Topbaş'tan bir müjde daha

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sultangazi'de vatandaşlarla buluştu

Topbaş'tan bir müjde daha
Topbaş'tan bir müjde daha
GİRİŞ 28.02.2014 12:54 GÜNCELLEME 28.02.2014 16:16

Başkan Kadir Topbaş, Habipler tramvayının Metro'ya dönüşeceğini ve Vezneciler'e kadar gideceği müjdesini verdi.

Sultangazi Cebeci Şehir Parkı'nda düzenlenen programa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve yüzlerce vatandaş katıldı. Salona alkışlarla giren Kadir Topbaş bütün masaları tek tek dolaşarak vatandaşlar ile sohbet etti.

Konuşmasında projelerinden bahseden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'un herhangi bir şehir değil olmadığını ifade etti. İstanbul'un Türkiye'yi taşıdığı gibi dünyaya karşı da sorumlu olduğunu belirten Topbaş, "Böyle bir şehrin hak ettiği yere gelmesi için gece gündüz demeden gayret gösterdik" dedi.

"SULTANGAZİ TRAMVAY'I METRO'YA DÖNÜŞECEK"

32 katrilyon sadece ulaşıma yatırım yaptıklarını söyleyen Kadir Topbaş, "İnşallah çok daha fazla hizmetler ardı arkası kesilmeden Sultangazi'ye gelecek. Sultangazi'nin en önemli ulaşım imkanı tramvay. Bu tramvay yanlış. Şehrin içinden tren geçmez dedim. İnşallah bu hattı Habipler'den Vezneciler'e Metro'ya çeviriyoruz. Oradan isterseniz taksiye, Marmaray'a, Kartal'a, Ankara'ya gidebileceksiniz. Uzak doğuya kadar gidilebilecek bir hat. Yıllar önce buradan bir metro geçer diye düşünürmüydünüz. Arvavutköy istikametine, 3. havalimanına metroyu Ulaştırma Bakanlığı yapacak. Bu Sultangazi'nin çarpık yapılaşmayla değil modern bir ilçe olarak anılması demek" diye konuştu.

Sultangazi'de trafiği rahatlatmak için katlı otopark çalışmalarının olduğunu kaydeden Topbaş, "İnşallah yeni dönemde tekrar bize imkan verirseniz bizim bu hizmetlerimiz çok daha farklı boyutlara erişir. Yarın dünden daha farklı olacak. Yarın çok daha farklı bir Sultangazi ve İstanbul'da yaşayacağız. Hizmet aşkı ile yola çıktık" şeklinde konuştu.

Kadıköy'ün tarihi, eski bir yerleşim yeri olduğunu belirten Topbaş, "Buz pateni yok, yüzme havuzu yok. Kadıköylüler gelsin buraya baksın. Ümraniye'ye, Sancaktepe'ye gitsinler. Nasıl değişiyor, nasıl gelişiyor. Derdi olmayanın gözü yaşarmaz. Hizmete sevdanız olacak. Bize verilen bir sorumluluk anlayışı ile gece gündüz demeden çalışmaları sürdürüyoruz. Sultangazi, kültür merkezi, yeni belediye binası, meydanları ile örnek olacak" dedi.

CHP'li belediye başkanlarının görev yaptığı ilçeler ve şehirler olduğunu söyleyen Kadir Topbaş, "5 tane il ve ilçelerinde hayata geçirdikleri vizyon proje saysınlar. 'Bunu biz yaptık' desinler. Ama lafa gelince peynir gemisi yürüyor. Çok şey söylüyorlar. '600 lira her fakire vereceğim' diyen Kılıçdaroğlu şimdi genel başkan. Antalya, İzmir, Eskişehir belediye başkanlarına '100'er lira bari verin' diyemez miydi" ifadelerini kullandı.

CAHİT ALTUNAY: "PROJELER İLE ANILAN BİR SULTANGAZİ"

Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "45 bin 500 metrekare alanda hastane yapıyoruz. 27 Mart'ta ihalesini gerçekleştiriyoruz. Bu alan bize büyükşehir tarafından tahsis edilmiştir. Bütün caddelerde çalışmalar büyükşehir belediyemizin katkıları ile gerçekleştiriyoruz. Bizde ara sokaklara el attık. Devletin bütün imkanları buraya geldi. Bu ilçeye 40 yılda gelemeyecek hizmetler, 5 yıla sığdırıldı. Derdimiz daha iyi bir Sultangazi, daha iyi bir İstanbul. Bir kere daha sizden bize olan bu sevginizi tazelemenizi istiyoruz. İnşallah Sultangazi'yi İstanbul'un en çok oy alan ilçelerinin başına oturtmak istiyoruz. Projeler ile, yeşillik ile anılan bir Sultangazi istiyoruz" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor