Avcılar, AK Parti ile dev projelerle tanışacak

AK Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı Bayram Şenocak, Avcılar'ı yerel hizmetlerle dönüştürecek 34 dev projeyi açıkladı.

Avcılar, AK Parti ile dev projelerle tanışacak
Avcılar, AK Parti ile dev projelerle tanışacak
GİRİŞ 15.03.2014 17:19 GÜNCELLEME 15.03.2014 17:27

Toplantıda konuşan başkan adayı Bayram Şenocak:  "Yıllardır hizmetten mahrum kalan Avcılar, bizim dönemimizde yapılacak hizmetler ile İstanbul'un marka ilçesi olacak" dedi.

AK PARTİ Avcılar Belediye Başkan Adayı Bayram Şenocak, Avcılar'ı modern bir şehre dönüştürecek dev projelerinin tanıtımını bir basın toplantısıyla gerçekleştirdi. Çok sayıda basın mensubunun katılımıyla gerçekleşen toplantıda ‘Belediye Değişecek, Avcılar Dönüşecek' sloganıyla yola çıktıkları ilk günden bu güne kadar halkın ilgisinden son derece memnun olduklarını ifade eden Bayram Şenocak, Avcılar'ın değişime hazır olduğunu gördük, Avcılar AK Belediyecilik için kararını verdi. İnşallah 30 Mart seçimleri sonrası bugün açıklayacağımız projeleri hayata geçireceğiz" dedi.

Titiz bir çalışma sonucunda hazırladıkları projelerin Avcılar'ın belli bir kısmına değil, tamamına hitap ettiğini söyleyen Bayram Şenocak, kadınından erkeğine, yaşlısından gencine kadar her kesime hitap eden, sosyal ve çevresel dokuya uyumlu, bireyi koruyan, ve merkezine alan, aileyi önemseyen ve destekleyen projeler hazırladıklarını belirtti. Uzun süren bir çalışma sonucunda ve vatandaşlarla istişare ederek ortaya çıkan projelerin hayata geçmesiyle her mahallenin, her sokağın, her vatandaşın eşit hizmet alacağına özellikle vurgu yapan Bayram Şenocak, önceki dönemlerde az yatırım almış mahallelere daha büyük yatırımlar gerçekleşeceğini ve Avcılar'ın miladının 30 Mart ile başlayacağını ifade etti.

Bayram Şenocak, ilçenin çehresini değiştirecek projeleri şu şekilde sıraladı:  

İşte Şenocak'ın Avcılar'ı Marka Şehir Yapacak Projeleri:

 

  1. Şehir Meydanı, Kültür Merkezi ve Nikah Sarayı:

Turgut Özal Stadyumu'nun olduğu bölgede, içerisinde kültür merkezi, nikah salonunu, sinema ve tiyatro salonları, kapalı yüzme havuzu, çok araçlık kapalı otopark ve bir çok sosyal ve kültürel tesisin bulunduğu bir merkez ile yeşil alanlarla donatılmış gezi ve dinlenme parkı olan büyük bir meydan yapılacak. Bu meydan aynı zamanda metro ve raylı bağlantı yolunun merkezi noktasında olacak.

  1. Avcılar'ın Trafiğini Rahatlatacak Bağlantı Yolları:

E5 ve TEM otoyolunu birbirine bağlayacak ve alternatif güzergahlar ile trafik sıkışıklığına çözüm olacak Ecdad Yolu ve Göl Yolu'ndan oluşan TEM bağlantı yolu projesiyle, hem E5 trafiği rahatlayacak, hem de göl kıyı şeridinden devam edecek yol; Gümüşpala, Üniversite, Firuzköy, mahallelerini, akabinde birleşeceği Ecdad Yolu ile de Yeşilkent ve Tahtakale Mahallelerini birleştirip TEM otoyolu ile buluşturacak.

  1. Tam Teşekküllü Devlet Hastanesi:

100 yataklı Murat Kölük Devlet Hastanesi ilave proje ile; 400 yataklı, poliklinik, ameliyathane ve yoğun bakım sayısı arttırılmış, kapalı otoparkı bulunan ve her branşta kaliteli sağlık hizmetlerini, daha fazla vatandaşımızın, hızlı bir şekilde faydalanacağı bir devlet hastanesine dönüştürülecek.

  1. Türkiye'nin En Büyük Şehir Parkı:

400 futbol sahası büyüklüğünde, 6 milyon 150 bin m2'lik doğal yeşil alana sahip, içerisinde sosyal tesis, 20 km'lik koşu, yürüyüş ve bisiklet parkurları, gölet ve derelerin olacağı, olta balıkçılığına uygun özel alanların, mesire ve mangal yerlerinin konumlanacağı Türkiye'nin en büyük şehir parkı oluşturulacak. Ayrıca, parkın sınırları içerisinde bulunan ve dünyanın en önemli arkeolojik buluntuları arasında gösterilen antik Bathonea Şehri Arkeopark'ı açık hava müzesi edasında gezilebilecek.

  1. Vatandaşla El Ele Kentsel Dönüşüm:

Avcılar'ı daha yaşanabilir modern bir kent haline getirecek, alt yapısı tamamlanmış, depreme dayanıklı sağlıklı konutların inşaa edileceği kentsel dönüşüm projelerine destek verilecek. Mahallelerde yapılacak mini referandumlar sonucunda talep gelmesi halinde, uygulanacak kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşa kolaylıklar sağlayan, onların hukuki haklarını savunacak ve garantör sıfatıyla hareket edecek bir belediyecilik anlayışı benimsenecek. Vatandaşlarımızın uygun görmediği hiçbir kentsel dönüşüm projesine razı olmayacağız.

  1. Avcılar Sahiline Dev Yatırımlar:

3.5 km uzunluğundaki kesintisiz sahil şeridinin giriş çıkışları kontrollü hale getirilerek gece ve gündüz güvenliği sağlanacak. Sahil yolu üzerinde trafik sıkışıklığını ve gelişigüzel araç park edilmesini gidermek amacıyla yeni otopark alanları oluşturulacak. Ayrıca yeşil alanlarla bezenmiş, 700 bin m2'lik sahil şeridinde yürüyüş, koşu ve bisiklet parkurları, her türlü sporun yapılabileceği tesisler, su sporları etkinlik alanları, festival ve konser meydanları, çocuk oyun alanları, yat ve teknelerin yanaşabileceği iskeleler, olta balıkçılığı yapılabilecek platformlar, özel mesire ve mangal bölümleri olacak. Avcılar sahilinde Florya Sosyal Tesisleri modeli örnek alınacak.

  1. Merkez ile Sahili Yakınlaştıracak Füniküler Sistem:

Avcılar Merkezindeki metro bağlantı noktasıyla, sahilde bulunan İDO iskelesini yer altı raylı sistemiyle birbirine bağlayacak füniküler hatla birlikte vatandaşlarımız merkez ve sahil arasında rahat bir ulaşım imkanına kavuşacak.

  1. Dev Botanik Park:

Küçükçekmece Gölü kıyısında yapılacak, içerisinde yapay dereler, seyir terasları, gezi yolları olan ve çeşitli çiçeklerden oluşan koku bahçeleriyle bezenmiş, kafeteryalar ve dinlenme tesisleriyle donatılmış, göle uzanan ahşap iskeleleri ile hoş bir ambiyans yaratacak, toplamda 138 bin m2'lik bir alana yayılmış dev botanik parkta yeşil ve mavinin doğal huzuru yaşanacak.

  1. Avcılar'a Dev Spor Kompleksi:

İstanbul Büyükşehir Belediyesince temeli atılmış ve yapımına başlanmış olan,19 bin m2 kapalı alana sahip, içerisinde yarı olimpik yüzme havuzu, tenis kortları, basket sahaları, fitness alanları, güneşlenme terasları, vitamin kafeleri ve kültürel tesisleri barındıran dev spor kompleksi Avcılar'a kazandırılacak. Ayrıca tesisin bahçesinde nostaljik gece sineması etkinlikleri yapılacak.

  1. Düğün ve Toplantı Salonu:

Avcılar sahilinde yapımına başlanan, kendine özgü bir mimari özelliğe sahip, 10 bin m2'lik alanda 1000 kişiye hizmet verecek düğün ve toplantı salonu ile, Avcılar'ın eksikliğini büyük ölçüde hissettiği bir sorun giderilmiş olacak.

  1. Avcılar'a Metro Müjdesi:

İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle görüşerek planlamaya alınan metro hattıyla birlikte hem trafik sorununa çözüm bulunacak, hem de çalışan insan potansiyeli yüksek olan ilçenin toplu taşımacılıktan faydalanmasının önü açılacak. Nüfus yoğunluğunun ve sirkülasyonun dikkate alınacağı istasyonlarla vatandaşların asgari aktarma ile ulaşımdan yararlanması sağlanacak.

  1. Ispartakule -Bahçeşehir Bağlantı Yolu:

Bahçeşehir 1.kısım ile Ispartakule arasındaki 7 km'lik yol, yapılacak bağlantı yolu projesi ile 800 metreye düşürülerek hem trafik azaltılacak ve zamandan tasarruf edilecek hem de yolun önemli ölçüde kısalması sağlanacak.

  1. Cihangir ve Üniversite Mahallelerini Birleştirecek Altgeçit:

Cihangir ve Üniversite Mahallelerini birleştirecek alt geçit projesi ile, Avcılar'ın trafik yükü büyük ölçüde rahatlayacak ve E5 karayolunun kuzeyinde ikamet eden vatandaşların hükümet konağına ulaşımını kolaylaştıracak.

  1. Gençlik Merkezi Projesi:

Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutacak sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin rahatça yapılacağı, kişisel gelişim ve hobi kurslarına imkan sağlayacak, içerisinde kafeteryalar, tiyatro salonları ve eğlenceli aktivite alanlarının olacağı dev bir gençlik merkezi yapılacak.

  1. Özel Eğitim Uygulama Merkezi:

Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar için, fiziki koşulları özel olarak dizayn edilmiş, çocukların her türlü eğitim ve aktivitelerini gerçekleştirilebilecekleri, uzman eğitimciler tarafından ders alabilecekleri bir merkez yapılacak. Çocukların gelişimlerinin yanında ebeveynlere de önemli destekler verilecek.

  1. Ambarlı Parkı ve Sosyal Tesisi:

84 bin m2'lik bir alana yayılacak olan Ambarlı Parkı, sosyal tesisleri, yürüyüş parkurları, dinlenme alanları ve hobi bahçeleriyle halkın hizmetinde olacak.

  1. Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Sosyal Tesisleri:

44 bin m2'lik alan içerisinde sosyal tesis, kır düğünleri için özel tasarlanmış bahçeler, doğal görünümlü gölet ve dereler, çiçek bahçeleri, dinlenme ve gezi alanlarının olacağı sosyal tesis yapılacak.

  1. Modern Spor Kompleksleri: Yapımı devam eden dev spor kompleksine ilave olarak iki farklı mahallede daha, içerisinde yüzme havuzu, hamam, sauna, fitness salonları, kafeterya ve dinlenme alanları bulunan modern spor kompleksleri yapılacak.
  2. Metro Durağı, Engelliler Rehabilitasyon Merkezi, Park ve İSMEK Projesi:

Mustafa Kemalpaşa metro durağının hemen yanında yapacağımız engelli rehabilitasyon merkezi, içerisinde yer alacak otopark, İSMEK ile tüm Avcılar halkına hizmet edecek çok kapsamlı bir proje olacak. Söz konusu merkezde Bedensel Engelliler Havuzu, oyun parkları ve dinlenme alanları olacak.

  1. Hayvan Barına Merkezi:

Sokakta yaşayan ve günümüz şartlarına, şehir karmaşasına ayak uydurmakta zorlanan hayvanlarımız artık açlığa ve eziyete maruz kalmayacak, bakımları düzenli yapılacak. Bunun için yeni Avcılar döneminde tam teşekküllü bir sokak hayvan barınma merkezi projemizi hayata geçireceğiz. Bu proje ile, hayvan severlerin sahipsiz hayvanlarla zaman geçirmeleri için, iç avlu alanları oluşturulacak ve hayvan severlerin faydalanacağı bir kafeterya yer alacak.

  1. Her Mahalleye Semt Pazarı ve Kapalı Otopark:

Yeni Avcılar'a yakışan projelerimizden biri de her mahalleye kapalı semt pazarı. Altında kapalı otoparkı, içerisinde katlanabilir tezgahların olduğu ve pazar olmadığında kermes vb. çeşitli etkinliklerde kullanabilecek şekilde dönüşebilen bir pazar yeri projesi olacak.

  1. Metrobüs ve Metroya Ring Seferleri:

Mustafa Kemalpaşa ring hattı projemiz ile bu hatlar üzerinde yaşayan halkımıza ulaşım kolaylığı sağlıyoruz. Vereceğimiz bu ulaşım desteğiyle herkes metrobüs ve yeni yapılacak metroya rahatlıkla ulaşabilecek.

  1. Tahtakale Köprüsü Kavşak Düzenlemesi:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle beraber geliştirdiğimiz proje ile Tahtakale Mahallesi TEM Otoyolu üzerinde yer alan ve sürekli trafik yoğunluğuna neden olan bu köprü çevresiyle beraber tamamen yeniden tasarlandı. Hem trafik yoğunluğu sorunu giderilecek hem de halkımız konforlu bir ulaşıma kavuşacak. 

  1. Her Mahalleye Semt Konağı ve Sosyal Tesis:

Yeni Avcılar'ı mahallelerden inşaa etmeye başlıyoruz. Yapacağımız semt konakları, bulunduğu mahalleye hizmet edecek ve o mahallenin etkinlik alanı olacak. Semt sakinleri ve STK'lar çeşitli özel etkinliklerini organize edebileceği gibi kurslardan ve salonlardan da yararlanacak.

  1. Marmara Gençlik Parkı Projesi:

70 bin metrekare üzerine yapacağımız dev Marmara Gençlik Parkı denizle doğayı birleştirecek. Avcılar halkı, huzurlu bir ortamda temiz hava alacak, uçurtma şenliklerinde ise eğlenecek. Parkta model araba ve model uçak severlere hizmet edecek yarış parkurları ve tribünler bulunacak.  

  1. Bilim ve Gözlem Evi Projesi:

Çocuklarımızı ve gençlerimizi daha doğru yönlendirmek, onların araştırmacı ruhuna destek olmak için, içerisinde uzay gözlem evi, fen laboratuarı, dil laboratuarı, bilgisayar laboratuarı, ve müzikal bir salon bulunacak Bilim ve Gözlem Evi projesi gerçekleştirilecek.     

  1. Olimpik Buz Pateni Pisti:

Çocuklarımız ve gençlerimiz için Avcılar'a olimpik bir buz pateni pisti yapacağız. Gençlere yönelik aktivite alanları, buz pateni kursları ve dinlenip eğlenebilecekleri bu mekanı Avcılarlı çocuk ve gençlerimize armağan edeceğiz.   

  1. Her Mahalleye Kreş:

Çalışan ve kendine zaman ayırmak isteyen, çocuklarının iyi bir eğitim almasını ve eğlenerek öğrenmelerini isteyen tüm ebeveynler için her mahalleye kreş projesini sizlerle paylaşıyoruz. İçinde oyun odaları, uyku odaları, bahçe oyun grupları, yemekhane, mutfak ve idari birimlerin odalarının bulunduğu kreşimizin kapıları herkese açık olacak. 

  1. 1500 Kişilik Açık Hava Gösteri Merkezi:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle birlikte geliştirdiğimiz projeyle açık alan sahne gösterilerinin yapılacağı bir amfi tiyatro sahnesi inşa edeceğiz. 1500 kişilik kapasitesi olan tiyatro alanı modern ve teknolojik ses sistemleriyle donatılacak. Bu sayede toplanma mekanı olarak da vatandaşlarımıza hizmet verecek yeni bir projeyi daha Avcılar'a kazandıracağız. 

  1. Sokak Hayvanları Beslenme Noktaları:

İhtiyaç duyulan her noktaya sokak hayvanlarının beslenebilecekleri özel beslenme noktaları yapacağız. Hemen üst tarafında kuş evleri, kuş yemlikleri ve kuşlar için su toplama kapları olacak. Hayvan severler buralarda rahatlıkla vakit geçirebilecekler.  

  1. Her Mahalleye Yeni Muhtarlık Binaları:

Tüm mahallelerimizdeki muhtarlıklarımız desteklenecek aynı zamanda muhtarlık binaları yenilenecek.

  1. Her Mahalleye Çocuk Parkları ve Oyun Alanları:

Her mahalleye güvenlikli çocuk parkı ve yeşil alan projesiyle birlikte çocuklarınızı güvenle eğlendirebileceğiniz keyifli mekanlar yapılacaktır.

  1. Her Mahalleye Yeni Aile Sağlığı Merkezleri:

Tüm mahallelerimizdeki mevcut aile sağlığı merkezlerine (ASM) ek olarak yeni aile sağlık ocakları inşa edilerek halkımıza daha iyi hizmet sunma imkanı sağlanacak. Mevcut ASM'lerin bakım onarım ve temizlik işleri için destek verilecek.  

  1. Eğitime Destek Projesi:

Tüm mahallerimize ihtiyacı kadar okul binası yapılacak. Ayrıca ilçemizde yer alan tüm devlet okullarının bakım, tadilat işlemleri yapılacak ve hizmetli giderlerine katkı sağlanacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü