İstanbul'un 15 yılda çehresi değişen ilçesi

Dördüncü dönem Zeytinburnu halkına hizmet etmeye hazırlanan Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu'nda yaptıklarını ve yeni dönemde yapacaklarını Haber7'ye anlattı.

İstanbul'un 15 yılda çehresi değişen ilçesi
İstanbul'un 15 yılda çehresi değişen ilçesi
GİRİŞ 24.03.2014 12:42 GÜNCELLEME 25.03.2014 12:29
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye'ye örnek olan projelerinden, Zeytinburnu'ndaki fiziki değişimden ve üç dönemdir hiç eksilmeyen halkın teveccühünden gururla bahseden Aydın, yeni dönem için de iddialı konuştu.

Zeytinburnu halkınının daha huzurlu bir kent yaşamına kavuşması için gece gündüz çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Aydın, ilçenin kentsel dönüşümü konusunda tarih verdi. Aydın, Zeytinburnu trafiğini vuran Ambarlar'ın bu dönem kalkabileceğini de ilk kez açıkladı. Ayrıca yaptırdığı son anket sonuçlarını da açıklayan Aydın, sandıkta rekor oy beklediğini de sözlerine ekledi.

İşte Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın Haber7 Yayın Koordinatörü Osman Ateşli'ye yaptığı çarpıcı açıklamalar:

"ANKETLERDE ÇIKAN YÜZDE 50'NİN ÜZERİ, HEDEF YÜZDE 55'İN ÜSTÜNDE OY ALMAK"

Anketlerde görünen durum ve sandıktaki hedefiniz nedir?

Ben sürekli halkın nabzını tutmaya çalışıyorum. Sadece seçim ile ilgili değil, icraatlarımızı ortaya koyarken de ben bu kamuoyu araştırmalarını yapıyorum. Vatandaşımızın beklentileri nedir, halkımızın öncelikleri nedir, hangi hizmetleri öne çekmemiz gerekiyor biz bunları da araştırıyoruz… Kamuoyu araştırmaları ve anket yöntemi ile de nabzı tutmaya çalışıyoruz. Son 1 buçuk aydır sürekli anket yaptırıyorum. Son bir ayda üç anket yaptırdım. 48'den başladı, şu an yüzde 50'nin üzerinde. Bu yükseliş ivmesi devam ederse biz yüzde 55 ve üzerini de alabiliriz. Zaten sokakta insanımızın yanına gittiğimizde o sinerjiyi hissediyorum, görüyorum. Bizim taban 50, tavan 63. O arada bakalım nasıl bir sonuç ortaya çıkacak.

Partimizin tüzüğü gereği son dönemimiz artık. Bizim de sonlandırmamız lazım. Ömrümüz olursa İnşallah son 5 yılımız. Öyle bir destek ile çıkmalıyız ki ben gücüme güç katayım, 15 yılda verdiğimizden daha fazla hizmet verecek bir sonuç elde edelim. Bu noktada oy oranının yüksek olması bizi gerçekten motive ediyor. Hedefimiz yüzde 50'nin üzeri, yüzde 55 de olabilir diye umuyorum. 

"ZEYTİNBURNU BİR MARKA İLÇE HALİNE GELMİŞTİR"

Zeytinburnu halkına hizmet yolunda dördüncü dönem için yola çıktınız. Neler söylemek istersiniz?

Allah nasip etti, Zeytinburnu halkı da teveccüh etti 3 dönemdir bu ilçemize hizmet ettik. Her dönemde yeniden güven tazeledik. İnşaallah 30 Mart'ta Zeytinburnu halkına hizmet yolunda bu dördüncü dönemimiz olacak. Zeytinburnulu hemşerilerime müteşekkirim. Allah onlardan razı olsun. Onlarla birlikte el ele Zeytinburnu'nu bir yerden aldık bir yerlere getirdik. Bugün rahatlıkla Zeytinburnu bir marka ilçe haline gelmiştir diyebiliriz.

Halkımızın desteğini görünce, gözlerindeki bizlere karşı o pozitif yaklaşımı görünce motive oluyoruz. Hizmet etme aşkımız daha bir kabarıyor. Bütün yorgunluklarımızı unutuyoruz. Onların hayallerindeki kenti inşa etmek adına değerlerini yüceltmek adına, yaşamlarını kolaylaştırmak adına gece gündüz demeden çalışıyoruz. Daha iyisini yapabilmemiz için bize ellerinden gelen desteği veriyorlar. Onun için ben Zeytinburnu halkına müteşekkirim, sağ olsunlar.

"PROJELERİMİZ TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDU"

Ak belediyecilik anlamında yola ilk çıkanlardansınız. Bu sizlere ne sağladı?

Yaptığımız pek çok projemiz Türkiye'ye örnek oldu model oldu. Bilgi evleri Zeytinburnu'nda doğdu Türkiye'ye yayıldı. Bu merkezlerimiz Türkiye'ye model oldu. Akdem Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi dezavantajlı aile bireylerine toplumla barıştıkları bir yuva oldu. Bu proje de 2005 yılında ilk Zeytinburnu'nda doğdu, Türkiye'ye model oldu.

"ŞİFALI BİTKİLERİN MERKEZ'İ ZEYTİNBURNU'NDA…"

Temalı parklar içerisinde tartan yürüyüş pistlerinin olduğu, spor aletlerinin olduğu parkı 2003 yılında Başbakanımızla birlikte açmıştık Merkez Efendi'de… O da Türkiye'ye örnek oldu.

Geçmişi bugüne, bugünü de geleceğe taşıyacak projelerimiz var. Bunun için temalı park yaptık. Tam 16 yıl önce beton santrali olarak kullanılan yerde tıbbi bitkilerden oluşan bir bahçe kurduk. 450 yıl önce bölgemizde bir hekim olarak yaşamış olan Merkez Efendi'den yola çıkarak bunu yaptık. Geleneksel tıp anlamında da Zeytinburnu Türkiye'nin bilimsel merkezlerinden biri olsun istedik. Bu iş ehil ellerde olsun arzusu ile bunu yaptık. Türkiye, endemik bitki olarak, tıbbi bitki olarak dünyanın en zengin ülkelerinden bir tanesi… 3.500 tane endemik bitki ile Avrupa ülkelerinin en zengini konumunda… Türkiye'yle toplam Avrupa'da 7000 civarında endemik bitki var.

Geçmişteki birikimi bugüne aktarmak, geçmişte var olan değerlerimizi gün yüzüne çıkartmak ve geleceğe aktarmak adına Geleneksel Merkez Efendi Tıp Derneği'nin kurulmasına destek olduk. Burada yapılan çalışmalar tıp fakültelerinde seçmeli ders olarak okutulmaya başlandı. Almanya'da, Japonya'da olduğu gibi inşallah hekimlerimiz koruyucu hekimlik noktasında şifalı bitkilerimizden de istifade ederek reçeteler yazmaya başlayacaklar.

"ZEYTİNBURNU DEĞİŞİMİ YAŞADI"

Bu üç dönemlik başkanlık sürecinizin sonunda Zeytinburnu'ndaki fiziki değişimi bizi anlatabilir misiniz?

Zeytinburnu tam anlamıyla değişim ve dönüşümü yaşadı. Ben bu ilçeye belediye başkanı seçildiğimde 10-15 metre ayağın takılmadan sıkıntısız yürüyebileceğiniz kaldırım yoktu. Önce bu kaldırımlarımızı, yollarımızı düzene soktuk. Hemen hemen her iki binadan birinde bodruma inen merdiven boşlukları vardı. Onları kapattık. Havada öylece gelişi güzel sallanan elektrik ve telefon kablolarını yerin altına indirdik. Zeytinburnu'nun sokaklarında geceleri dolaşmak neredeyse mümkün değildi. Bütün yollarımızı caddelerimizi ışıklandırdık. Son derece aydınlık hale getirdik. Boş alanı olan her mahallemize bakımlı, düzenli parklar yaptık. İnsanlarımızın dinlenebileceği, sosyal faaliyetlerde bulunabileceği mekânlar inşa ettik. Sosyal tesisler yaptık.

İstanbul'un tam merkezinde bir ilçe olmamıza rağmen biz geldiğimizde imkânsızlıklar içindeydi Zeytinburnu… Hemşerilerimiz Bakırköy veya Fatih gibi ilçelere gezmeye, vakit geçirmeye giderdi. Oralara gitme imkânı olmayanlar evlerine kapanırdı. Bugün durum tam tersine dönmüş durumda… Neredeyse her mahallede mahalle merkezleri, bilgi evleri, sanat merkezleri var. Artık Zeytinburnu'nda yaşayan insanların sosyal ve kültürel etkinlikler için başka yerlere gitmesine gerek yok.

Bugün Beylikdüzü'nden Sarıyer'den ve Beykoz'dan Zeytinburnu'ndaki kültür sanat etkinliklerden yararlanmak için gelen insanlarımız var. Hanımlarımız, gençlerimiz İSMEK kursları sayesinde becerilerini geliştiriyorlar, meslek sahibi oluyorlar. 7000'den fazla İSMEK kursiyerimiz eğitim görüyor.

Emekliler, hanımlar, gençler neye ilgisi varsa kursa katılıyor. Bağlama çalmak, ney üflemek, el sanatları, resim, fotoğraf, hat, ebru gibi daha sayamadığımız birçok kursa gelebiliyorlar. Hem rehabilite oluyor insanlar, hem sosyalleşiyor, hem de bir şeyler öğrenmiş oluyor.

Okullarımız ciddi fiziki değişim geçirdi. Modern okullarımız var artık. Oğlum, 1997 yılında ilkokula başladığında Şemsettin Sami İlköğretim Okulu'nda sınıflarda 100'ün üzerinde öğrenci vardı. Şimdi bir derslikteki öğrenci sayısı ortalama 40'ın altına düştü. Zeytinburnu imkan anlamında zenginleşti. Eskiden parklarda bile çiçek olmazdı şimdi sokaklarda, caddelerde, parklarda her yerde çiçek var. Sokaklar, caddeler, parklar her yer pırıl pırıl artık… Türkiye'de ilk defa cadde altı otopark Zeytinburnu'nda yapıldı. Zeytinburnu'nda yaşamı halkımıza daha kolay hale getirecek her türlü adımı attık, atıyoruz, atmaya devam edeceğiz.

Zeytinburnu'nda geçmişte çarpık yapılaşmanın öne çıktığı ilçelerden biriydi. Kentsel dönüşüm konusunda hangi noktadasınız?

Zeytinburnu'nda 15 yıl öncesine kadar deprem gerçeği düşünülmeden çarpık yapılaşmaya müsaade edilmişti. Kamu binalarında da halkımızın inşa ettiği binalarda da deprem gündemde olmamış. Deprem sonrası Zeytinburnu pilot bölge ilan edildi. Depremle ilgili ilk pilot çalışmalar Zeytinburnu'nda yapıldı. Bir yol haritası çizerek pek çok projeyi hayata geçirdik. İnsanlarımızda ciddi bir duyarlılık oluştu. Bir çok projeyi onlarla birlikte yapmaya başladık. Devam eden projeler var, tamamlananlar var. Şunu çok önemsiyoruz. Allah göstermesin deprem olduğunda insanımız çürük binada depreme yakalanmasın istiyoruz. Binalarımızı bir an önce sağlamlaştıralım istiyoruz. Yıkıp yeniden yaparak bunu başarabiliriz. Yerinde bu dönüşümü sağlayabiliriz. Bunu yaparken ortak yaşam alanlarının kalitesini daha da arttırmış olacağız. Bu şehirdeki yaşam kalitesini ve konforunu da arttırmamızı sağlayacaktır. Türkiye'nin pek çok bölgesinde, İstanbulumuzda ve ilçemizde artık kafalar netleşti. Neyin nasıl yapılabileceği tüm detaylarıyla ortaya koyulabiliyor.

Geçmişte buna uygun yasalar yoktu, yasal düzenleme yapıldı. Bu dönüşüm için biz toplam 30 yıl öngörmüştük. 12 yıllık süreyi tamamladık. 18 yılımız kaldı. Bu 18 yılda Allah nasip ederse Zeyinburnumuzda afete karşı referanslı kentsel dönüşümü tamamlamış olacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alacağımız destekle, TOKİ'nin bu konudaki başarılı çalışmalarıyla bu dönüşümü sağlayacağız.

Bu dönüşümleri yerinde mi yapıyorsunuz?

Tamamen yerinde dönüşüm yapıyoruz. Önemli olan halkımızın avantaj elde etmesini sağlamak. Biz bunun için mücadele ediyoruz.

Geçmişte yürüttüğümüz çalışmalarda çok büyük zorluklarla karşılaştık. Mesela bir Sümer Mahallesi örneği var. Orada yaptığımız dönüşümde vatandaşlarımızın çürük binasına karşılık, çok daha değerli sağlam yerler verdik.

5-6 yıl önce o gün, "Murat Aydın sinsi bir plan ile sizi buradan sürecek, buradan atacak, malınızı mülkünüzü elinizden alacak" diye yalandan yaygara kopardılar. Bir kişiyi bile yerinden yurdundan etmedik. Vatandaşın 100 bin liralık çürük dairesine karşılık, hiçbir bedel almadan bedeli 300 bin lira olan daireler verdik. Otoparklı lüks daireleri tamamladık. Başbakanımız geldi, anahtarını törenle teslim ettik.

Bölgemizin kazandırdığı avantajlar var. Biz artık bu konuda ciddi deneyim sahibi olduk. 18 yılda Zeytinburnu'nun tamamını geliştirmeyi planlıyoruz. Zor kısmı da aşıldı. Önceden yasası yoktu ikna edemiyordunuz. Artık insanlar bize geliyor, "başkanım ne zaman başlayacaksınız, Sümer Mahallesi'ne yaptığınız gibi bizimde evlerimizi yapmanızı istiyoruz" diyorlar.

Benim hemşehrilerime söylediğim bir söz var. Sokaklarda söylenenlere itibar etmesinler. Zeytinburnu'nda malı mülkü olan kimse satmasın. Buralar çok değerlenecek. Yeni avantajlar, başbakanımızın desteği ile çıkan bu yasanın getirdiği yeni avantajları hep birlikte kullanacağız.

"OTOPARKLARI YERİN ALTINA İNDİREREK PROBLEMİ ÇÖZÜYORUZ"

Başkanım, şu anda Zeytinburnu'nun en büyük problemi olarak gördüğünüz şey nedir? Önümüzdeki dönemde yapacağınız projelerle ilgili neler söylemek istersiniz?

Bizim en öncelikli problem olarak gördüğümüz konu hiç kuşkusuz, afet referanslı kentsel dönüşüm konusudur. Başladık ve hızlıca bu meselenin çözümü konusuna devam ediyoruz. Bir diğer önemli problemimiz otopark problemidir. Bu meselede Zeytinburnu'nun artık bir numaralı problemi diyebileceğimiz bir problemdir. Her dairenin hemen hemen bir otomobili, aracı var. Bazılarında daha fazla var. 1991 yılında benim oturduğum sokakta sadece 3 tane araç vardı. Şu an 24 saat otopark problemi var. Biz bu meseleyi aşmak için yer altına otoparklar yaptık. Zeytinburnu'nun merkezine yeni bir meydan inşa ettik. Meydandaki eski binaları kaldırdık. Hükümet konağının, huzurevinin, sağlık ocaklarının önce yenilerini yaptık. Sonra kaldırdık, boşalttık. Bu meydanı yaparken altına otopark yaptık. Belediye hizmet binamız 1996 yılında hizmete girmişti ancak maalesef çürük olarak yapılmıştı. Onu kaldırdık, yeni hizmet binamız tamamlandı. Önüne 500 araçlık yer altına otopark yaptık. Bir de Mevlana ve İnönü Caddelerinin altına otopark yapıyoruz. Bu konu ile ilgili yoğun çalışmalarımız önümüzdeki günlerde de devam edecek. Meydanların, caddelerin, parkların, okulların altlarına otopark yapmaya devam edeceğiz. Yeni yapılacak binaların altına da otopark yapma zorunluluğu getirdik.

"ZEYTİNBURNU'NDA MARMARAY VE METRO İLE ULAŞIM ARTIK ÇOK DAHA KOLAY"

Trafik problemini nasıl çözüyorsunuz başkanım?

Trafik, yine İstanbul'un olduğu gibi ilçemizin de önemli sorunlarından bir tanesi. Ancak Zeytinburnu'nda işe gitmek, bir yerden bir yere gitmek büyük sıkıntı olmayacak. Niçin? Marmaray hizmete girdi. Kazlıçeşme'ye kadar geldi. Önümüzdeki 1 buçuk yıllık süreçte Küçükçekmece'ye kadar gidecek. Onun dışında Zeytinburnu Meydanı'ndan geçecek olan yeni bir metro hattı var. O metro hattı ile hem havalimanına hem Yenikapı'ya rahatlıkla gidebileceğiz. Yani Zeytinburnu Meydanı'ndan metroya bineceğiz. Yenikapı, Üsküdar, Kadıköy, Kartal, Fenerbahçe Stadyumu'na kadar gidebileceğiz. Üstelik Marmaray'ı da kullanarak yine Zeytinburnu Meydanı'ndan metroya bineceğiz; Yenikapı, Taksim, Mecidiyeköy, Sarıyer, Galatasaray'ın stadı Türk Telekom Arena'ya kadar gidebileceğiz. Sağolsun, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş'ın da yaptığı inanılmaz çalışmalarla bir yerden bir yere gitmek artık çok daha kolay oldu.

Bunun dışında güvenliğin daha üst düzeyde sağlandığı bir ilçe olma noktasında caddelerimizi mobese kameralarımız ile donattık. Bunların sayısını daha da arttıracağız. Polisin çalışmasına destek vermeye devam edeceğiz. Zeytinburnu'nda huzuru hakim kılmak için halkımızı daha da rahat ettirmek için ne gerekiyorsa yapacağız.

"1 MİLYON METREKARELİK PARKTA STRES ATIP, ÇIRPICI DERESİ'NDE SANDAL SEFASI YAPACAĞIZ"

Daha yeşil bir Zeytinburnu için neler yapacaksınız başkanım?

Veliefendi'nin bulunduğu bölgeye ve Çırpıcı Mahallesi'ne Büyükşehir Belediyemizin de katkılarıyla devasa şehir parkları yapılıyor. Ben Sayın Başkanımız Kadir Topbaş'a çok teşekkür ediyorum. Çırpıcı'daki o büyük projenin ilk adımı tamamlandı. Tamamlanan ilk kısım 150 bin metrekarelik kısmını oluşturuyor. Toplamda 1 milyon metrekarelik bir park olacak. Çırpıcı Deresi'nde, önümüzdeki 5 yıl içinde sandallarla dolaşıyor olacağız. Bu muhteşem bir şey olacak. Şu anda o derenin ıslahı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Son çalışmaları yapılıyor. Çırpıcı'dan Esenler'e ve Kazlıçeşme'ye doğru içinden otomobil gidebilecek genişlikte atık su tünelleri döşeniyor. Projenin sonunda denizden su da pompalanarak artık Çırpıcı Deresi'nde sandallarla dolaşıyor olacağız.

"ZEYTİNBURNU'NDA ÜNİVERSİTE SAYISI 5'E ÇIKIYOR"

New York'daki Central Park gibi yani başkanım…

Bizde zaten çok güzel parklar var. Türkiye'nin ilk kiralık parkı bizde biliyor musunuz? Yaklaşık 25 dönümlük bir alanda kiraladık ve yılda 500 bin liraya yakın bir ödeme yapıyoruz. Orası da çok güzel bir parkımız Zeytinburnu'nda…

Yeni parklarımız, yeni spor tesislerimiz insanlarımızın ihtiyacını karşılayacak şekilde yapılmaya devam edilecek. Yine Zeytinburnu'nda gençlerimizin üniversite ihtiyaçlarına cevap verecek çalışmalar yürütüyoruz. İlçemizdeki üniversitelerin sayısını artıracağız. Dün lise dışında hiçbir okul yoktu. Bugün iki tane üniversitemiz var. Birisi Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olan Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi… Bir diğeri de Yeni Yüzyıl Üniversitesi… Bu iki üniversitemiz Zeytinburnu'nda hizmet veriyor. Şimdi iki üniversite daha kuruluyor. Onun dışında Koç Üniversitesi de Maltepe Mahallemize tıp fakültesi getirecek. Toplamda ilçemizde beş tane üniversite olacak. Eskiden fabrikaların olduğu yerler şimdi eğitime açılıyor. Geçmişte Arçelik'in fabrikasının olduğu yer şimdi tıp fakültesi olacak. İlk kez bu sene öğrenci alacak.

"AMBARLAR BU DÖNEM İNŞAALLAH KALKACAK"

Ambarlar kalkacak mı başkanım?

Ambarların arazisi özel şahsa ait bir mülk… O ambarları kaldırmak için epeydir uğraşıyoruz. Tabii ki büyükşehrimizden bu anlamda destek bekliyoruz. Ambarlar şehir trafiğini olumsuz etkiliyor. Bunun için oranın kalkmasını arzu ediyoruz. İstihdam konusunda bir katkısı var ama trafik açısından çok büyük sıkıntı oluşturuyor. Çevre yollarını da kilitliyor. Ambarlar bu dönem inşallah kalkacak. 10 yıldır uğraşıyoruz ama bu dönem büyükşehir belediyemiz ile birlikte kaldıracağız. Çünkü o ambarların mülkiyetini elinde bulunduran kişiler de kalkmasını arzu ediyorlar artık.

Seçim çalışmalarına dönecek olursak; Yoğun bir şekilde devam eden çalışmalarınız var. Halkla sürekli iç içesiniz. Ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

Güne sabah namazı ile başlıyoruz. programı ile de başladığımız oluyor. Gece saat 1'i bulan çalışmalarımız oluyor. Zeytinburnu'nda yaşayan herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Yoğun bir tempo ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Tabii bizim çalışmalarımız seçim çalışmalarından ibaret değil. Geçmişte de sürekli insanımızla beraberdim. Ben bütün programımı acıyı ve mutluluğu yaşayan hemşehrilerimizi yalnız bırakmamak üzere kurgulamıştım. Zeytinburnu'nda bir cenaze olsa tanıyıp tanımamamın hiçbir önemi yok. Sıradışı bir durum yoksa mutlaka ben o cenazeye katılırım. Kaç yıldır bu böyle. Mutlu günlerinde de aynı şekilde. Sürekli halkımızla beraber olmaya çalışıyorum. Şimdi de seçim atmosferine girildi. Yine hemşehrilerimizle bir aradayız. Ev sohbetleri yapıyoruz, kahvaltı programları yapıyoruz. Hemşehri gruplarını ziyaret ediyoruz, sivil toplum örgütlerinin programlarına katılıyoruz. Bu çalışmalarımızı 30 Mart'a kadar devam ettireceğiz.

Üç dönemdir başkanları olarak nasıl tepkiler alıyorsunuz, halkın size teveccühü nasıl?

"Başkanım, Allah senden razı olsun. Güzel işler yaptın, yanınızdayız. Dua ediyoruz, yalnız değilsiniz" diyor insanlar. Bu içten söylemler karşısında zaman zaman duygulanıyorum. Gözümün yaşardığı anlar oluyor. Yani 15 yıl hizmet etmişsiniz. Elbette istemeyerek de olsa hatalarımız da olmuştur. Herkesin istediği her şeyi sunma imkanımız olmamış olabilir. Biz herkese gönlümüzü, yüreğimizi ve ellerimizi açıyoruz. Her şeye rağmen bizim iyi niyetimizi, gayretimizi gören hemşehrilerimiz de gönüllerini bize açıyorlar. Ben sokaklarda her gün dolaşıyorum. Sevgi yürüyüşleri yapıyoruz. Onların ilgisi insanı gerçekten duygulandırıyor. Bizim derdimiz, sevdamız kubbede hoş bir sada bırakabilmek. Bugüne kadar gerçekten bu halkın, Zeytinburnu insanının desteği ile bunları başardık. Zeytinburnu halkı yapılanı zaten takdir ediyor, ben bunu görüyorum. Bu ilgi ve alaka karşısında çalışma azmimiz çok daha artıyor. Şimdi diyorum ki; "Allah nasip ederse İnşallah gelecek 5 yılda, geçmiş 15 yılda verdiğimizden daha fazla hizmeti vatandaşımıza verebiliriz. Bu anlamda hiçbir sıkıntımız yok. Potansiyelimiz var, projelerimiz var. Her şeyi planlamışız. Zeytinburnu'nda yaşamı çok daha kolay hale getireceğiz, Allah'ın izni ile…

"HER ŞEY ÜLKEDEKİ İSTİKRARIN DEVAMINA BAĞLI"

Ancak… Bu ülkemizde istikrar olursa mümkün olacaktır. Maalesef bu yerel seçimlerde ilk defa farklı bir siyasi tablo var Türkiye'de. En azından benim gördüğüm, yaşadığım tablo itibarı ilk defa böyle. Sonuçları itibarı ile sadece bir yerel seçim değil. Sonuçları itibarı ile ülkemizin istikrarı ile yakından ilgili bir seçim haline geldi. İstikrarsızlık; insan düşünmek bile istemiyor. İşte Suriye yanı başımızda… Bakın insanlar ne hale geldi? Oradan insanlar kaçıp canlarını zor kurtarıyorlar. Türkiye'yi sakin bir liman olarak görüp buraya geliyorlar. Zeytinburnu'nda hem Balkanlar'dan hem Türk-İslam coğrafyasından, hem Ortadoğu'dan gelip yerleşmiş birçok hemşehrimiz var. 40-50 yıl önce Üsküp'ten kalkıp Zeytinburnu'na gelmiş olan hemşehrilerimiz var. Ben onlarla konuşuyorum. Gelişlerinin hikayesinin belgeselini de belediye olarak yaptık. Hatta Zeytinburnu'ndan o hemşehrilerimizin bir kısmı ile kalktık, buradan uçak kiraladık birlikte Balkan coğrafyasını dolaştık. Çok güzel yerler. Yemyeşil yerler. Terk edip geldiler. Yok pahasına oradaki yerleri ellerinden çıkardılar. Türkiye'yi sığınacak bir liman olarak gördüler ve buraya geldiler. Niçin geldiler? Alınlarını rahatlıkla secdeye koyabilecekleri bir metrekare yer bulamadılar da ondan... Afganistan'dan, Doğu Türkistan'dan yaşadıkları baskıdan kaçıp gelenler var. İnsan düşünmek bile istemiyor ama bazen durup düşünürüm. Allah muhafaza, Türkiye'de bir istikrarsızlık, kargaşa durumunda bizlerin sığınabileceği 1 metrekarelik bir yer var mıdır? Yok, son kale burası…

"BU UÇAK DÜŞERSE HEPİMİZ YOK OLURUZ"

Bu bağlamda bu seçimde istikrarın devamı ile ilgili de bir karar verilmiş olacak. Ben hemşehrilerimize hep bunu söylüyorum 40 yıllık deneyimle. Allah muhafaza bir kargaşa, istikrarsızlık olursa bir daha toparlanamaz. Çok tarihi bir seçimi yaşıyor, Türkiye'miz. Biz belediyeciliğin, hizmetin en iyisini sunuyoruz. Ama bunlar istikrar olursa mümkün olan şeyler. İstikrar olmadığı takdirde nasıl belediyecilik yapacaksınız. Herkesin gönlünde farklı tercihler, siyasi partiler var. Ama herkes farklı siyasi tercihlerini gönlünde tutsun, bu sefer istikrardan yana tavrını ortaya koysun. Türkiye uçağı Allah'a şükürler olsun artık havalandı ama henüz tam irtifasına oturmadı. Allah muhafaza düşerse, hep beraber yok olacağız. Yok olmak istemiyoruz. Barış, kardeşlik, huzur ortamını istiyoruz. İstikrar ortamının bozulmasını istemiyoruz. O anlamda herkesin mutlaka geçmişi düşünmesi lazım.

Hangi noktalardan bugünlere geldik. Bu millet artık gönlünü açmış birbirine. Bu ülke artık dünyada süper lige adımını atmış olan bir ülke. Sahip çıkmak lazım. Geleceğe yatırım yapmamız lazım. Biz arzu ediyoruz ki, ay yıldızlı bayrağımız gök kubbenin altında kıyamete kadar dalgalansın. Zeytinburnu üzerinden bu ulvi amaca destek vermeye çalışıyoruz. Bu şu demek; Çocuklarımız, torunlarımız, bizlerin nesli İnşallah 500 yıl sonra değerlerine bağlı olarak bu topraklarda yaşamaya devam etsinler. Ve "Ya Rabbi ceddimizden razı ol, mekanlarını cennet eyle'' diyebilsinler. Bu bayrak dalgalandığı sürece de İnşallah onu diyecekler. Yani bizlerin nesli ismimizi bilmeyecek ama şöyle diyecekler İnşallah. ‘'Rabbim geçmişimizden razı ol, mekanlarını cennet eyle. Onlar bize cennet gibi bir vatan emanet ettiler, bugüne taşıdılar. Rabbim sen onlardan razı ol'' Bunu dedirtebilirsek ne mutlu bize. Mücadelemiz de bunu dedirtmekle ilgilidir.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • Nermin İnce 10 yıl önce Şikayet Et
    .... teşekkürler murat aydın yatırımlarınız devam etsin..
    Cevapla
  • Toygar Cenk 10 yıl önce Şikayet Et
    .... Ak Partili belediyeler ile herşey daha güzel.
    Cevapla
  • mehmet asil 10 yıl önce Şikayet Et
    Başaran kazanır. . Ak Parti ile durmak yok hizmete ve başarıya devam
    Cevapla
  • Yunus Sel 10 yıl önce Şikayet Et
    zeytinburnuna yakışır. zeytinburnuna 3 dönem yakıştın yine yakışırsın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi