AK Parti'li adaydan Sivas için müthiş projeler

İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun etkisi altında olan ve coğrafi itibarıyla Türkiye'nin büyük illerinden biri Sivas'ta 30 Mart yerel seçimleri için kıran kırana yarış var.

AK Parti'li adaydan Sivas için müthiş projeler
AK Parti'li adaydan Sivas için müthiş projeler
GİRİŞ 21.03.2014 09:05 GÜNCELLEME 25.03.2014 12:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Yahya Gür'ün haberi

2004 yerel seçimlerinde en yakın rakibine 50 bin oy farkı ile AK Parti'li Sami Aydın belediye başkanı olurken, 2009 yerel seçimlerinde ise Büyük Birlik Partisi adayı Doğan Ürgüp, en yakın rakibi AK Parti adayı Sami Aydın'a 27 bin oy fark atarak Belediye Başkanı seçildi.

2009 Yerel Seçimlerine günler kala Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybetmesinin seçim sonuçlarını etkilediği ve bu yüzden memleketi Sivas'ta BBP adayı Doğan Ürgüp'e büyük teveccüh gösterildiği sıkça gündeme getirildi.

2014 Yerel seçimleri ise AK Parti adayı Sami Aydın ile BBP'li Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün yeni bir çekişmesine sahne olacak.

AK Parti'nin Sivas Belediyesi için 3. kez başkan adayı Sami Aydın, yeni dönem için Sivas'ın 44 yeni proje ile Sivaslıların karşısına çıktı.

Sivas'ta partisinin ilk il başkanı olan Sami Aydın, 29 Mart 2004 yerel seçimlerinde AK Parti'den Sivas Belediye Başkanı seçildi. 2009 yılında partisi tarafından yeniden belediye başkanlığına aday gösterilen ancak bu seçimi kaybeden Sami Aydın 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde partisi tarafından yeniden belediye başkan adayı gösterildi.

'SİVAS'I 780 AHIRI OLAN BİR KÖYÜ DEVRALDIM'

Sami Aydın "2004 yılında Biz göreve geldiğimiz zaman Sivas, bünyesinde 780 ahırı barındıran bir köy imajındaydı. Suların haftanın üç günü akmadığı, kış aylarında kömür dumanından nefes alınamayacak kadar kötü bir havasının olduğu, Mahallelerinde yeşil alan olarak ayrılan yerlerin bölgenin atık depoları olduğu bir şehir aldık. Şehrimizin ortasından geçen ve tarihte şehre hava katan Mısmılırmak, Murdarırmak, Pünzürük Deresi ve Çorağan Deresi adeta çevreye mikrop saçan sorun merkezleri idi." dedi.

SİVAS'A NEFES ALDIRAN PROJEYİ EN KISA SÜREDE BİTİRDİ

"2004'ten 2009'a kadar "Hayal" denen, olmaz denen projeleri (Aksu, Paşabahçe, Kent Meydanı vs.) çok kısa zamanda hayata geçirdik." diyen Sami Aydın "Musluklardan kesintisiz su akıttık. Suları çekilmiş dereleri şehrimize mavi gerdan yaptık. Çağın yakıtı olan Doğalgaz ile Sivas'ı rekor denebilecek kısa bir sürede buluşturduk. Şehir merkezindeki trafiği içinden çıkılmaz hale getiren Minibüs duraklarını kaldırarak toplu taşımayı ilk kez tek merkezden kontrol edilir hale getirdik. Cadde ve sokaklarımızı tüm alt yapısı dâhil yenilemek sureti ile dünya standartlarına kavuşturduğumuz gibi cadde ve sokaklarımızı işgal eden semt pazarlarımızı kapalı ve kalıcı hale getirdik." dedi.

'2009'U YAZICIOĞLU'NA OLAN VEFA NEDENİYLE KAYBETTİM'

2009 yılındaki seçimle ilgili değerlendirmelerde bulunan Sami Aydın o seçimin olağanüstü şartlarda geçtiğini anlattı. Aydın, "Sivas'ın yetiştirdiği değerli siyasetçilerden biri olan merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun o seçim öncesinde hayatını kaybetmiş olması seçimin de sonucunu etkiledi. Sivaslı hemşerilerim kendi bağrından çıkan bu siyasetçinin hatırasına partisinden bir ismi belediye başkanı yaptırdı." dedi.

Geride kalan 5 yılı kendisi için değerlendirme ve nadasa kalma süreci olarak değerlendiren Sami Aydın, başkanlığın değişmesi dolayısıyla kendisinin başlattığı birçok projenin yarım kaldığını, Sivas Otogarı için çok farklı bir yerde arsa temin ettiklerini buna karşın eski yerinde inşaatın yapıldığını ayrıca Kızılırmak için hazırladıkları projelerin yarım kaldığını anlattı.

SAMİ AYDIN'IN EN BÜYÜK ÜZÜNTÜSÜ

2004-2009 yıllarındaki çalışmalarından dolayı Başbakan Erdoğan'ın birçok yerde kendisini örnek gösterdiğini anlatan Sami Aydın en büyük üzüntüsü ise yeni oluşturulanlarla birlikte 30'a çıkan büyükşehirlerin içinde Sivas'ın yer alamaması.

TARİHİ KENT YENİDEN KAVŞAK NOKTASI OLMA YOLUNDA
Tarihte Anadolu'nun kavşak noktasındaki illerden biri olan Sivas'ın yeni projelerle birlikte yeniden aynı hüviyete bürüneceğine inandığını söyleyen Sami Aydın, "İstanbul-Ankara'dan gelen Erzurum'a devam edecek hızlı tren ile Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayan otoyol projesi Sivas'tan geçiyor. Bu iki projede çalışmalar tüm hızı ile sürüyor. Bu projeler gerçekleştiğinde Sivas'ta üretici ürününü en kısa zamanda denize ulaştırabilecek, hızlı trenle birlikte de memleketimize geri dönüş yeniden başlayacak" dedi.

SİVAS'IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJELER

Sivas için öncelikli olarak yeni bir imar planına ihtiyaç olduğunu anlatan Sami Aydın, göreve gelmesi halinde hemen durum tespiti yaptıktan sonra projelerini hayata geçirmek için çalışmalara başlayacağını söyledi. Aydın,  öncelikli olarak kente yeni meydanlar kazandırmak, tarihi ve kültürel yapıları ön plana çıkarmak, kentte sosyal hayatı canlandıracak projeleri gerçekleştirmek hedefinde.

Sami Aydın'ın yeni dönem için hazırlığını yaptığı projeler ise şöyle
4 Eylül Meydanı Projesi - Kepenek Meydanı Projesi - Sultanşehir Meydanı Projesi, Kale Projesi - Şems-i Sivasi Meydanı Projesi, Ulaşım Master Planı Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı Projesi, Kuzey Çevre Yolu Projesi, Mevlana Tüneli Projesi, Karşıyaka Köprüsü ve Kavşağı Projesi, Kepenek Meydanı Yeraltı Otopark Projesi, Sultanşehir Meydanı Yeraltı Otopark Projesi, 4 Eylül Meydanı Yeraltı Otopark Projesi, Şemsi Sivasi Meydanı Yeraltı Otopark Projesi, Kışla Meydanı Yeraltı Otopark Projesi, Özbelsan'ı Güçlendirme Projesi, Seyfebeli Küçük Sanayi Siteleri Bölgesi, Sivas'a AVM Projesi, Turistik Otel Projesi, Sıcak Çermik TermalKent Projesi, Kızılırmak Sahil Projesi, Kentsel Dönüşüm Projeleri - Sosyal Konutlar Projesi - Çöken Mevkii Revizyon Planı Projesi, Serpincik Göleti Çevre Düzenlemesi Projesi, Gölpark Mesire Alanı Projesi, Rasathane Parkı Projesi, Yeni Belediye Hizmet Binası Projesi, Eski Sanayi Siteleri Yerine Yerleşim Alanları Projesi, Şehir Seyir Kulesi Projesi, Teleferik Projesi, Yukarı Tekke Yeni Camii Projesi, Ozanlar Evi Projesi, Hobi Bahçeleri Projesi, Engelliler Kültür ve Yaşam Merkezi, Katılımcı Yönetim Meclisleri Projesi, Bölge Spor Parkları, Semt Evleri ve Bölge Parkları Projesi, Yaşlıya Hizmet Projesi, Şefkat Konağı Projesi, Gökkubbe Bilim Merkezi, Gençlik Bilgi, Kültür ve Yaşam Merkezleri, Okul ve İbadethane, Çevre düzenlenmesi Projesi, Madde Bağımlıları Rehabilitasyon Merkezi, Hanımeli İş Merkezi Projesi, Şehir Müzesi, Afacanlar Bilim Merkezi, Köy Ürünleri Pazarı Projesi, Tuzlugöl Sağlık Kompleks, Sivas Meslek Edindirme Kursları Projesi, Kültür ve Sanat Sokağı Projesi, Aile Yaşam Merkezi, Sivas Kültür Yayıncılığı Projesi

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 7
  • Serkan Gergin 9 yıl önce Şikayet Et
    kilit şehir Sivas. Sivas Ak parti ile alt yapsını düzeltmek, kentini güzelleştirmek istiyor
    Cevapla
  • Nermin İnce 9 yıl önce Şikayet Et
    .... off mükemmel proeler, umarım sami aydın kazanır.
    Cevapla
  • YORUMCU 9 yıl önce Şikayet Et
    YORUMLARA BAKINCA:). Kıran Kırana olacağı açık bir şekilde görünüyor. Yorumlarda 2'si sami aydın, 1 'i doğan ürgüp, 1'i de kararsız olduğunu göstermiş:) bende sami aydını destekleyeceğimi belirteyim de tablo netleşsin:)
    Cevapla
  • Gökhan GÖKTÜRK 9 yıl önce Şikayet Et
    Doğan ÜRGÜP. Doğan bey emaneti en iyi şekilde taşıdı.Biz memnunuz. Allah işini rast getirsin. Dürüst ve çalışkan bir yönetici. Onu destekliyorum.
    Cevapla
  • Maide Can 9 yıl önce Şikayet Et
    işleri zor. ikisi de çalışkan ikisi de hak ediyor Sivas bu zor kararın üstesinden gelecektir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler