CHP'nin 15 yıldır çivi çakmadığı ilçe!

AK Parti Avcılar Belediye Başkan adayı Bayram Şenocak CHP zihniyetinin Avcılar'da nasıl koca bir ilçeyi mahvettiğini ve ilçeyi ayağa kaldıracak projlerini anlattı.

CHP'nin 15 yıldır çivi çakmadığı ilçe!
CHP'nin 15 yıldır çivi çakmadığı ilçe!
GİRİŞ 17.02.2014 10:15 GÜNCELLEME 27.02.2014 18:12
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Avcılar Belediyesi 15 yıldır CHP'li belediyelerin yönetiminde. Halk artık isyan etmiş durumda. Şimdiye kadar olaylara ideolojik yaklaşanlar bile bu seçimde hizmet odaklı siyasete yöneleceklerini açık açık söylüyor. Avcılar İstanbul'un en can alıcı ilçelerinden biri olması gerekirken depremden sonra resmen kaderine terk edilmiş. AK Parti ilçe teşkilatının Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yaptığı çalışmalar da olmasa 15 yıldır Avcılar'a bir tek çivi çakılmamış. 15 yılda yapılan tek hizmet depremde hayatını kaybedenler için yapılan heykel.

İşte İstanbul'un cazibe merkezi olan ilçede tüm sorunları ve çözümleri Avcılar AK Parti Belediye Başkan Adayı Bayram Şenocak'a yönelttik. Şenocak ilçe başkanı iken 375 milyonluk yaptırdığı yatırımı ve Avcılar'ın içler acısı halini ortaya koydu.

İşte Bayram Şenocak'ın o röportajı:

2 yıldı ilçe başkanı olmanıza rağmen bir belediye başkanı gibi çalıştınız. Bunu biraz açabilir misiniz?

Ciddi derecede eksiklikleri giderebilmek açısından ilgili yerlerle yaptıgımız görüşmelerde bir yatırım kararında bir hızlandırma yaptık. Kendi dönemimde son iki yılda 375 milyon yatırım yaptırdık. Şimdi biz ilçe başkanı dönemimizde CHP'li belediye başkanından daha çok hizmet ettik Avcılar'a.

"2 YIL GECE GÜNDÜZ AVCILAR İÇİN ÇALIŞTIK"

Biz iki yıldır arazideyiz. Bir ilçe başkanından ziyade 2 yıl resmen belediye başkanlığı yaptık. 2 yıl tecrübemiz var tabi ki ondan önce de saha tecrübemiz oldu. Seçimleri de Avcılar'da geçirdik.

"HER MAHALLENİN İHTİYACINI KARŞILADIK"

Biz her mahalleyi dinledik ve onlara bizden ne istiyorsanız isteyin dedik yatırım yapacak gücümüz var hamd olsun. Biz geldiğimiz yerde halkın menfaati neyse biz onu yukardan almasını sağlarız ve yaptığımız çalışmalar sonucunda 5-6 tane acil çözülmesi gereken sorun vardı mesela bunlardan biri Reşatpaşa -  Kuruçeşme diye bir alt geçit var maddi değeri fazla yok ama özellikle ReşatPaşa - Kuruçeşme alt geçidi iki yakayı birbirine bağlıyor bir tarafı göl bir tarafı deniz biz bu projeye de iki yakayı birbirine kavuşturma projesi diyoruz . Burada 10 yıldır çözülemeyen bir alt geçit problemi var.

"1 SAATLİK YOLU 1 DAKİKAYA İNDİRDİK"

Bu problemden dolayı da bir yakadan diğer yakaya ulaşabilmelerinde ciddi sıkıntı var. Bu vatandaşların o kadar ciddi sıkıntıları var ki zaten hastahanede karşı tarafta vatandaştan gelen talep sonucunda biz de büyükşehir belediye başkanına bunu bir hızlandırma kararı  aldırdık. Ben bu konu hakkında çok eğildim ve bu projenin sözünü verdik . 1 yılda bunu bitireceğiz dedik. İnanmadılar. Biz 10 yıldır o yapacaktı bu yapacaktı öbürü geldi felan ama biz bir kazmayı vurmaya başlayınca 1 yıl içerisinde hamd olsun Reşitpaşa - Kuruçeşme alt geçidini bitirdik ve bunun sonucunda da trafigin yoğun oldugu zamanlarda bir yakadan bir yakaya geçebilmek için 1 saat geçiyordu biz bu projeyi 1 dakikaya düşürdük. Çok ciddi bir projedir çünkü direk alttan geçiyorsun yoksa tüm gölün etrafını dolaşmak zorunda kalıyordunuz. Sizde E-5 trafiğini biliyorsunuz bir de yan yollar bağlandığında büyük bir sıkıntı. Biz burada insanlara şunları söyledik inanın Ak Parti'ye oy veren ya da vermeyen herkes bize teşekkür ediyor.

400 YATAKLI DEVLET HASTANESİ MÜJDESİ

Bu konuda bizde bunu dedik işte bizim farklılığımızda bu olsa gerek bütün milletin takdirini kazanabiliyorsan doğru iş yapmışsındır demek biz tabi bunu yaparken reşit paşanın diğer tarafında bizim bağlantımız olan avcılar murat kölük devlet hastahenesi var bu hastahene 100 yataklı bir hastane Bakırköy'e bağlı bir hastahaneydi. Biz bunun sözünü verdik. Biz bu hastahaneyi Bakırköy'den ayıracağız. Tek başına bağımsız bir hastahane olacak bu hastahaneyi büyüteceğiz. Hamd olsun onu da Bakırköy'den ayırdık. Resmi işlemleri bitti şimdi bakan beylerle de daha önceki bakanlarla da bunun konuşmasını yapmıştık. Şimdiki bakanımızla da istişare yaptık Murat Kölük Devlet Hastanesini 100 yataklı hastaneden 400 yataklı hastaheneye çıkartacağız ve Avcılar'da hastahane problemini de ortadan kaldırmış olacağız. Hastaneye ek binaya yapacağız ek binayı yapıp ek 300 yatak yaparak tam teşekküllü Devlet Hastanesi yapacağız.

"SAHİLİ HALKIN HİZMETİNE SUNDUK"

Avcılar sahiliyle meşhurdur 3 km sahil şeridi olan bir ilçe burada insanların sahili kullanamayadı bir alan var. Niye kullanamıyor? Şimdi oradaki zafiyetlerden dolayı ailenin inemediği bir merkez. İşte orada bazı yapıların mevcudiyetinden dolayı insanlar buraya korkarak gidiyorlar. Bir kere bayanlar eşleri olmadan oraya gidemiyorlar. Bazen erkekler de şunu diyor bizde korkarak gidiyoruz. Başımıza bir iş veya bela almaktan korkuyoruz. Onun için kimse sahili kullanamıyor. Belli kesimler o sahilde yaşarlar. Bizde vatandaştan gelen telep üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle yapılan istişareler sonucunda bir karara vardık. Bu sahil herkesin kullanım alanı. 

Büyükşehir Belediye Başkanımız da sağolsun olaya müdahale etti ve Bir gece orası dümdüz oldu.  Şimdi o sahil bir doğa harikasına döndü. Görseniz oradan her geçen insan, güzel iş yaptınız. Muhalefet partilerine oy veren vatandaşlarımız daha çok seviniyor. Onlara diyorum sizden ekstra vergi alacağız. ünkü dairesi %50 prim yaptı. Ses yok, gürültü yok. Şu an yıkılan yerlerde çocuk parkı ve park oldu. Tamamen halkın hizmetine sunuldu.

"AVCILAR SAHİLİNE 50 MİLYON LİRALIK YATIRIM"

Şimdi Avcılar sahiline 50 milyonluk yatırım ön görüyoruz. Büyükşehir olarak Avcılar sahili bir kere kapatıyoruz. Yani şöyle Florya sosyal tesislerinin modelini getiriyoruz. Çünkü 3.5 km sahilin güvenliğini sağlamak çok zor. Herkes istediği  yerden sahile giriyor. Yani insanların bir güvenlik sıkıntısı oluyor.  Biz de Kadir Başkanı'mızla yaptığımız istişareler sonucunda burayı kapatalım çünkü güvenlik zaafiyeti var dedim. Kendisi de uygun gördü. Yakında çalışmalar başlayacak. O alanı bir uçtan bir uca kafes tellerle kapatacağız. Güvenlikli geçiş noktaları yapacağız. Florya'da olduğu gibi belli noktalara oto parklar yapacağız.

Avcılar'da sahil trafigini rahatlattığımız zaman  o zaman E-5 trafiği de rahatlayacak. Biz o trafik sıkıntısını çözdüğümüz zaman sahil alternatif kullanılacak. Bizim sahilde yaptığımız ve devamı gelecek olan projeler var. Güreş alanı vardı mesela yılda bir kere kullanılıyordu biz de sporcuyuz ama buralara aileleri çekebilmez için cazibe merkezi olmalıdır.

Biz bu güreş alanını Büyükşehirimize boşalttırdık ve içine 2.5 milyon harcayarak çocuk parkı yaptık. Tribünlü bir çocuk parkı aileler tribünde oturuyor çocuklar parkta oynamalarını seyrediyor güvenliği v.s var. Yan tarafında konser alanı onun yanında da bir tanede sosyal tesis yaptırdık. Oraya gelen ailelerin orada yeme-içmelerini karşılayacak bir yer. Devamında ciddi bir genç dokusu var bunun için yeni yeni projeler yapıyoruz.

"1000 KİŞİLİK NİKAH SALONUNU GELİYOR"

Şimdi mevcut olan parkı büyükşehirimiz yaptırmıştır. Yakın zamanda temelini atacağımız bir proje var. Mesela bugüne kadar Avcılar'da hiç olmayan bir proje. Avcılar'da düğün yapmak isterseniz yapamazsınız. Niye şöyle yapamazsınız diyelim ki 1000-2000 kişilik bir düğün yapacaksınız yer yok. Bizim yönettiğimiz belediyelerde bir çok düğün nikah yapabilecek yer var. Avcılar'da 200-300 kişilik bir düğün salonu var. Millet buraya mahkum edilmiş.  Kültür merkezi için de aynı şey geçerli.  Biz 1000 kişilik bir tesisin temelin attık. İhalesi bitti yakında başlanacak inşallah 1000 kişilik toplantı,düğün ve sosyal tesis yapacağız. Toplam maliyeti 12 milyon TL. Etrafında otoparkı, mescidi 1000 kişi düğünü aynı anda yapılabilecek. İstanbul'da mimariolarak en güzel proje çok özel bir proje. Şu anda başka yerde uygulaması olmayan bir proje.

"10 BİN METRE KAPALI ALAN DEV SPOR KOMPLEKSİ"

Avcılar'da başka ne istiyorsunuz? diye sorduk. Dediler ki; özellikle bunun altını çiziyorum gence, yaşlısına, hanım kardeşlerimize sorduk.

Ortak düşünceleri spor kompleksi. Spor kompleksi Avcılar'da hiç olmayan bir şey. Bu milletin gerçek ihtiyacı buysa bunu yapmamız lazım. Üniversite mahallemizde bir yer vardı. 19 dönüm. 10 bin metre kapalı bir alan yapıyoruz. 20 milyon tl harcıyoruz yakında temellerini atacağız.

Burada 2 tane fitness salonu yapıcağız. Her biri 750 metrekare 2 tane tenis kortu. Biri açık, biri kapalı 2 tane basketbol sahası. Biri açık biri kapalı 1 tane yarı olimpik yüzme havuzu yapıyoruz. Dışarıda da nostalji olsun diye yaz sineması gibi bir şey tasarladık.

Şimdi insanlarımız spor yapmak için Başakşehir'e Esenyurt'a, Beylikdüzü'ne, Küçükçekmece'ye gidiyor bu zaruriyeti ortadan kaldıracağız.

Avcılar nüfusu hizmet alabilmek için 4 ilçeye dağılıyor. Hamd olsun biz bunu da söz verdik ve yerine getirdik.

Bunun yanında da yapmakta olduğumuz sayın valimize, il özel idaresine şu anda  Avcılar'da 4 tane okul projesi var. Acil olan bugüne kadar ilçe belediyesinin yapamadığı mesela planladığı ama yapamadığı ambarlı projesi var. 

Sayın bakanımızla da görüştük.  İl bank üzerinden yardımcı oldu. Şu anda o proje Çevre Bakanlığı tarafından yapılıyor. 10 milyon 500 bin tl huzur evi projesi var. Yine bunun yanında bir üniverstede yurt yapılıyor. Yıllar önce sözünü verip beceremedikleri bir şey. Yine bu işin finansmanın il bankla beraber bizde yardımcı olduk.

"200 MİLYON BÜTÇE NEREDE EYY CHP'Lİ BELEDİYE"

Bu kadar borcun olan bir belediyeye açıkca ben şunu soruyorum bu paralar nerde hangi hizmet nereye yaptınız bir gösterin şu millete 200 milyon bir bütçeden bahsediliyor ama hiç bir zaman bütçeyi denkleştiremediler.

Belediye grup müesseselerimiz yazılı olarak şöyle bir soru sordu: "Resmi borcunuzu bize bir bildirin" ama bildirmediler. 2 kere önerge vermemize rağmen bildirmediler. Rakamı bize vermediler ama 150 milyon tl üzeri bir borçlanma var. Belediyenin bir çok malı hacizli. Bunun yanında firmalar ihaleye girmiyor. Çünkü paralarını alamıyorlar. yıllardır paralarını alamayan mütahitler var cidid bir sıkıntı 3 döenemdir aynı zihniyet yönetiyor biz burayı enkaz alıyoru , biz bu ülkeyide enkaz aldık şükürler olsun biz bu ülkeyi nereden nereye getirdik. Bugüne kadar aldığımız ilk enkaz belediyede olmayacak.

Milletin söylediği bir icraat yok. Bu dediğimiz olaylar karşısında millete bir şey veremediniz ki. Bunları sizin yapmanız gerekirken biz spor kompleksini işte bir düğün salonunu, bir ilçe belediyesi yapması gerekirken bunu büyükşehir belediyesi yapıyor.

"80 BİN NÜFUSLU MAHALLEDE SU YOKTU"

Keşke siz yapmış olsaydınız keşke büyükşehirle koordinasyon içinde yapsaydınız. Size başka bir örnek vereyim; Avcılar'ın en büyük mahallesi vardır.  Yeşil kent mahallesi. bu mahllenin tümü kaçaktır. Yıllarca buraya kaçaklara müsade edilmiş insanlara bir çok sözler verilmiş. İşte bu insanlar hep mağdur edilmiş.

ilçe başkanı olduğum dönemde bu mahallede su ihtiyacı vardı. Lağım dereleri binaların arasından akardı. İstanbul'da yaşıyoruz. Doğalgaz anlamında da birşey yoktu. Mahalleyi hep kaçaklaştırmaya teşvik etmişler bir şekilde.

O insanlarla o yolunu halletmiş bunlar hep mağdur arka tarafından cezalar kesilmiş hatta insanları şöyle kandırmaya çalışmışar: İşte AK Parti gelirse sizi yıkacak. Şimdi millet korkmuş.  80 bin nüfuslu bir yeri neden AK Parti neden yıksın? İsteseydi zaten Büyükşehir Belediyesi bunu yıkardı. Bugüne kadar seni mağdur etmeyiz hep anlattık Ben bunun sözünü sizlere veriyorum; yeşil kent mahallesi yıkılmayacak. Ben bunu belediye başkanı olarak da söyledim.

"BİR BELEDİYE BAŞKANI GİBİ SU GETİRDİM"

İlçe başkanı olarak da söylüyorum.  Bugüne dek hep bu tezi kullanmışlar. Vatandaşlarımızı kendilerine oy vermeye mecbur kılmışlar. Bunun yanında biz insanlara dedik ki insanlara benden ne istiyorsunuz kardeşim açıkça söyleyin dediler ki;  bize sadece su getirin yeter.

Başka bir isteğiniz yok mu dedim? Yok başkanım bir isteğimiz yok. Siz suyu getirin yeter.  İnsanlar bu zamana kadar hep vaatlerle kandırılmışlar. O vaatler yerine getirildiği için inanamıyorlar. 

Bakın size söz veriyorum tabi Kadir Başkan'la onaylamadığımız hiçbir şeyin sözünü vermiyoruz. Bu anlamda dedim ki; size söz veriyorum. Size su gelecek. Alt yapı tamamlanacak. Bunun yanında derelerin ıslahını da yapacağız. Bir de espiriyle beraber promosyon olarak doğalgaz getireceğiz.

Tabii sen suyun olmadığı yere doğalgazı getirirsen güler geçerler. Gel zaman git zaman çalışmalara başladım. Aradan 5-6 ay geçti. Bir vatandaş şunu söyledi: "Başkanım 1 dakika dur. Ben senden özür dilerim. Milletvekilimiz hayrola neden özür diliyorsun ki dedi. Bu kardeşimiz aylar önce buraya geldi bize şunu ifade etti bize buraya su gelecek alt yapı yapılacak dereler ıslah edilecek mahallenin en büyük sorunları ortadan kalkacak dedi. 

SUYU OLMAYAN MAHALLE HİZMETE DOYDU

Bunlar bize doğalgazı vaat edince artist genç atıp tutuyor kendini bir şey sanıyor. Bunlar olmayacak işler. Ama bugün bir bakıyoruz alt yapı tamam evime su da geliyor. Doğalgaz da var. Dereler ıslah da oluyor. Ben bu adamdan özür diliyorum dedi.

Şimdi ne oldu biz doğru işi yaptık. 1 yılda bu sistemi hala çalışmalarımız devam ediyor. Bizim orada yaptığımız yatırımın tutarı 205 trilyon. Bir mahalleye yaptığımız yatırım tutarı ve biz ordaki insanlara şunu söylüyorum biz sizden bir şey esirgemedik. Esirgemeyiz de. Hatta şunu da söylüyorum bu kara propagandayı yaptılar. Bu mahalle yıkılmayacak bu mahalle imar edicez aslında benim özüm vardı 12 aya kadar yapacağız diye. Ama ilçe belediyesinin becereksizliği yüzünden imarı yapamadık. Niye çünkü beş binliği büyükşehir binliği ilçe belediyesi yapar.

Ben millete şunu söylüyorum bundan sonra tek yetkili göreceksiniz. Büyükşehir belediyesi biz ne yapacağız. Biz millete şunu söyledik geç kalmış olabiliriz bu saatten sonra imar planını biz sizle yapacağız. Bir kere milleti adam yerine koyacaksın. Ya bir sorun ya soralım diyoruz. Senin de bir fikrin var mı kardeşim? Sen burada yaşıyorsun. Senin bir isteğin var mı? Akıl akıldan üstündür derim hep her zaman. İnsanlara değer vermek lazım. Belki onun söyleyeceği bir cümle senin  o bölge ile yapacağın çalışmayı farklılaştırabilir. Biz büyükşehir belediyesiyle beraber sahaya ineceğiz. İnsanların taleplerini dikkate alacağız.

"CHP HALKA YALAN SÖYLÜYOR"

CHP yıllar önce şu sloganı kullandı tabi bunlar kaçaklara müsade ettigi için Büyükşehir Belediyesine yazı gönderiyorlar diyor ki  biz şu mahallenin şurasında şu kişinin yaptığı binanın kaçak olduğunu tespit ettik yapmış olduğu bu binayı yıkmak için kepçe lazım. Yıkmak için bulamadıkları kepçe için ihale yaptık. Firmalar yok bakın. 400 bin nüfuslu ilçeden bahsediyoruz. Yani buna ihale yapmaya gerek yok doğrudan teminle alabileceğin 3-5 bin lira bile olmaz belki.

Bunlar gidiyor diyor ki arkadaşlar bak duyuduğuma göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi sizi yıkacak. Demiyor ki ben sizi arkadan şikayet ettim. Mecburen bu şikayeti dikkate alacaklar büyükşehir buna rağmen yıkmıyor. Niye bizi halkla karşı karşıya getirecekler amaç bu.  Milletle bizi birbirimize kırdırcaklar.  Yani bunun gibi birçok ayak oyunu. Ne oldu sen doğru siyaset yapmazsan birgün senin ayağına pranga oluşturur. 

"YAPAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ŞEYİN SÖZÜNÜ VERMEDİK"

Bizler önümüzdeki süreçte biz hep arazide şu cümleyi kullandık "Biz yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermedik." Benim siyasi anlayışımda şöyle bir durum yok. Ya ben sözü vereyim de ulan dereyi bir geçeyim de olmasa da çok önemli değil. İnanın ki biz yaptığımız işlerde ciddiyetle üzerinde duruyoruz. Hamd olsun iki yıl ilçe başkanlığı dönemimde 375 milyon yatırım yaptırdım. Biz bugüne kadar hangi sözleri verdiysek yerine getirdik.

"15 SENEDİR KAYBEDEN İLÇE"

Önümüzdeki dönemle alakalı milletin talepleri doğrultusunda biz insanlara şunu diyoruz 15 sene bu ilçe kaybetti. Denizi, gölü, metrosunu, metrobüsünü gerçekten fiziki coğrafi özellikleri ile ilçenin eşi benzeri az İstanbul'da ama hakkettiği değeri gördü mü görmedi.

"CHP YEŞİLKENT'İ ÇAMUR KENT YAPTI"

Yönetilemedi yeşilkent dediğim mahalle adı yeşilkent ama yeşil göremezsiniz gidin mahalleye yeşil göremezsiniz dediğim gibi ismi ile özleşmeyen bir mahalle yeşil kent yeşil olmayan kent aslında buraya iyi bir çamur kent denebilir öyle anılır zaten buranın asfaltlarını da biz döküyoruz zaten büyükşehir olarak heryeri asfaltlıyoruz. Şimdi Kadir başkan şunu söyler aslında nostaji olsun diye İstanbul'un birkaç gün suyunu kesmek bir kaç gün çöpünü almak istemiyorum ki yeni nesil eskiyi bilsin.

"AVCILAR TÜRKİYE'DEN KOPUK BİR İLÇE"

Ben de Kadir başkanımıza şunu söyledim aslında Kadir başkanımızın suyu kesmesine çöpleri toplamamasına gerek yok avcılara getirirse o insanları görmeleri bunun için yeterlidir Avcılar Türkiye'yle özdeşleşmemiş bi ilçe. Şu derecede bir ilçenin çöpünü dahil doğru dürüst bir belediye var şu anda onun için Kadir başkana zaman zaman suyunu kesmeye yada çöp toplamamaya gerek yok insanları Avcılar'a getirip görülmeleri yeterli olacaktır insanlar tabi 15 yıl kaybetmiş bundan sonra ki süreçte tabiki bizim yaptığımız yatırımlarda karşılığında millet bize inanıyor.

Depremden sonra Avcılar'ın durumuyla ilgili neler yapılmış?

Bu soru bize ciddi bir şekilde soruluyor. İnsanlara şunu söylüyoruz yani bu insanların nasıl hizmet alamadıkları ortaya çıkıyor. Avcılar depremle anılan ve ismi böyle olan bir ilçe ama aslında böyle değildir .

Alt yapısı incelenirse birileri kendilerine reklam yapmak için ilçeyi kullandılar. Mevcut belediye kendi reklamını yapmak için kendini ön plana çıkartmak için Avcılar ismini lekeledi. Sürekli Avcılar'ı depremle alakalı yüzünü ön planda tutular halbuki daha fazla zarar gören ilçeler de vardı. Bir ilçenin itibarı bu kadar zedelenebilir. Diyelim ki böyle bir şey var. Kendine göre bir doğrun var. Bu şekilde o zaman insanlar soracak sen bu ilçeyi bu şekilde ismini kullanıyorsun 15 senede sen bu ilçeye ne yaptın?

15 YILDA SADECE 1 TANE HEYKEL YAPILMIŞ

Sadece marmara caddesinde 1 tane heykel yapmış birde milletle dalga geçiyor. Kardeşim ben 15 senedir burdayım. Alın size heykel 15 senedir depremle ilgili bunu yapabilirim. Biz şunu diyoruz milletle alay etmemek lazım. Senin millete bunu mu yapman lazım. Ne yapman lazım?

Ben bu millete iyi derecede hizmet edebilmeliyim. Diyelim ki binalar sakat. Sen bu sakat olan binalarla ilgili ne yaptın? Ya da hasarlı ve yıkılan binalarda ki insanlara ne sundun? İnsanlara hiçbir şekilde yardımcı olamadılar.

"AVCILAR DÖNÜŞECEK"

Bu millet bundan da bir ders aldı. Biz Avcılar'da öncelikle belli noktalarda yıkılan binalar var. Avcılar'da vatandaşlarımızla yaptığımız birebir görüşmelerde de ifade ediyoruz. Bizim sloganımız var "Belediye değişecek Avcılar dönüşecek" Hizmet dönüşümü yapacağız. Avcılar hizmetle dönüşecek. Burada da kentsel dönüşümü düşünüyoruz. Biz yerinde dönüşüme teşvik edeceğiz müteahhitlere vermeyeceğiz. Biz vatandaşlara diyoruz ki biz size garantörlük yapacağız. Siz istediğiniz müteahhitlerle anlaşın biz size maddi destekte bulunacağız ama diğer taraftandan da müteahhitliği biz yapmayacağız. Ya da şu müteahhitle  çalış demeyeceğiz. Kentesel dönüşümü ciddi derecede teşvik ediyoruz. Biz burada garantör oluruz. Senin arandaki kişiyle hukuki anlamda aracı olacağız. Burada amaç vatandaşı mağdur etmemek.

Avcılar'da çok yoğun bir yığılma var belki kamusal alanlarda belki yarın teşvik etmemiz gereken birçok alan çıkacak. Yeni araziler üretmek durumundasınız.  Avcılar'ın çok eksiği var sanki yeniden bir şehri imar ediyormuşsunuz gibi gerçekten. Oturuyoruz,  tasarlıyoruz. Görenler başkanım ne kadar projeniz var. Diyorum ki bu zamana kadar bir şey olmayan yerde bizim tabi ki fazla projemiz olacak. 

AK Parti Avcılar Belediye Başkan adayı Bayram Şenocak Haber7.com Yayın Koordinatörü Osman Ateşli ve Haber7 editörü Serkan Üstüner'in sorularını yanıtladı

 

"AVCILAR'DA ÜYE ARTIŞINDA TÜRKİYE REKORU KIRDIK"

Avcılar'da nasıl bir teşkilatlanma içerisindesiniz?

Halka ciddi temasım oldu. 2 yıl ilçe başkanlığı dönemimde sürekli halkla iç içe olduk. Örnek veriyorum bizim Avcılar'da 11 yılda yapılanı biz 20 ayda yaptık birebir. %90 üye artışı yaptık mesela. 33 binden devir aldığım üye sayısını hamd olsun ben 65 binde bıraktım. İnşallah da bundan sonraki kardeşim daha yükseklere çıkartacak.

"MİLLET BİZİ ÇALIŞKANLIĞIMIZLA TAKDİR EDİYOR"

Esnaf ziyaretleri yapıyorum çok rahat geçiyor çünkü ben bu adamla yüz yüze gelmişim bir anısını paylaşmışım ya da bir derdi var çözmüşüm yardımcı olmuşum, o noktada ben arazide şu an çok rahatım. İyi de bir ivme var çünkü bizim iş bitiriciliğimizi her ne kadar ben İstanbul'un en genç belediye başkan adayı olsam da bizim siyaseten tecrübeli oluşumuz ve bugüne kadar yaptığımız hizmetlerden millet bizi çalışkanlığımızla tecrübemizle bu noktada takdir ediyor. Allah razı olsun yani insanlardan.

Teşkilatla ilişkiniz, koordinasyonunuz nasıl? Kendinizin bıraktığınız bir teşkilat var sonuçta birlikte çalıştığınız

Yeni arkadaşımız ilçe başkanı olan kardeşimiz de benim hakla ilişkiler birim başkanımdı. şu anda bizim ilçe başkanımız ve Allah'a şükürler olsun ki siyasetin şu noktası önemlidir makamlarla kademeyle arasında uyumsuzluk vs derken ama ben 5 halka diyorum bunu adına. Gençlik kolları,  kadın kolları,  ana kademe,  SKM başkanı ve belediye başkan adayı.

"TEŞKİLAT KENETLENMELİ"

Başkan aday adayları arasında bir rekabet oluştu mu? Bazı yerlerde görüyoruz zaman zaman sıkıntılar yaşandığını...

İşte, siyaset... Ama burada olması gereken nedir sonuçta bu nasip kısmet işi sayın Başbakan'ımız bizi teveccüh etti. Bütün arkadaşlarımız bizim etrafımızda, bu teşkilat, kenetlenmeli. Sonuçta bir AK Parti bayrağı taşınacak.

"BÜYÜK PROJELERE İMZA ATACAĞIZ"

Çok özel bir projeniz var mı mesela Melih Gökçek Ankara'ya boğaz getireceğim diyor, Avcılar'a özel çok hayal ettiğiniz bir projeniz var mı?

Çözmeye çalıştığımız çok güzel projelerimiz var. Ulaşımla alakalı ciddi projelerimiz var mesela. Ulaşımla, yeşil alanla, hani bunlar yeşile sevdalı ya, yeşili görmeyen yeşile sevdalı insanlar, bu ülkeyi belli noktalara sırf ondan dolayı getirmek isteyen insanlar, bu alanı görecekler. Bu ülkeye milyarlarca ağaç dikmiş bir partiyiz, hükümetiz. Aynı şekilde bizim yönettiğimiz yerlerde de biz bunların hizmetinizi aynı şekilde veririz. Avcıları'mızın ciddi eksiğidir. Allah'ın izniyle ulaşım, yeşil alan ve benzer çalışmalarımız ciddi derecede olacak. Özellikle genç kardeşlerimiz için. Çok, genç nüfusumuz var. Bu genç kardeşlerimiz üzerine de ciddi projeler yapmaya çalışıyoruz. İnşallah devamını da sağlarız önümüzde süreçte.

"AVCILAR BİR CAZİBE MERKEZİ OLACAK"

Avcılar'ın imajını düzelteceğiz şeklinde bir vaadiniz var, bu anlamda ne yapacaksınız?

Vaad şöyle, çevredeki ilçelerin gelişmişliğine bakarak avcılarda ciddi derecede bir enerji kaybı var. Yani eskiden avcılar ismi ön planda olan bir isimdi. 1999 depremi öncesinde mesela, avcıların çok ciddi bir imajı vardı belki arazide. Ama bugün bakıyorsunuz bu çok daha yüksek seviyede olması gerekirken bugün çevresindeki ilçelere göre en düşük hizmet alan bir ilçe şu anda. Allah'ın izniyle biz bu marka değerini arttıracağız bu Avcılar'ın. Ciddi bir marka değeri oluşturacağız, bizimle beraber markalaşacak bu Avcılar. Çünkü bizim hizmetimiz buranın marka değerini arttıracak. İnsanlara bir çekim merkezi yapacağız. Biz hep şu olguyu söylüyoruz bir sahiliniz vardır eğer sahilde becerinizi kullanamıyorsan o sahil senin işine yaramaz. O sahili aktif kullandırtmalısın, aktif kullandıracak projeler yapmalısın. O insanlara sen git sahile diyemezsin o insanları sahile gönderecek hizmet yapman lazım. Mesela Avcılar'da 20-25 binlik bir öğrenci kitlesi var. Avcılar bu kitleye hitap etmiyor. Deyin ki Avcılar'ın ne kadarından istifade ediyor? Etmiyor. Aşağıda şimdi yazın sahili sadece sanki dışarıdan arabasıyla gelen insanlar kullanıyor, imaj bu. Halbuki sahile iniyorsan yürüme anlamında kullanman lazım. Bizim oranın fiziki özelliğinde biraz dik bir kod farkı vardır, merkezle sahil arasında. İnerken rahat iniyor insanlar ama yukarıya doğru çıkarken üşeniyor. Arabalarını kullanıyor, burada da trafik sıkışıklığa sebep oluyor. Biz şimdi burayla alakalı ciddi bir proje çalışıyoruz. Pratik bir proje yapacağız belki oradaki insanlarımızın şimdiye kadar hiç düşünmediği aklına gelmediği bir proje. Sağ olsun büyükşehir belediye başkanımız orada da bize çok büyük destek. İnşallah bu proje olduğu zaman, merkezle sahilde, insanlar şunu demeyecek; ben üşeniyorum, oraya nasıl gidip geleceğim, bu imajı da ortadan kaldıracağız. Merkezle sahili bütünleştireceğiz inşallah. Avcılar bizde şaha kalkacak. Proje ve hizmet alanında avcıları ayağa kaldıracağız. Bakın 15 senede kaybedilmiş bir değer var. Ama benim öyle 15 seneye falan ihtiyacım yok bunu düzeltmek için.

"HUZURLU BİR AVCILAR İÇİN ADRES AK PARTİ"

Ne kadar süreye ihtiyacınız var?

Biz insanlara şunu diyoruz bize bugüne kadar hiç oy vermemiş olabilirsiniz, gönül de vermemiş olabilirsiniz, sevmemiş de olabilirsiniz. Bu bir yerel seçimdir genel seçimdir; biz sadece şunu ifade ediyoruz: eğer iyi, huzurlu bir ilçede yaşamak istiyorsan, geleceğini, çoluk çocuğunu düşünüyorsan, kendi menfaatini düşün çünkü 15 senedir kaybettiniz. 1 dönem daha kaybetmeyin. Çünkü avcılar 1 dönem daha kaybetmeyi kaldıramaz. Çünkü ilçe batmış, batmış bir belediye var burada. Emin olun burası kaldırmaz ve bunun zararı hep size olacak. Bize de. Biz de burada yaşıyoruz belki ama insanlara çok daha büyük zararı olacak.

"AVCILAR BÜYÜK FARKLA AK PARTİ'NİN OLACAK"

O hedefiniz nedir çıtayı nereye koydunuz?

Kafamızda kurduğumuz bir rakam var ama biz sayın Başbakanımıza şöyle bir söz verdik Avcılar belediyesini alacağız ama farklı alacağız inşallah. Bizim oy oranımız bu. Biz sürekli sahadayız illaki anketler yaptırıyoruz şu anki oy farkıyla da gittikçe ön plana çıkıyoruz.

serkan.ustuner@haber7.com

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 12
  • ömer turan 10 yıl önce Şikayet Et
    Yeşilkent. sayın başkan seçime girmeden Yeşilkentte imar çıkacak diyordu namus şeref dedi nerde imar daha belediyeyi almadan sözünüzü tutmuyorsunuz alırsanız ne olur merak ediyoz Teşkilatınız Yeşilkent Gençleri için madde bağımlısı diyor sizin teşkilatınız böyle yaparsa bu gençlerin hali yaman dikkate almanızı öneririm
    Cevapla
  • ATA TÜRK 10 yıl önce Şikayet Et
    masal anlatıyor... evet avcılar belediyesi 10 senemizi çaldı.vında haklı ancak şenocak tam bir yalancı.her mahallenin sorunu ile ilgilendim diyor.tam bir yalan 12.000 imzalı ambarlı kavşağına metrobüs isteğimizi sizin imzanız bir işe yaramaz diye geri çevirmişti.şimdi bu 12.000 işe yaramayan imzaların sahiplerinden utanmadan oy istiyor.bugün kral gibi caddeden geçti esnafla tokalaşmadı bile.benim oyum avcılarda kendini beğenen şenocağa değil tabi 12.000 imza sahibide buna oy vermeyecek.seçim yaklaştıkça ceddede gezen arkadaş daha önce nerdeydi ben neden görmedim.avcılarda bu adaya oy yok
    Cevapla
  • ahmet kac 10 yıl önce Şikayet Et
    YAPMIŞ YAPACAĞINI. CHP li belediye başkanı ne yapsın yani.Yapmış ya bir heykel.Yetmez mi?Ona oy veren ve Avcılar'ı hizmetten mahrum edenler utansın Ne diyelim başka.Adamlar bize hizmet lazım değil,susuz,çöplü bir avcılar bize yeter diyorlar.Mübarek olsun .
    Cevapla
  • Temiz Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    Gelin ANTALYAYI görün ! kurba heykelleri bile var !. Antalyalıların allah yardımcıları olsun !
    Cevapla
  • müslüman kurtuldu 10 yıl önce Şikayet Et
    heykel karın doyurmuyor.. nedir bu heykel aşkı şu cehapelilerde. atam atam sen kalkta ben yatam diye sayıklamalar. Akılları başta değil ki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!