30 Mart'ta sandığa gitmeyecekler!

30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi Hakkari ve Kütahya'da bazı vatandaşlar sandığa gitmeyecek.

30 Mart'ta sandığa gitmeyecekler!
30 Mart'ta sandığa gitmeyecekler!
GİRİŞ 12.03.2014 11:54 GÜNCELLEME 12.03.2014 18:28
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ömer Süt'ün haberi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Yayla Mahallesi ile 61 yıllık belediye olan ancak son Yerel Yönetimler Yasası kapsamında köy statüsüne dönüştürülen, Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Kuşu köyünde yaşayan vatandaşlar önümüzdeki yerel seçimlerde sandığı protesto ederek oy kullanmayacak.

"14 YILDIR HİZMET ALAMIYORUZ"

500 nüfuslu Yayla Mahallesi'nde yaşayanlar BDP'li Şemdinli Belediyesi'nden 14 dönemdir hizmet alamadıklarını, her dönemde verilen vaatlerin yerine getirilmemesinden dolayı oy atmayacak.

31 MART SABAHINA 'MUHTARSIZ' UYANACAKLAR 

2012 TUİK kayıtlarına göre Kuşu'nun nüfusunun 2 bin 200; 2013 TUİK kayıtlarına göre ise 2 bin 158 nüfusa sahip olmasına rağmen "Yerel Yönetimler Yasası"nda 2011 verileri göz önünde bulundurularak belde statüsünden köy statüsüne düşürülen Kuşulular, yerel seçimler öncesi muhtar adayı bile çıkartmadı. 1700 kişinin oy kullanma hakkına sahip olduğu Kuşu, 31 Mart sabahı muhtarsız bir şekilde ‘yönetimsiz' kalacak.

TOPLUCA SANDIĞA GİTMEYECEKLER

Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Kuşu Belediye Başkanı Halil Ergenç, 61 yıllık belde olan Kuşu'da yaşayan vatandaşların hakkını sonuna kadar arayacağını dile getirirken, vatandaşların 30 Mart yerel seçimlerinde de topluca sandığa gitmeme kararı aldıklarına dikkat çekti.

Uğradığımız haksızlıktan dolayı bireysel olarak Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğunu söyleyen Ergenç, Kuşu'nun bırakın köy olmayı mevcut haliyle ilçe olmayı hak ettiğini belirtti.

omer.sut@haber7.com

Haber7 

 

YORUMLAR 3
  • ali çanak 10 yıl önce Şikayet Et
    sandık çözüm. ülke üzerinde bu kadar oyun oynanırken sandık tek çözüm gidelim ülkemize sahip çıkalım
    Cevapla
  • mehmet asil 10 yıl önce Şikayet Et
    !!!. Eğer hizmet yoksa gerçekten düşünmek lazım. Bu seçim hizmeti yerine getirebilecek Ak Parti'nin olacak.
    Cevapla
  • fethullah ÇELİK 10 yıl önce Şikayet Et
    Üzüldüğünüz şeye bakın. Biz Defalarca ilçe olarak köy olmak istemişiz ama maalesef ilçemizi köy yapmadılar. Köy olabilseydik hiç olmassa özel idare ve köy hizmetleri ilgilenirdi. Şimdi ne oluyor küçük ilçe ve beldelerde belli bir kesim anlaşıyor bir sonraki seçime kadar gelen parayı paylaşıyorlar. Sizler çok şanslısınız ki köy olmuşsunuz. şaka yapmıyorum bütün samimiyetimle söylüyorum merak etmeyin hizmetler bundan sonra gelecek, hem kendinizde söylüyorsunuz 15 yıldır hizmet görmedik diye...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak