Bunlar gerçekleşirse, Türkiye'de bir ilk olacak

Hükümete desteğin en çok olduğu illerden biri, gakkoşların şehri Elazığ'da seçimin nabzını tuttuk. Elazığ'ın iki güçlü adayı projelerini Haber7'ye anlattı.

Bunlar gerçekleşirse, Türkiye'de bir ilk olacak
Bunlar gerçekleşirse, Türkiye'de bir ilk olacak
GİRİŞ 13.03.2014 09:25 GÜNCELLEME 13.03.2014 15:29
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Remziye Karakuş'un haberi...

Doğu Anadolu'nun önemli şehirlerinden Elazığ'da yerel seçim heyecanına ortak olduk. Elazığ, hükümete en çok desteğin olduğu İllerden biri… Türkiye'de oy kullanma ve hükümete destek noktasında 3. sırada yer alıyor.

İnsan yoğunluğunun en çok olduğu iller sırlamasında ise 6. sırada yer alan Elazığ'ın en büyük sorunlarının başında işsizlik geliyor. Diğer sorunları ise ulaşım, otopark, altyapı, dengesiz göç ve Suriye'den gelen mülteciler.

Elazığ, bir dönem DYP, bir dönem de Ak Parti'den seçilen Süleyman Selmanoğlu'nun yönetimindeydi. Ancak Başbakan Erdoğan bu dönem onun yerine, Elazığ için çok önemli işlere imza atmış ve Elazığlılar tarafından çok sevilen eski vekil ve belediye başkanı rahmetli Hamza Yanılmaz'ın ağabeyi Mücahit Yanılmaz'ı tercih etti. Ağabey Yanılmaz da kardeşi gibi çok sevilen bir isim. Projelerini Haber7'ye anlatan Yanılmaz, ‘'Elazığ bambaşka bir hizmet anlayışına kavuşacak ve bir şantiye alanına dönüşecek'' diyor.

AK Parti ve MHP Elazığ Belediye Başkan Adayları Mücahit Yanılmaz ve Bilal Çoban projelerini Haber7'ye anlattı.

İşte o önemli açıklamalar:

AK PARTİ ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MÜCAHİT YANILMAZ:

BAŞBAKAN ERDOĞAN‘IN ELAZIĞ SLOGANI

Başbakanın Elazığ'dan çok şey beklediğini ve Elazığ'ı çok sevdiğini anlatan Yanılmaz, Erdoğan'ın aday açıklaması sırasında bile bunu belli ederek, Elazığ'a özel ilgi gösterdiğini söyledi. Yanılmaz; ‘'‘Elazığ Yanılmaz, Gakkoşlar Yanılmaz' sloganını da Başbakan söyletti, biz de Başbakan ve Elazığlıları mahcup etmeyeceğiz'' dedi.

HAMZA YANILMAZ'IN HİZMETİNİN MUTFAĞINDA BEN VARDIM

Ağabey Yanılmaz kardeşi Hamza Yanılmaz'ın dönemindeki görevini şu sözlerle anlattı: ‘'Kardeşim Hamza Yanılmaz'ın döneminde işin mutfak kısmında ben vardım. Mühendis kimliğimle o dönemdeki çalışmaların içinde yer aldım. Vitrinde o gün Hamza Bey vardı, bugün değişen şey ise sadece vitrinde Mücahit Yanılmaz olacak.

Yaptığımız hizmetlerin devamını getireceğiz. Bu da inşallah Elazığ'da yapacağımız hizmetin çıtasının ne kadar yüksek olduğunun göstergesi olacak. Ben bugün daha çok hizmet etmem gerektiğine inanıyorum. O dönemde mutfakta yaptıklarımı şimdi takdim edeceğim''.

ELAZIĞ'IN EN BÜYÜK SORUNLARI

Elazığ'ın en büyük sorunlarının şehir içine kilitlenmiş ulaşım, şehir merkezindeki otopark problemi ve özellikle kenar mahallelerde olması gereken kentsel dönüşüm, altyapı problemi olduğunu belirten Yanılmaz; ‘'Bu problemler çözüldüğünde inanıyorum ki Elazığ'da yaşam çok kolaylaşacak'' dedi.

Yanılmaz, Elazığ'ın diğer sorunlarının ise Doğu ve Güneydoğu'dan aldığı dengesiz göçler ve Suriye'den gelen mülteciler olduğunu ve bu insanların belirli bir seviyeye getirilip sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

ELAZIĞ'IN FOTOĞRAFLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

BELEDİYECİLİK EZBERİNİ BOZACAĞIZ

Önümüzdeki dönemde üzerinde durulacak en büyük çalışmanın Elazığ'ın ekonomik gelirinin arttırılması olduğunu ifade eden Yanılmaz, belediyeyi sadece yol yapan, park yapan bir belediye olmaktan çıkarıp, Elazığ'ın ekonomisini büyüten, geliştiren, zenginleştiren bir belediye konumuna getirecekleri sözünü verdi.

SANAYİCİNİN ÖNÜNDE ENGEL KALMAYACAK

Yanılmaz Elazığ'ın ekonomisinin nasıl büyüyeceğini ise şöyle anlatıyor: ‘'Bunun için Elazığ sanayicisinin önündeki tüm engelleri kaldıracağız. Elazığ dışından gelip yatırım yapmak isteyenlerin önünü açacağız. 10 kişilik iş kuracağım diyen kişi her nerdeyse elinden tutup Elazığ'a getireceğiz. Bu benim hedeflerimin arasında var. Sanayicinin yatırım yapması noktasında tüm engelleri kaldıracağız.

HARPUT'TA BİR İLK

Harput'un turizme kazandırılması noktasında çalışmalar yapacaklarını anlatan Yanılmaz, Harput'ta bir ilk gerçekleştirmeyi planlıyor. O da şu: Harput'ta füniküler sistem kurulacak. Türkiye'de ilk defa bir açık alanda kullanılacak bir taşıma sistemi bu.

Bunun benzeri İstanbul'da var ancak o kapalı alanda olduğu için Harput'taki aynı zamanda Türkiye'de bir ilk olacak. Yine Harput bir açık hava müzesi haline getirilecek ve bütün binaları restore edilecek.

ELEKTRİKLE ÇALIŞAN OTOBÜS

Elazığ'ın tek kuruşunu dahi israf etmeden yatırım yapmak istediklerini ve Elazığ Belediyesi nin bu anlamda kendilerine bir emanet olacağını anlatan Yanılmaz Elazığlılara şu müjdeyi verdi:

Bizim bir başka projemiz marka değeri bize ait olan ELBÜS otobüs sistemi. Elektrikle çalışacak olan bu otobüsler çevreyi kirletmeyecek. Çok konforlu ve ucuz olacak. Elazığ'ın birbirine en uzak noktaları olan Doğukent ve Hilalkent arasında çalışacak.

DEV BOTANİK PARKLAR GELİYOR

Yanılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: ''Hemşerilerimizin rahatça dolaşabilecekleri botanik parklar yapacağız. Bir buçuk milyon metre karelik dev parklar olacak. İnsanların hafta sonu rahatça piknik yapabilecekleri piknik alanları yapacağız.

KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZLANACAK

En önemli projelerimizden biri de kentsel dönüşüm. Kentsel dönüşüm hızlanacak. Modern bir şehircilik anlayışı gelecek. Biz bu şehri birlikte yöneteceğiz. Valiliğimizle, odalarla, STK'larla, organize sanayi bölgemizle yani etkin olan bütün unsurlarla istişare halinde olacağız.

HALK MECLİSLERİ KURULACAK

Attığımız her adımda halka hesap vereceğiz. Halk meclisleri kurulacak. Halk şikayetlerini açık ve net bir şekilde bildirebilecek. Sorunları çözmeyen ve halkın şikayet ettiği müdürler belediyede çalışamayacak. Elazığ'da en fakir kardeşimiz dahi huzurlu ve kaliteli bir yaşam sürdürecek.

BELEDİYECİLİKTE BU 3 UNSUR ANAYASAMIZ OLACAK

Belediye yönetiminde bir üç şeye çok önem vereceğiz. Etik olacağız, yaptığımız her iş Estetik olacak ve ekonomik olacak. Etik, estetik, ekonomik…Bu kavramlar bizim anayasamız olacak. İnsanlar hizmet anlamında bizim dönemimizi diğer dönemlerle kıyaslayamayacaklar. Çok faklı bir yönetim anlayışımız olacak. Elazığ bambaşka bir hizmet anlayışına kavuşacak ve şantiye alanına dönüşecek''.

MHP ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BİLAL ÇOBAN:

Elazığ'ın diğer partisi ise MHP… MHP 2009 yerel seçimlerinde yüzde 47 oyla birinci çıkan Ak Parti'den sonra yüzde 23 oyla ikinci sırada yer aldı. MHP'nin adayı ise eğitimci kimliğiyle bilinen Doç. Dr. Bilal Çoban… Çoban'ın Elazığ için tam 400 tane projesi var...

Benim diğerlerine benzemeyen bir siyasi seferim var diyen Çoban, pratikte neler olabileceği ile ilgili çok uzun bir dönem hazırlık yaptıklarını ve şehrin analizlerini çıkarttıklarını anlattı.

400 TANE PROJE HAZIRLADIK

400 tane proje fikrinin oldunu söyleyen Çoban şöyle konuştu: ''Bu 400 proje 3 buçuk sene boyunca en az 500 arkadaşımız tarafından çok detaylı bir biçimde her bir proje kaç liraya mal olacak? Her bir proje nasıl yapılacak ve her proje hangi mahalleye yapılacak. Bunlar çok ayrıntılı bir biçimde ortaya konuldu ve 40 mahalleye bölündü''.

30 MART'I SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ

Bizim şimdi hangi mahalleye hangi projeyi yapacağımız aşağı yukarı stratejik planda oturtuldu. Bu 400 projenin toplam maliyeti, gelir gider dengesine göre doğru bir biçimde tasarlandı. Dolayısıyla aslında bir yönüyle yapacaklarımız belirlendi. Sadece bunların hayata geçirilmesi kaldı ve 30 Mart ı bu anlamda sabırsızlıkla bekliyoruz''.

BELEDİYE GELİRLERİNİ ARTTIRACAĞIZ

Projelerinin arasında kadınlara, yaşlılara, engellilere, çocuklara ilişkin projeler olduğu gibi gelir getirici projelerin de olduğundan söz eden Çoban, bazı projelerini şehrin kurtuluşu olarak gördüklerini ve belediye gelirlerini arttıracak projelerinin de olduğunu söyledi.

MUHTARLARA MAKAM ARACI

Yerinden yönetim modeline geçeceklerini söyleyen Çoban; ''Bu modelde 40 mahalle muhtarına belediye başkan yardımcısı statüsü verip her bir mahalleyi ayağa kaldırmak istiyoruz. Muhtarlara maaş, makam aracı ve yetki verilecek. Bütün işler artık mahallede çok rahat halledilebilecek'' dedi.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Elazığ halkı da büyük bir heyecan içinde 30 Mart'ı bekliyor...Sokaklar cıvıl cıvıl, her yer rengarenk. Başbakan Erdoğan'ın çok sevdiği ve hükümete desteğin en çok olduğu gakkoşların şehrinde bakalım hangi aday kazanacak?

Remziye.karakus@haber7.com
twitter.com/kkarakuss

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • mehmet öztürk 10 yıl önce Şikayet Et
    Hakan Aslan bey anlamanız cahilliğinizden belli oluyor zaten . halkın %80 kürd ve zaza olan bir şehirden bahsediyorsunuz ama o şehir hakkında zerre kadar bilginiz yok yorum yapmak için yorum yapılmaz bir konu hakkında yorum yapacaksan bilde yorum yap... ben sana az biraz bi bilgi vereyim türkiyede milliyetcilik denildiğinde akla gelen 3 şehir vardır elazığ erzurum trabzon bunu baştan bi öğren ondan sonra ac siyaset tarihinde elazığın bu güne kadar destek verdiği partilere bak veya yorulma onu da ben sana söyliyem : saadet- refah- fazilet- mhp- dyp- dp ve en son olarak ak parti dir elazığda siyaset hayatında bu güne kadar sol görüş veya hani sen kürt dedin ya onlara şu anki partilerine oy yoktur. deplansman maçlarında senin gibi önyargılan görülen takımının maçlarına bak 3 hilal ve türk bayraklarının orda görürüsün son günlerde gezi ve ona bağlı ülkeye, devlete millete zarar verecek hiç bir eylemde bulunmamış yeter sanırım
    Cevapla
  • hakan aslan 10 yıl önce Şikayet Et
    Elazığ'da MHP'nin ne işi var?. halkının yüzde sekseni Zaza Kürd'ü olan Elazığ'da Kürd düşmanı bir parti neden oy alır anlamıyorum.
    Cevapla
  • Yavuz Selim 10 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan'ın yanındayız. Kim ümmetin yanında ise, kim ümmetin dertleriyle hemhal oluyorsa, kim ülkemiz için gecesini gündüzüne katarak çalışıyorsa biz de onun yanındayız. Biz Erdoğan'ın, biz Ak partinin, biz Mücahit Bey'in yanındayız. Allah muvaffak etsin.
    Cevapla
  • Burak Atlas 10 yıl önce Şikayet Et
    .... Kim bu ülke için hizmet ediyorsa o kazanacaktır
    Cevapla
  • ersoy beşbaş 10 yıl önce Şikayet Et
    kim daha iyi hizmet edecekse o seçilsin . parti ayrımına taraftarlığa gerek yok kim dahi iyi görevini yaparsa o seçilsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü