İşte Bayrampaşa cezaevinin yerine yapılacak proje

Ölüm oruçları, siyasi ayaklanmalarla anılan Bayrampaşa Cezaevi kentsel dönüşüme umut oldu. Bayrampaşa Cezaevi'nin yerine yapılacak olan projenin fotoğrafı ortaya çıktı.

İşte Bayrampaşa cezaevinin yerine yapılacak proje
İşte Bayrampaşa cezaevinin yerine yapılacak proje
GİRİŞ 09.03.2014 17:43 GÜNCELLEME 09.03.2014 17:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bayrampaşa Belediyesi'nin kentsel dönüşüm alanı olarak ilan ettiği ve kamusallaştırmalarla beraber 150 bin metrekarelik arazi üzerinde konut, hastane, okul, kültür merkezi, otopark ve devasa bir meydan yapılacak. Önümüzdeki günlerde tanıtımı yapılacak olan proje kapsamında 2 bin 200 konut yapılması planlanıyor. 2 bin 200 konutun yapılacağı Bayrampaşa Cezaevi arazisinin yüzde 40'ı yeşil alan olarak tasarlandı. Bu konutların tamamı dönüşümde kullanılacak ve herhangi bir para karşılığı satılmayacak. Evi hasarlı olan kişi evinin karşılığı buradan yeni bir daire alacak. Bununla birlikte Bayrampaşa devasa bir meydana kavuşacak. Meydan projesi kapsamında TEM'in üzeri kapatılarak bu meydana dahil edilecek. Bununla birlikte cezaevi arazisi içerisine 350 yataklı bir devlet hastanesi de yapılacak. Hastane dışında bir okul, bir cami ve bir tane de kültür merkezi yapılıyor. Arazinin altına ise 10 bin araçlık otopark yapılacak. Projenin etrafı duvarla çevrilmeyecek. Mahalleyle bütün olacak. Cezaevi arazisine yapılacak olan proje önümüzdeki günlerde büyük bir tanıtımla Bayrampaşalılara tanıtılacak.

DÖNÜŞÜMDE KULLANILACAK

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, "Proje İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandı. Yeni onaylanan proje kapsamında 2 bin 200 konut yapılması planlanıyor. Yapılacak olan bu konutlar kentsel dönüşüm çerçevesinde kullanılacak. Yetkili eksperlerin onayıyla eski evleri yeni evler karşılığında takas edeceğiz" diye konuştu.

350 YATAKLI DEVLET HASTANESİ

İlçenin hastane sıkıntısı olduğunu da dile getiren Atilla Aydıner, "Bu arazi bizim için çok önemli. Bayrampaşa'da değerlendireceğimiz bir arazi yok. Onun için buraya hep konut yapmak istemedik. Konut dışında en büyük ihtiyaçlarımızdan biri de hastaneydi. 25 bin metrekarelik alan üzerine 350 yataklı devlet hastanesi yapılacak. Tam donanımlı bu hastanemizde tüm uzmanlık branşlarında hizmet verilecektir. Tıp öğrencileri staj yapacak" diye konuştu.

BİR OKUL VE KÜLTÜR MERKEZİ YAPILACAK

Arazinin 8 bin metrekarelik bölümüne de bir okul yapacağını belirten Aydıner, "Bu okulla birlikte Bayrampaşa'da eğitim ve öğretim görmeyen çocuğumuz kalmayacak. Bunun dışında 10 bin metrekarelik alana da kültür merkezi projesi yapılacak. Burada da tiyatro salonları, konferans salonu, toplantı odaları, kulisler, fuaye alanı ve sergi salonu yapılacak" dedi.

KAPALI OTOPARK

Yeni konutların dışında Bayrampaşa'nın bir de kapalı otoparklara ihtiyacı olduğunu söyleyen Atilla Aydıner, "Onun da büyük bir bölümünü cezaevi arazisiyle karşılamış olacağız. Arazinin altı tamamen kapalı otopark olacak. 10 bin araçlık bir otopark planlanıyor. Civarda olan kişiler de buraya araçlarını bırakabilecekler" diye konuştu.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 2
  • mehtap dalgalı 10 yıl önce Şikayet Et
    iyi güzel hoş güzel de soruyorum. yapacagınız yapılaşmanın trafigi o nufusu kaldırabilecekmi?
    Cevapla
  • Akil Bilir 10 yıl önce Şikayet Et
    maalesef iğrenç olmuş. o nedir Allah aşkına sıkış tıkış beton kaleler olmuş. Yeter ama ne kadar alana ne kadar çok daire sığdırım mantığıyla para kazanmaktan vazgeçin. İnsanların çoluk çocuğuyla rahat yaşaması için en az 3+1 ve 120m olması gerekenn daireler yerine 120mye 1+0, 1+1 gibi aile yapımıza ters 2-3 daire sığdırarak daha fazla para kazanma uğruna betona gömülüyoruz. Müsaade edin insanlar biraz güneş görsün, herçeşit rüzgardan nasiplensin. 3mt ötedeki bina nedeniyle pencere açmaktan imtina etmemezlik etmesinler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor