrafında şu anda Anadolu yakasının en büyük parkı yapıldığını da aktaran Çelikbilek, 8 milyon metrekarelik 7 ayrı bölgeden oluşan parkın içerisinde aynı gün içinde yüzbinlerce insanın piknik yapabileceğini ve alanda 81 vilayetin ürünlerinin sergilenebileceğini söyledi.

HEM METRO HEM DE METROBÜS YOLDA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları görüşmeler sonrasında mutabık kalındığını ve çok yakında Beykoz'a metro geleceğini söyleyen Çelikbilek, Beykozlular'ı heyecanlandıracak bir çalışmayı daha gündeme getirdi. Büyükşehir belediyesine Beykoz'a metrobüs hattı getirilmesi noktasında taleplerini ilettiklerini aktaran Çelikbilek, ''Mecidiyeköy'den başlamak üzere FSM'den Ümraniye'ye  metrobüs hattı döşerlerse bizim o bölge nefes alır. Planlama aşamasında. Netice de aklın yolu bir. Oradaki vatandaşın kullandığı arabayı azaltmanın yolu oradaki bu talebi karşılamaktan geçiyor.'' diye konuştu.

KARDEŞİM YOK AMA YÜZBİNLERİN ABİSİYİM

1956'dan beri Beykoz'da oturduğunu ve ilçede gitmediği evin çok nadir olduğunu söyleyen Çelikbilek, kendisine bölgede ''Yücel Abi'' diye hitap edilmesi ile ilgili ''Bizi evine kabul etmeyen insan pek bulunmaz. Her kesimden olursa olsun hiç fark etmez bize kapısını açar. Yaşım itibari ile de  bana hürmeten abi diyorlar ve oda güzel bir şey...  Normalde ben kendim doğal anlamda abi olamadım kardeşim yok çünkü, ama Beykoz'da bize abi diyorlarsa bu da çok güzel bir şey. Annem babam şayet 10 çocuk yapsalardı 9 çocuğun abisi olacaktım ama şimdi 100 bin tane insan abi diyorsa bu büyük bir sermayedir Allah'ın lütfudur .'' dedi.

BİR GECEDE 2023 EVE ZİYARET!

Yaklaşan seçimle ve seçim çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Çelikbilek, Beykoz'da geçmiş dönemlerde her dönem farklı bir partiye oy verme gibi bir alışkanlık olduğunu ancak bu algının AK Parti döneminde kırıldığını ve Beykozlunun bir dönem daha lüks davranmaya hakkı olmadığını düşündüğünü söyleyerek Allah nasip ederse Ak Parti'nin tekrar üçüncü dönem Beykoz'da yönetimi alacağını söyledi.  Seçim çalışmalarına ara vermeden devam ettirdiklerini de söyleyen Çelikbilek çalışmalar kapsamında 2023 hedefleri doğrultusunda 700 kişilik ekiple bir gecede tam 2023 ev ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

kenan.biter@haber7.com

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 6
  • ari maya 10 yıl önce Şikayet Et
    hesap gününde hakkımı alırım artık.. Uçuşa geçmek bu ülkede talanı. kod adı oldu. beykozda ne varda uçuşa geçecek? Sanayi? üretim? Turizm? Doğal kaynak? hayır hiç biri değil. Boş bakir ormanlık alanlar ve arsa var. Tabii devletin kasasından görünüşte para çıkmayacak. Bu araziler ve ormanlar 76 milyonun hakkı ve her el uzatan kul hakkı yer. Ben hakkımı şimdiden haram ediyorum. Bu talana izin verenler asıl suçludur biline.
    Cevapla
  • Şener Nusret ER 10 yıl önce Şikayet Et
    Rayiçlere bakın. Yok paraya satıldı arsalar..
    Cevapla
  • Cemal Yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    EKONOMİNİN ANA MOTORU SANAYİ OLMADIKÇA TÜRKİYE MAKUS KADERİNDEN KURTULAMAZ. Bu tür projeler gerçekten şükranla takdir edilmeyi hak ediyorlar. Özellikle 3.Havalaanı ve Kanal İstanbul projeji asrın projeleri olacakktır. ...........Allahın izni ile bu hükümet bu iki büyük şahane projeyi tamamlayacaktır inşallah. Amin...Ancak kamu altyapı yatırımları ile nşaat sektörü tek başına Türkiyeyi ekonomik bir güç haline getiremez.......Bunu iyice belleyelim. Türkiye yerli girdi kullanma oranı ve teknolojik değeri yüksek ihracaat odaklı bir sanayi sektörüne kavuşmadığı sürece yüksek cari açık veren bu ekonomisi ile Türkiye faiz ve döviz lobisi ile baş edemez. İşte en son ekonomik gelişmelerde bunu hep birlikte gördük.....Bunun için artık hükümet sanayi ve teknolojiye daha fazla eğilmeli AR-GE, teknoloji yatırımlarına ve kaliteli iş gücü eğitimine kamu kaynaklarından büyük parasal destek sağlanmalı....Yoksa 2023 hedeflerinin çok gerisinde kalırız.
    Cevapla
  • ilhan gür 10 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başkan'ın Dikkatine !. Beykoz'da 2B arazisiolan bir vatandaşım. Bana Milli Emlak'tan tebligat geldi. Kanun gereği 3. ayın sonuna doğru ödeme yapmak zorunda kaldım. Şimdi ise benim olduğum köy özelproje alanı kapsamına alınmış ve belediye vasıtası ile satılıyor. Belediyenin fiyatları ile Milli Emlak'in fiyatları arasında benim aleyhime 2 kat farklılık var. Belediye başkanı diyorki; "efendim acele edip almasaydınız, ben size acele etmeyin dedim.." Kanun 3 ay içerisinde almayı mecbur hale getirdiği için almak zorundaydım. Yücel beyin acele etmeyin sözü senet ve de kanun değildi Farzedelim Yücel Bey'in dediği gibi olmadığında da Milli Emlak diyecekti ki " 3 ay içerisinde gereğini yapsaydın" Yan parseldeki komşum benim yarı fiyatıma alıken benim kanuna uymak zorunda kalışım adalet ilkesine girer mi ? Bu adaletsizliği nasıl gidereceksiniz. ? Bu mu adalet ?
    Cevapla
  • kartal tibet 10 yıl önce Şikayet Et
    bu bölgenin uydu fotograflarını saklayıp 5 yıl sonra karşılaştırmak gerek. yeşile ne olduğunu merak edecekler çıkabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Memleket Partili Belediye Başkanı'nın aracına silahlı saldırı