Herkes vatan toprağını korumalıdır

Başakşehir Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak 21-26 Mart Orman Haftası çerçevesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Herkes vatan toprağını korumalıdır
Herkes vatan toprağını korumalıdır
GİRİŞ 26.03.2014 13:25 GÜNCELLEME 26.03.2014 13:25

Başakşehir Belediyesi İlçe İlköğretim Okulu öğrencileri, etkinlik kapsamında önce Kayaşehir TOKİ Mevlana İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programa katıldı, akabinde Şamlar Sazlıdere mevkiinde fidan dikti. İlçe okul öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen organizasyonda 3 bin Karaçam fidanı dikildi.

‘Herkes vatan toprağını korumalıdır'

Orman haftası etkinliklerinin ilk durağı TOKİ Kayaşehir Mevlana İlköğretim Okulu oldu. İlçe okul öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını Başakşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Kesici yaptı. Şube Müdürü Kesici: “Amacımız, küçülen dünyamızda meydana gelen her türlü doğa içi oluşumlar ve etkenler nedeniyle hızla etkilenen, büyük boyutlarda tahrip edilen orman varlığının idamesi ve geliştirilmesi gerektiğini tüm kamuoyunun bilgisine getirmektir. Bugün ülkemizde orman alanları yetersizdir. Orman bir ülkenin en önemli doğal zenginlik kaynağıdır. Herkes vatan toprağını korumak için üzerine düşen görevleri yerine getirmelidir. Dikilen fidanların daha kökleşerek gelecek nesillere aktarılmasını temenni ediyorum.” dedi.

TOKİ Kayaşehir Mevlana İlköğretim Okul Müdürü Arif Birgen ise yaptığı konuşmada, “Ormanları korumak hem kendimizi, hem insanları hem de çevremizi korumak demektir. Ağaç dikerek yeni ormanların oluşmasını sağlamalıyız. Öğrenci ve öğretmenlerimizle okul bahçemize, 1500 adet lüksrtüm, 350 adet fıstık çamı diktik, dikmeye devam edeceğiz.”dedi.

Programda, ilçe okul öğrencileri orman ve ağaç temalı skeçler sergiledi, şiirler okudu, öğrencilerden oluşan koro parçalar seslendirdi. Etkinlikte ayrıca Başakşehir genelinde Orman haftası konulu şiir, resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

3 Bin Karaçam fidanı dikildi

Başakşehir Belediyesi'nin, yeşil doğası ve kişi başına düşen yeşil alanlarıyla Avrupa Normlarını geride bırakan ilçede, öğrencilere yeşilin önemini anlatmak, çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek amacıyla düzenlediği ağaç dikimine 2 bin ilçe okul öğrencisi katıldı.

Başakşehir Şamlar Sazlıdere mevkiinde düzenlenen ağaç dikim töreninde öğrenciler, Başakşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından hazırlanan alanlara Karaçam fidanlarını dikti, can suyunu verdi.

Törende, 3 bin Karaçam fidanı alana dikildi.

‘Diktiğim ağaç kalbimin yarısı'

Ağaç dikim törenine katılan öğrenciler, düşüncelerini paylaştı.

Kerim Oruç: İMKB Alparslan Okulu öğrencisiyim. Ağaç diktiğim için çok mutluyum. Diktiğim ağaç kalbimin yarısı.

Sümeyye Küskün: Ağaç diktim, çok mutluyum. Daha çok ağaç dikmeliyiz.

Aydın Özer: Kayabaşı Çamlık Okulu Türkçe Öğretmeniyim. Bu tür faaliyetler
çocuklarda yeşil bilincinin oluşması için çok önemli faaliyetler.

İsak Ayyıldız: Altınşehir Lisesi, 10. Sınıf öğrencisiyim. Geleceğe yeni bir umut vermektir, ağaç dikmek.

Özlem Çatal: 10. Sınıf öğrencisiyim. İlk defa ağaç dikiyorum. Böyle bir etkinliğe katılmak, ellerimizle bir fidan dikmek çok güzel.

Hatice Mırık: 11. Sınıf öğrencisiyim. Küresel ısınmaya engel olmak gerekiyor. Hocamız bizden isteyince çok mutlu olduk. Bu ağaçların büyüdüğünü görmek güzel olacak.

Deniz Kodaş: Ağaç dikmek çok güzel, bir ağacım oldu. Ormanlar, ağaçlar kesilmesin istiyoruz.

Ekber Hasan Nalkaç: 8. Sınıf öğrencisiyim. Ağaç dikmek çok güzel bir şey. Okulu temsilen bizi seçtikleri için çok mutluyum.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin